Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #149818 üzenetére
Az biztos, hogy a MÁV-ot eléggé elhanyagolták, pedig "picit" nagyobb, mint a városi tömegközlekedési cégek. Nem mondom, hogy a BKK / BKV, mert az csak egy a sokból.
De a vasúton ment egy ideig az a forgalom, ami most egy sávot lefoglal az autópályákon. A teherszállításra gondolok. M1 / M7 szélső sáv kábé összefüggő kamionsor.
Ha ezt - hagyták volna vasúton, akkor gyorsabban odaérhetne a célhoz, kevesebb ideig terhelné a vasutat, egyáltalán nem terhelné a közutakat (lehetne haladni), a befolyó málnából lehetne fejleszteni akár vasúti, akár közúti közlekedést. És egy kicsit talán kevésbé környezetszennyező, de én nem vagyok "nagyon zöld", csak gondolom, hogy a villanymozdony kevesebbet terheli a környezetet, mint az a sok konténert szállító kamilyon, amit képes elhúzni.
Erre eladták a MÁV-Cargót jópár éve, a vasúti kamion szállítás felszámolódott, a kamilyonok (ez ly jé) a közutakra terelődtek, cserébe lassúak és nem lehet tőlük menni, és épült jópár autópálya, amin ezek miatt nem annyira lehet haladni. Mondjuk nem baj, hogy van autópálya, mert nem csak a teherforgalom megy rajtuk.
A személyszállítós üzlet meg perszehogy veszteséges, mert a ~26 féle kedvezmény kábé mindenkinek ad "valamit", akinek meg mégsem, az bliccel. Aki erre sem képes, az nem közlekedik...És akkor a jól nem működő MÁVba begyógyították a Volánt...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #149818 üzenetére
Most dől minden, egyik ismerős csak odáig jutott, hogy nem cigizik, de Kelenföldön vett egy dobozzal
Na majd az Inderigo megírja, hogy nem volt ez olyan vészes, de legalább nem késeltek meg és ennek is örüljünk, vagy ki tudja hány nap kell megalakulni fejben ahhoz, hogy Magyar Péter intézte el a brüsszeli kapcsolataival.
Nézegettem, hogy lemennék Tatára, de ebből megint valami autó lesz, dabasi haver korlátosan ér rá, ha odáig eljutok (már ha eljutnék ) , bár Tata vagy Soponya felé sem vagyok olyan nagy kerülő.
Most úgy nézegettem mit lehetne értelmesen megközelíteni a bekedvencelt listámról, aminél igazából kevésbé kötetlen időre ésvagy helyre is lehetne menni, majd egyszer kipróbálom és írok egy novellát, de ha autóval 50 perc, tömegközzel 2.5-3 óra, és mindenféle vonatok vannak benne vagy sárgával Érdig lehetne elvergődni (onnan meg már kézenállva is hazajut az ember) ott is több helyen zavaros a történet. Aztán csak kb. 60-80 km-nyi távokról beszélünk, legalább olyannak hangzik az egész mikor jegyzetelsz, mint valami túlélőtúra a Himalálja másik felén :-D És akkor csak Tatáig jutnál le tömegközzel, este 11 felé elolvastam, hogy mi mit helyettesít aztán inkább aludtam délig mert az is értelmezhetetlen volt (1 vonattal baleset helyszínelés miatt volt probléma, azt ne írjuk a MÁV kárára)
És az ingázók nem gyújtogatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest