- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
Pedig Szabadság hídnál ott a félhold a képnél a telefonban.
Talán több a természetesebb kép, mint P6-al. de kb hasonló. Mostani árán még nem érte meg váltani. A hibás csatlakozó zavar leginkább. .
Az este mód nem mindig jó, mert túl világos lesz a kép.
[link] -
Aryon87
félisten
válasz Mans20 #110200 üzenetére
Ugyanaz a tömörítési formát használhatja amit a Huawei is a képek méretéből gondolva (2-3Mb). Kb azt látom ezekben a képekben, bár az azért jobban oldja meg az éjjeli képeket. Vajon a Pro nagytesó mit alkotna itt?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
félisten
-
félisten
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #110215 üzenetére
Nem tudom mit jelent nálad a tisztább kép kifejezés.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
félisten
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #110217 üzenetére
Nem kevered össze őket véletlen?
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
ShadowLac
addikt
A kép alsórésze a s22 u nál bagyon mosott??. A többi kb ok.
Pl a kapunál a kilincs[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
törölt tag
Ez már megint átment pixelkukkolásba, így elveszik a lényeg: milyen a kép egészében? Nekem a Samsung képe jobban tetszik. Az iPhone ezen a képen (is) úgy viselkedik, mintha Pixel lenne: túlságosan sárgák a színei. Nézzétek meg, hogy csinál az iPhone a hófehér műanyag ablakból és redőnyből, valamint a szintén fehér oromdeszkából sárgát (ahol a redőny a korláttal találkozik, ott megbicsaklott az algoritmus és kifehéredett a redőny). Az élesítése is túl agresszív. Szóval egyértelműen a Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
-
-
törölt tag
A 7-esnél szépek a színek.
Az nekem nem jön be, hogy a fehér rendszeresen és zavaróan besárgul az iPhone-oknál, akár videóról, akár fotóról van szó. A zöld növényeknél ez nem tűnik fel, sőt, akár melegebb, barátságosabb hangulatot kapnak tőle a színek. De azoknál a jeleneteknél, ahol van fehér, ez egy feltűnő és gyakori hiba náluk.
Hidd el, a valóságban nem sárga az a műanyag ablak. A fehér elvesztése sokkal feltűnőbb (már ha az embernek van színlátása), minthogy belenagyítva láthatóak-e egyes részletek. Az iPhone azt is túlságosan kiemeli a túlélesítéssel, ahogyan például a függöny mintáit is (a Samunál pedig tényleg van kiégés a falon).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
törölt tag
válasz Tewe013 #110227 üzenetére
Dehogy sárga az a fehér ablak, azért is utaltam arra, hogy ahol a korláttal találkozik a redőny, ott megbicsaklik az algoritmus és olyannak mutatja a redőnyt, amilyen valójában: fehérnek. De nézd végig ezt a videót (vagy sok másikat), ott is ugyanezt fogod látni, sárgában úszik minden. A srác dzsekijének fehér béléséből az iPhone sárgát csinál, a másik jelenetnél azért persze látszik, hogy mégsem sárga, hanem fehér, a kerítés, a kulé kavics és a kőburkolat szintén úszik a sárgában, és miközben a Pixel kitűnően hozza a bőrtónust, az iPhone képén olyan a fotóalany, mintha besárgult volna (mint ahogyan a szürke kabát is "természetesen").
Na most aki a pixeleket számolgatja, az ebből az égvilágon semmit nem vesz észre. De akinek van minimális színlátása, annak kiveri a szemét.
"A samsung színkezelésben optimalizálás nélkül, nagyon jónak számít. "
Sőt, kb. a legjobbnak. A kollégák elfelejtik a legfontosabbat: az számít igazán, hogy a kép milyen egészében. Az egyiken élethűek, jók a színek, a másikon rendszeresen sárgás, vagy zöldes (lásd Xiaomi, vagy a régi Nokiák) castot kap minden, esetleg magentában úszik az ég, ráadásul mindezt következetlenül, hol így, hol úgy? Ezek a szempontok ebből a topicból teljesen kimaradnak...
-
DrDoktor
senior tag
válasz #31733248 #110232 üzenetére
Samu szinkezeles legjobb?? Barokkos... Néha eltalálja néha nagyon nem.Mint az összes többi gyártó.Nqgyon nagyon messze áll a legjobbtol lévén ilyen kategória szerintem nincs.Meg a topik átlag alapján sem igaz amit állítást nemhogy az általam látott eddigi összes 22ultra fotó alapján ...
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
xhege
veterán
válasz DrDoktor #110233 üzenetére
Én 3 db S22 Ultrát használtam. Mint telefon piszok jó (ezért is tértem többször vissza hozzá), de a fotókkal nem voltam kibékülve (ezért nem tudtam tábort verni mellette). Az viszont valóban úgy van, hogy az esetek döntő többségében a színeket nagyon jól adja vissza. Ha visszakeresel tettem fel összehasonítást Pixel 6 Pro-val. Összességében jobb a Pixel, de volt olyan kép ahol a színhőmérséklet nagyon nem stimmelt.
-
DrDoktor
senior tag
válasz xhege #110234 üzenetére
Remek készülék meg minden.De a legjobb színkezelésen felkacagtam.
Direkt visszanéztem a topikot és hát khmmm.Van ott minden az ultra képein IS!
Magentában úszó ég,sárgásodás,zöldesedés.Ergó minden amit más gyártóknak hibaként felsorolt Econ.
Nincs legjobb színkezelés-!Szituáció,hozzáértés,szerencse ,algoritmus ,stb van.
Még két ultra sem készít sokszor ugyanolyan képet.
