Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    La Famille Belier - A Belier család

    Valahogy én csak most jutottam el oda, hogy ezt a remeket megnézzem, egy könnyed vasárnap esti itthoni mozinak indult, aztán azt kell mondjam, hosszú ideje az egyik legjobb filmélményem volt - végre tartalommal.

    Azt kell mondjam, lehet ezt a tini szerelem, önmegismerés, otthonról való elszakadás, a gyermek kirepülést a sok lila cukros mézes mázas sallang nélkül is előadni, és tartalommal megtölteni, nem úgy ahogy sokszor az amerikai készítőknek. Egyre-másra csalódom pozitívan a francia filmekben, sorban amiket végignéztem (Élterevalók, Bazi nagy francia lagzi, Életem Nagy szerelme - jó nem volt az év filmje, de átlag feletti volt a többihez képest, Szerelem, örökség, Portugál, stb.).

    A film legmegdöbbentőbb gondolata az, amikor rájössz, hogy a főszereplőlány egy olyan téma köré építheti fel az életét, amit a szülei soha nem élhetnek át vele - soha nem tudják meg azt, hogy miért is büszkék gyermekükre.

    Feltenném amúgy a díjnyertes gondolom már sokatok által pedzegetett kérdést, hogy a Cinemy City mozikomplexumai, miért nem mutatnak be néha ilyen filmeket a sok böfögőshányósfingós film, meg a Transformers között? Talán mert erre elmennék örömmel?

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák