Hirdetés

Aktív témák

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Xirtam #47892 üzenetére

    Nem feltétlen...az idei év a legjobb példa, van haol agyondolgozták magukat és kiderült hogy nem jól bánik a gumikkal az autó=áttervezés. Teszem azt a Mercedes.
    Tök jó dolgokat finomítottak ki, két nagyon erős versenyzővel...és az autó bizonyos körülmények között kiváló tapadást biztosít...más körülmények között meg szenvedés.
    A gumikeverék minden évben változik és elsősorban az FIA követelményei szerint...ami nem feltétlen szolgálja a versenytechnikát...sokszor inkább a cirkusz jellegét hangsúlyozzák a sorozatnak az eladhatóság miatt.
    Ezért fordulhat elő hogy Williams van a pole-ban, hogy a Force India beszürkül, aztán a Force India van a Tol10-ben és a Williams szürkül be, vagy hogy remekel a McLaren és szenved a McLaren...
    Ez a hullámzás nem a csapatok lustaságának a hibája...hanem alkalmazkodni kell az idei gumikhoz...és kinek mekkora szerencséje volt az idei autó fejlesztésénél annyira kell kepesztenie.
    Mert nekem ne mondja senki, hogy az egyik legkiegyensúlyozottabbnak mondható Lotus-t a tavalyi év versenyzőpárosa irányozta elő ilyen remekül, illetve ők keményebben és jobban dolgoztak mint más csapatok.
    ..nagyjából betaláltak.
    ..ha Kimi a Force India-ban ülne valszeg megint elmenne a kedve..

Aktív témák