Az ilyen legjobb kifejezéseket el kell engedni .[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
BestofJAVA
tag
Elfogulatlan összehasonlítás:
[Sony Xperia Pro-I kameratelefon és az iPhone - erények harca]
A Samsung S22 Ultra és az iPhone 14 Pro Max közötti különbségtétel egyszerűbb, mint gondolnánk:
[Míg a Sony a császár, Samsung és az iPhone közül a Samsung kínálja a jobb kamerahardvert, az Apple a jobb szoftvert]Ha amatőr vagy, és csak a gombot szeretnéd lenyomni: az iPhone minden mást intéz helyetted
Ha amatőr fotókat olykor tuningolnál is: a Samsung fotói jobb hardverrel többet rejtenek külső szoftver számára
Ha kell egy profi gép, mely ingzsebben is elfér: Sony Xperia Pro-I[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
válasz BestofJAVA #110238 üzenetére
Pontosan az ellenkezőjét is ki lehet hozni egy másik youtubber által.
Semmilyen téren nem mérvadó a yt teszterek munkája ..SZÁMOMRA!
Ezért jó ez a "pixelkukkolók " topikja itt minimális lehetőség a kamura .
Legtöbb esetben van exif is...A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
törölt tag
válasz DrDoktor #110233 üzenetére
"Samu szinkezeles legjobb??"
Igen. És ha visszaolvasol, láthatod, nem arról írtam, hogy tökéletesen fényképez. Vannak hibái (például a feketét időnként bebuktatja, hogy kontrasztosabbá tegye a képet", de színkezelésben egyik gyártó sem jobb nála.
"Én 3 db S22 Ultrát használtam. Mint telefon piszok jó (ezért is tértem többször vissza hozzá), de a fotókkal nem voltam kibékülve"
Persze, mert a topicbeli értékelések totálisan elcsúsztak a pixelkukkolás irányába. Pedig a fotózás nem erről szól.
-
DrDoktor
senior tag
válasz #31733248 #110240 üzenetére
De nem jobb a színkezelés pláne nem a legjobb.Soha nem is volt abszolúte legjobb.
Néha igen néha nagyon nem találja el a színeket."Persze, mert a topicbeli értékelések totálisan elcsúsztak a pixelkukkolás irányába. Pedig a fotózás nem erről szól."
Már megint erőszakosan akarod megmondani kinek miről szól a fotózás.
Értjük neked nem arról szól.Nekem meg sokaknak arról is!
Nagyon gáz,hogy minősítesz/ emebereket címkézel...Ha én pixelkukkuló vagyok akkor te meg színmeleg nem kéne erre menni rossz irány.Ez a topik is MINDENKIÉ aki kapcsolatba kerül mobilfotózással.[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz #31733248 #110240 üzenetére
Nem a pixelkukkolással volt a bajom. Leginkább azzal, hogy nem kiegyensúlyozott az S22 Ultra. Bizonyos esetekben elképesztően szar képeket tud csinálni. Mondjuk egy iPhonehoz vagy Pixelhez képest sokkal alacsonyabb a jó fotók aránya. Mondhatjuk azt is, hogy biztosan én vagyok béna hozzá, de mondjuk míg a Pixel és iPhone esetén 10-ből 9 jó kép esik ki a telefonból, addig az S22 Ultra esetén ez az arány 6/10. Szóval számomra ez volt a fő ok.
-
törölt tag
válasz DrDoktor #110241 üzenetére
Minden valódi fotós hasonlóan gondolkodik a pixelkukkolásról. Idézet innen:
"A Pixel Peeper szinte pixel szinten elemzi a képet, közben a legtöbb fotó weben, 2-3 megapixeles felbontásban kerül felhasználásra, így lényegtelen, hogy 100%-os nagyításon egy picit esetleg életlen vagy zajos a kép."
- Szép ez az őszi erdő, gyönyörűek a sárguló-barnuló levelek.
- Nem szép, nézd csak, az a fa is milyen ferde.
Nekem a sima S22-vel van tapasztalatom, de én pont azt látom, hogy kifejezetten megbízhatóan lő színhelyes képeket.
-
DrDoktor
senior tag
válasz #31733248 #110243 üzenetére
Mindenki valódi fotós aki elkészít egy képet szerintem.Ja a jancsó(ki ez amúgy?) szerint én akkor nem vagyok"valódi" fotós hát most ledöbbentem dobom is k a fotós mappáim sőt !!! TOPIK ZÁRHATÓ!Hiszen ezt is jól leszólta a jancsó....Üzenem neki ha találkozol vele nyugodtan leszerthet ennyit pont adok neki a véleményért amit megfogalmazott az elitista senkiházi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #31733248 #110243 üzenetére
Én csak arról tudok véleményt alkotni amit láttam/próbáltam. Szerintem elég sok telefont összehasonlítottam pl az s22 ultrával, hogy tudjam, az egyik legjobb ha színek vissza adássáról van szó. Másban meg gyengébb, részletesség, torzít a széleken nagyon, lencsehibás kb fele..stb.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
natë
nagyúr
Én Dzsasztin Píper vagyok, de nem értek a fotózáshoz, azért.
-
törölt tag
válasz DrDoktor #110244 üzenetére
Nézd, lehet erre durcásan odamondogatva reagálni, de talán jobb, ha legalább elgondolkodsz rajta, vajon miért gondolják így a profi fotósok...
"Szerintem elég sok telefont összehasonlítottam pl az s22 ultrával, hogy tudjam, az egyik legjobb ha színek vissza adássáról van szó."
"Csak" annyira, hogy nagyon bírnám, ha a fényképezőgépemből is ilyenek esnének ki.
Vajon mit bizonyít ebben a vitában egy Sony nagykövet, aki hivatásszerűen fotózik és ráadásul raw-ban, utólag szerkesztve a képeit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest