- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L_ajos
őstag
S23 U pixelösszevont Tűzoltó
[kép]PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
Teodor52
senior tag
válasz titi12 #120544 üzenetére
Általános fotózásokra, csak azért kérdezem mert 50MP+ rendeljeznek a mostani okostelefonok mind és vannak olyan infók hogy egy két típus úgy készít el ilyen nagy felbontású képeket, hogy összevon bizonyos mennyiségű pixelt.
"Szerintem 10–12 MPx fölött már semmi értelme. "
Van egy galaxy j3 2017, és A05s és az 50MP mutatkozik. -
zoltanz
nagyúr
Nemtudom mennyit szokatatok tárgyat fotózni.
Szelfi telefonnal próbáltam fotózni egy hangszóró membránt, oldalnézetből nem tudok.torzítás mentes képet lőni, elmennek az arányok. -
félisten
(igen tudom a wide kamera most a széleken rendesen)
S23U gcam vs gyári
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
novinyul
veterán
-
félisten
-
addikt
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
soko70
aktív tag
Nothing 2a vs IPhone 15 Pro Max saját képek, [link]
[ Szerkesztve ]
-
Helltak
őstag
Győrben is teszteltem egy kicsit. 🙃
Xiaomi 14 Ultra, Gyári (Vibrant) és Gcam vegyesenOneplus 12
-
addikt
-
sifu91
aktív tag
-
novinyul
veterán
-
nfsu17
veterán
Poco F5 + Gcam
Tweak-elgetem a beállításokban a dolgokat, de annyimillió beállítás van, hogy teljes a képzavar.
Nem ma láttam először ilyen beállítást, ezer éve lightroom-ot használok, tudom mi a denoise, expo, shadow, highlight, hdr, kontraszt, gamma, saturation, curve, stb, de akármit állítok akárhova, én nem látok semmi változást a képen.
Van alapból a libpatcher bekapcsolva. Itt állítgatok dolgokat (pl 1.000 helyett állítok 1.300 +expot (hogy kicsit világosabb legyen esetleg a kép), de semmi változást nem látok a képen. De hogy ne legyen egyszerű, a plusz exponak is látok vagy 6 helyet a menüben, ahol lehet állítani.
HDR módot is lehet állítani...pixel 4...4a...5....6a....7.....7pro
Trillió beállítás
Fele lehet nem is működik amúgy, simán elképzelem, vagy nem úgy, ahogy én várnám.
LMC8.4
Ahol látok változást, az az, amikor KIkapcsolom a libpatchert.
Viszont itt kicsit kevésbé éles/részletes a kép, cserében kevésbé szaturált, árnyékok jobban láthatóak, az ég is kevésbé kék, kontraszt is kevesebb.
Amikor bekapcsolom a libpatchert, akkor nekem jobban tetszenek a színek, a kontraszt, az élesség.
Ha ebben tudna vki segíteni... ..ha nem, akkor így marad. Végülis mindegyik móddal elégedett vagyok a maga módján, sokkal jobb, mint az alap kamera app.
Végülis annyit szeretnék, hogy az árnyékból kicsit több látszódjon, és nem kell annyira a színekbe sem belenyúlnia. Pl. voltak ma helyzetek, amikor olyan mű lett így az eredmény (shadow fölhúzva az égbe, a barna már átment sárgába, a zöld neonzöld lett...giccsparádé...ámbátor egy fél méterrel arrébb fordulva, kicsit más fényviszonyok között meg tökéletes lett az eredmény............libpatcher off módban sokkal naturalabb volt, de ott még tudnék neki egy kis részletet (details) adni)...csak off állásban meg nem lehet azt állítani.Ilyen, amikor libpatcher ON
-
VanAzAPénz
tag
válasz Elit3Zotya #120566 üzenetére
Teljesen rendben vannak, főleg ennyiért. Nem 1 példát láttunk hogy akár 4x ennyibe kerülő "csúcs" telefon sem képes jobbra.
-
törölt tag
válasz nfsu17 #120569 üzenetére
Általában ilyenkor azért nincs változás a képen, mert vagy a merge method-tól, vagy valami másik beállítástól is függ a működésük. Az a baj, hogy igazán jó, részletekbe menő leírás nincs is ezekről, mindenki csak kitapasztalgatja.
