Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    válasz vadászcsiga #5977 üzenetére

    Igen lehet telefonnal is jó fotót csinálni. De ezen a képen látni hogy figyeltél arra hogy normálisan legyen megvilágítva, és a színhőmérséklet is jó legyen.

    De maradjunk az átlag "lekapom a telefonnal az órát" szitunál:

    -Lámpafény színhőmérséklete gyakran 3000k alatt van, és a fényforrás spektruma gyakran hiányos. Emiatt a színek pontatlanok / élettelenek, színhőmérséklet korrekció nélkül a fém részek sárgás színűek.

    - Lámpafény esetében a pontszerű fényforrás(ok) mellett a karcok sokkal jobban látszanak. Az óra még karcok nélkül is is sokkal rosszabbul fest mint szórt fényben.

    - Mobiltelefon nagylátó optikája közelről nagyon torzít. Messziről kell fotózni, de még úgy sem lesz az igazi a leképezés ha nem teljesen szemből fotózod az órát. Teljesen szemből fotózva meg eltűnik az óra térbeli jellege lapos lesz az egész.

    Megoldás: Szórt napfény, lehetőleg felhős időben. Lámpafény esetében diffúzor (akár tárgysátor) használata. 50mm környéki fókusztáv használata a torzításmentes leképezéshez.

    Tele van a topik szebbnél szebb órákkal, érdemes kicsit odafigyelni a fotózásukra. (Azért van akinek sikerül :D)

    Ez a két képet pl egy 550d-val csináltam minap. Alap objektívvel felhős időben ablak mellett. A váz-obi kombó érhet vagy 70ezret :DDD Mondjuk az hátrány hogy utómunkázni is kell, valamint nem lehet egyből a fórumra postolni a fényképezőgépből a fotót :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák