Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Viszlát #116322 üzenetére

    Sötétebb jeleneteknél zavarja a szemem, természetfilmeknél persze, hogy szép, ott főleg a tágabb gamut miatt színesebb-szagosabb a végeredmény. Akkor van bajom, ha normál moziról van szó, ott nem tud mit az 1000:1/3000:1 kontrasztú tévé a HDR szabván szerint elvárt kontraszttal. Olyankor sávokban, zónákban próbálja itt-ott visszavenni-feltekerni a fényerőt/kontrasztot, hogy jó legyen, aztán áááh... csúnya lesz.

    Az analóg film és vetítés esetében sincs HDR (sőt, a kontraszt még kevesebb, mint az SDR-nél megszokott), ellenben a gamut közelebb áll a mostani HDR szabványhoz (mert jóval nagyobb, mint az sRGB).

    Én csak erre mondtam, hogy talán felesleges ennyire nyomni a HDR-t, míg nem annyira elterjedt az OLED, mert azon futja ki magát. A 10 bit és a wide gamut jól megy az LCD-nek is, de a kontraszt az nem.

    A 300 ezres OLED-et már megírták, fél napig annyi volt a Telekomnál pénteken. Vakaróztam erősen rajta, de egy éves a mostani tévénk, lóf@sznyi pénzt nem kapnék érte már eladáskor, sokat kéne megpótolni így marad az...

Új hozzászólás Aktív témák