Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    Upside Down

    Azt már sok-sok hónapja eldöntöttem - még a trailer nézésekor -, hogy 0 elvárással fogok leülni a film elé, mert ez a dupla világ / gravitáció dolog nekem nagyon furcsa volt, eleve hogy építették az épületeket, liftekkel ráadásul, amikor elvileg külön bolygó, nah mindegy...
    Az elején is volt arról szó, hogy az ellentétes világból származó dolgok elégnek, már rögtön az elején nem értettem a méheket, de hát mindegy is.
    A látvány jó volt, néha azt éreztem, hogy ezzel akarják a film többi hiányosságát elfedni, mert egyébként valljuk be, a szokásos love storyt kaptuk meg. És ez bizony engem marhára zavar, mert mindenféle kis csip-csup szerelmes történetnek adnak mostanában sci-fi vagy fantasy hátteret, szerintem tökre értelmetlenül. Lásd tvájlájt 100 része, Melankólia, a leendő The Host Saga és most ez is...
    Szeretem, imádom és szomjazom a sci-fi bármely műfaját, de főleg egy jó kis űroperát, de a mostani felhozatal borzalom volt az elmúlt pár évben. Ezért is várom már az idei tizensok sci-fi filmet, amik majd jönnek a mozikba. Pontosabban blu-rayre, és akkor nem szerelmeskedő párocskákat kell majd néznem, hanem vérbeli sci-fi akciót láthatok majd :)
    Szóval egy rész nagyon tetszett, a felfelé (vagy lefelé?) pisilős rész, azon felnevettem, bár várható volt, néha-néha magával rántott a film, és drukkoltam a szerelmeseknek, de sokszor ki is zökkentem. Az egész filmből kábé 20 percet élveztem a látvány, az effektek vagy a zene miatt, a többi annyira nem érdekelt, még csak nem is erőltette meg az agyamat a dupla világ.
    Szóval valahol kicsit csalódott vagyok, mert bár tényleg nem tudtam mire számítsak, nem igazán kaptam semmit sem. Nesze semmi fogd meg jól érzésem támadt a megnézés után, olyan lagymatag volt ez az egész.
    És a gravitációs dolgon pedig nem tudom túltenni magam. Természetesen 16 diplomám és 8 Nobel-díjam van különböző tárgyakból, hogy megértsem az univerzum működését, így valahol jogosan érzem azt, hogy ez a film teljesen logikátlan volt ebből a szempontból... :)
    A feliratért külön dicséret, hogy nem tört ki a szemem tőle, bár úgy érzem az igekötő+2 ige felállással még mindig nem tudnak megbirkózni a fordítók. :(
    Mindezektől függetlenül azt gondolom, hogy ez így egy elég komplex világ, amit nem feltétlen lehet bemutatni másfél órában, vagy nem feltétlen tud az ember belemélyedni, van benne potenciál és sok sztori, de remélem azokat nem filmesítik meg.

    Bocsi, ha hosszú lett, nem találtam róla 3 sorosnál hosszabb értékelhető értékelést, így hát leírtam, mit gondolok erről az alkotásról a kis fejemben.

    5/10

    #értékelés-upside down

Új hozzászólás Aktív témák