Hasli-nak (az LMC port készítője) van egy @gcam_book nevű csoportja, ahol képekkel illusztrálja különböző beállításoknak a hatását, de bevallottan még ő sem ismeri az összeset. De talán hasznos lehet.Mivel te kvázi a Google és a config készítője által használt beállítások közötti átmenetet keresed, így szerintem azokkal a paraméterekkel érdemes kísérletezni, amikhez volt is már beállítva valamilyen érték. Ahol "Default (From Library)"-t látsz, azt első körben hagynám.
A tónusgörbéknek működnie kéne, csak arra figyelj, hogy "Select Active Mode"-nál "Parametric"-re legyen állítva, különben a kiválasztott preset-et fogja használni, nem azt amit a csúszkákkal állítasz.
-
addikt
válasz ShadowLac #120578 üzenetére
Pixelnél még kb egy szint volt, de itt simán jobbnak érzem az s24ultrát, még ha zajosabb is.
Pont ezen a 2 telón gondolkodom, jobbnak gondoltam a 6 pro-t.
Jó lenne egy nagyobb összehasonlítás úgy, hogy a Honor természetes módban van.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
ShadowLac
addikt
válasz Elit3Zotya #120580 üzenetére
Megoldom.. Visszaállítottam a kamerát így állt be.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
félisten
válasz VanAzAPénz #120582 üzenetére
Én azt nem értem hogy lehet ez dxo rank 1.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
xhege
veterán
válasz Plazmacucci #120583 üzenetére
$$$
-
VanAzAPénz
tag
válasz Plazmacucci #120583 üzenetére
Kb úgy ahogy a kollega írta #120584xhege
Szomorú mert "hitelesnek" tűnt számomra az oldal azzal hogy részletezi hogy miként pontoznak, meg vannak Sample-k is, de valahogy olyan érzem hogy ez is olyan mint amikor a gyártó promózza a készülékét és képeket tesz be amiket az életben nem fogsz csinálni .
Most ez nekem is csalódás volt. -
őstag
Az S24 Ultrát hogyan érdemes beállítani, hogy automata módban a lehető legjobb minőségű képek szülessenek? Gondolok itt olyanra pl.: ntelligens optimalizálas, stb.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
sniper112
aktív tag
válasz VanAzAPénz #120585 üzenetére
első egy két évben még próbáltak is hitelesek lenni de utána szerintem nem jött nekik össze vagy nem kaptak készüléket és így pénz alapján rangsorolnak
ha komolyabb részleteket akarsz akkor gsmarena és ott is úgy hogy össze rakod a telóknak a sample jait és úgy nézed belenagyítva -
Bagoly01
senior tag
Redmi Note 9 Pro (Gcam)
-
ShadowLac
addikt
válasz VanAzAPénz #120585 üzenetére
Meg azért kéne csinálni más helyszínen is pár fotót.!!
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Helltak
őstag
válasz VanAzAPénz #120582 üzenetére
Tettem fel korábban képeket én is vele, összehasonlításképpen egy Xiaomi 14 Ultrával.
Mindkettő kissé csalódást keltő eredményt produkált, de a Honor jóval rosszabb volt, mint vártam..
Vissza is tértem a Vivo X100 Pro-hoz, jelentősen jobb a másik kettőnél, főleg portré/ember fotózásban ami most a legfontosabb nekem a gyerekek miatt.Oneplus 12
-
addikt
-
VanAzAPénz
tag
válasz sniper112 #120587 üzenetére
GsmArena-t évek óta , sőt az utóbbi hetekben napi szinten bújom , annyira hogy másból sem áll a böngészési előzményem .
Azért ott is vannak hibák, leginkább a leírásban. Volt olyan hogy lehúztak telefont és láttam élőben a képeket és szerintem tökre rendben voltak.
Még asszem tavaly néztem S23/X13T meg a franc tudja mit és a Sample-s résznél én jobbnak láttam a részletket ,S23-nál főleg a feketét szövegnél. Ehhez képest pont hogy S23-t nem tartom jó kamerás telónak/kiemelkedőnek, szerintem inkább közép. -
Drakmusz
addikt
válasz VanAzAPénz #120597 üzenetére
[link] [link]
A környezet erősen hozzáad az élményhez, talán ezért is nehezebb véleményezni.
Egy ilyen helyszínen szinte bármivel is fotózol, máris szebbnek látod a végeredményt.
A hibák viszont látszanak kis méretben is.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest