- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #127300 üzenetére
Csöppet besörözve éppen felveszem a műszakot, de ezt csak apróbetűssel merem írni. No mindegy, egyéb okokból matekozom, hogy lehet mégis csak péknek kellett volna mennem, mert azok lehet jobban keresnek és később fekszenek, de elvetettem. Tán nagy titok nincs benne, 1-2 jegyet elrendeztem a gyárban (deminek)
Aztán úgy döntöttem, hogy suszter maradjon a captchafánál, idén is még maradok üzemeltető, míg jobb nem jön szembe.
-
veterán
boldog 23-at lyól.
meg is volt az év első közúti ellenőrzése (négy és fél éve van meg az autó, azóta összesen a második), a szondán kívül csak személyit kértek, aztán kis idő múlva lakcímkártyát is. elég lassú volt a lekérdezés, lehet most próbálták kideríteni, hogy van-e jogsim.
hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
Az újév első napján megleptem magam egy koncertjeggyel, a Godfater. zenekar előadására.
Remélem jó lesz, ilyen nevekkel, mint Tibusz, Borlai Gergő... a többiek is biztos ismert nevek a hazai szcénában, csak én vagyok műveletlen.
Hardcore technót játszanak szintetizátoron... Ja, nem! Némi rock és blues.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz -igu- #127292 üzenetére
BUÉK innen is.
Én lefeküdtem 10 körül, de a macskák nem hagytak aludni 11-ig, aztán persze felébredtem a durrogásra. Utána fél 9-ig húztam a lóbőrt.
Ma további ágynemű mosás, meg zuhanykabin vízkőmentesítés.
Lehet ma már kell főzzek, mert a kaja nem lesz elég hétfőre is. Hétfőn újra irány a tesztpálya, még 4 napom van tesztelni, mivel péntek Vízkereszt és zárva van a pálya.
-
npera
őstag
válasz qnadam #127303 üzenetére
Az valami elkeserítő, hogy az átlag mennyire nem néz tükröt. A DRL-bolondok például elenyésző százalékban értik meg, hogy fel-le kapcsolod mögöttük a fényszórót, hogy kapcsolják be a fényszórót a verdán.
Vagy amikor tök lekapcsolt világítással halad valami gyógyegér és villogsz rá, meg kapcsolgatod a lámpát és nem érti.
Ilyenektől jogsi el, és 100k SEK bünti helyben. Állati veszélyes. Ő sem lát és más sem látja.
-
vkp
aktív tag
-
A. Crowley
tag
Boldog új évet mindenkinek!
-
zetor2000
őstag
válasz npera #127308 üzenetére
Bizonyára. Nem az enyém, az nincs fotón.
Ezt találtam valahol a neten. De asszem a Thermaltakenak volt ilyen venti szabályozója.Volt valami Globalwin hűtőm, asszem 2-3 napig, utána cseréltem.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
#búék #ünnepek vótmárjobbis
Nem olvastam vissza mindent, de majd idővel...
Karácsony jól telt, gyerekek full extázisban az ajándékoktól.
25.-én volt tervben menni nyíregyre, úgyhogy korán reggel gondoltam kiviszem a kutyákat egy sétára a hosszabb út előtt.
A fiestával mentem, a házunktól kb 200m-re sikerült egy kis őzikét megcsapni. Ez volt az első ilyen "élményem". az égvilágon sehol senki, megyek az úton, balról szántóföldek, jobbra a hegy/erdő. Egyetlen tujaszerű csak nagyobb bokor és fa van az egész úton, nyilván pont ott kellett szélvédőt is mosnom, amikor így takarásból 3db őzike átrohant. Satufék, próbáltam a 2.és 3. közé betenni a vasat, de nem sikerült, a másodiknak a hátsó felét eltaláltam. Berepült a szemközti árokba, a 3. az ki tudott kerülni/megállni. Kiszállok, nézem, hogy lesz-e őzpörkölt, de még vergődött az árokban, aztán felpattant és elrohant. Autónak a lökhárítója kapott, kisebb repedések/roppanások, de nem vészes, lehet nem is kezdek vele semmit,csak a hűtőrácsot kell visszarakni.Aznap elindulunk nyíregyre, féluton jutott eszünkbe, hogy az egyik nagyon fontos ajándékot otthonhagytuk. Úgy,hogy ennek örömére, aznap még hazajöttem a nagyobbik kutyával és másnap, 26.-án, immár az ajándékkal, visszamentem, persze kora reggel, hogy még ebéd előtt odaérjek.
Asszony nagynénije (kórházban dolgozik) aszondja kicsit rosszul érzi magát, hazament, láz/hőemelkedés, torokfájás, másnap már ízeket sem érzett... És szerencsésen megfertőzte a 74éves nagymamát is...
Hazajöttünk, gyerekkori barátom családjával szoktunk szilveszterezni, 3nappal szilveszter előtt mondták, hogy covidosak, szarul vannak, nem jönnek.
Hátjó, másik helyi barát család 3 gyerekkel átjöttek. A buli közepén egyszer már felporszívóztam, de a buli végén ismét olyan csatatér lett, hogy kész. Viszont tegnap is már úgy éreztem, hogy mintha nem lennék olyan jól, meg néha a torkom is kapart.
Ma reggel már az ágyból sem tudtam kikelni, azóta is csak döglök. Nem másnaposság, hőemlkedésem volt, torkom sem az igazi és sajog minden izületem és a fejem is fájt....
Nemtudom mi van, elvileg ugyanezen átestem november közepén, ugye december elején/közepén derült ki asszonyról, hogy covidos, de a karácsonyra rendbejött. Meg egyébként én is.
Namost elvileg oltást is kaptam ugye 3at, elvileg én is elkaptam (de nem tudjuk tutira, az én tesztem negatív lett, de hetekkel később csináltuk), és ilyenkor elvileg 2-3hónapig véd az immunrendszerem.
Szóval a fasztudja.Viszont holnap szabadságon vagyok, közvetlen karácsony előtt hívtak a cégtől, hogy elszámolták a szabimat és van +1 napon. Egyszerűbb volt a könyvelés miatt ha kiveszem most jan1-el, sajnos kapóra is jön.
Viszont a lényeg, hogy a gyerekek nagyon élvezték, hozzánk decemberben "jönnek" manók is, minden este elkövetve valami csínyt, és ezt nagyon várják mindig. elfontheshelf
ezzel nem kevés munkát adva nekünk, de leginkább asszonynak. -
npera
őstag
Még 2 óra és akkor megvan a 2,5 órányi főzés.
-
npera
őstag
Ja, az agyhalál amikor koromfekete éjszakai sötétben megy az egysejtű ostoros elöl nagy fényerőre rakott (hiszen nappali fényre van) DRL-el, hátul meg semmi világítás.
Vakít mint állat, de semmit nem lát kábé 3 méteren túl.
Az ilyeneknek fixen felrakom a refit és úgy megyek mögötte.
Autótól függ, hogy ki tudod-e kapcsolni. A régi kocsiknál úgy volt, hogy helyzetjelzőre tudtál kapcsolni, de ha úgymond lekapcsoltad a fényszórót, akkor ment tompítottra.
A mai kocsiknál modelltől függően akár le is tudod teljesen kapcsolni. Ezt majd kipróbálom a miénken, mert kíváncsi vagyok. Ha például várakozok, akkor le szoktam kapcsolni helyzetjelzőre a fényszórót, hogy ne vakítsak szét mindenkit. A nagy átlag hagyja ahogy van és vakít közben. Full LED fényszóróknál nagyon zavaró. Áll az utca szélén, esetleg kis görbület is van az utcában és "felfelé" világít az álló kocsi. És képtelen letekerni helyzetjelzőre az átlag hülye.
-
hobizoli
nagyúr
válasz npera #127318 üzenetére
amikor vettem a MSI K7D-Master-L deszkat a 2db AMD K7 XP2400+ CPU-val, azokon 1-1 darab CAK38 volt, az 6800rpm per darab
a ketto egyuttes hangereje mar meglehetosen nagy volt
de ez a technika elotte vmi szerverteremben mukodott vola, ott meg annyire azert nem zavart senkit
vettem rajuk vmi Thermaltake szinten rez hutoket 80mm-s ventikkel, az mar qssban menttöbb drón kell ;P
-
npera
őstag
válasz hobizoli #127320 üzenetére
Emlékszem, hogy a nap végén kikapcsoltam a gépet és akkor tűnt fel igazán a hang hiánya, ahogy lepörgött a venti. Mint egy hajszárító. Azt hiszem valami 800 MHz-es proci volt a gépben, memóriára már nem emlékszem. A grafikus kártya valami OpenGL-t támogató cucc volt, mert Pro/Engineer alatt akkor volt HW-gyorsítás.
Kábé semmire nem emlékszem a konfigból, 2001-ben volt ez...
-
vkp
aktív tag
válasz npera #127317 üzenetére
Volt egy '87-es északról származó ford sierrank, abban konkrétan volt egy plusz relé a fő relé dobozban, ami kapcsolta a villanyokat, csak akkor tudtad kikapcsolni, ha kiszedted a relét. Gyári volt, az északi országokban berakták, máshol nem. Én bent hagytam, mert szerintem senkinek sem fáj, ha nappal is világít a talicska.
-
Samott
addikt
Vagy csak szarolaszt kell venni. A punton csak akkor szoktam kapcsolni a vilagitast, ha olajcsererol hozom el a kocsit. Amugy mindig fel van kapcsolva a tompitott. Leveszem a gyujtast lepkapcsolja, felrakom bekapcsolja. Fel nem foghatom miert nem ez az alapertelmezett minden kocsiban. Eleve jobban latszik minden korulmeny kozt is.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
válasz npera #127318 üzenetére
Emlékeim szerint nekem valami FOP32 volt, vagy mi.
Most egy Noctua valami van, 1 ventilátorral a 2 helyett (a másodikat nem használom), ez néma. A merevlemez rezegteti a PC házat, ez idegesít néha.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz zetor2000 #127328 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok a 2017-ben épített géppel. Csak nagyon halk suhogás van, kábé 300/min körül mennek benne a 14-centis ventik.
Fractal Design Define R5 ház, a CPU-hűtő asszem BeQuiet cucc. Már 2017-ben sem volt gyors, mostanra pedig eljutottam oda, hogy jó ez nekem ahogy van. Igazából már 2017-ben eljutottam oda, mert azért választottam "lassú" alkatrészeket bele.
FullHD videókat tudok szerkeszteni, nekem ennyi elég.
-
zetor2000
őstag
válasz npera #127330 üzenetére
Nekem is egy ócsáré régi gép van, a BIOSa, amit én frissítettem erre, azt írja, hogy ©2014, azaz 8 éves, ebből 7et nálam töltött. Amikor vettem, még egész friss vas volt, és eléggé felsőpolcos, tud(na) mindent IS. De mostanra avul rendesen, de amilyen árakon mennek most az alkatrészek, nincs nagy motiváció a cseréjére.
-
npera
őstag
Most raktam be a sütőbe. 2,5-órás főzés volt előtte.
Sajnos be van vágva a csülök, nem egyben van az egész. Alálocsoltam barna sört, ment rá olaj gazdagon, átforgattam a hagymát és pityókát az olajban.
-
npera
őstag
Elég jó lett, akkor holnapra van melóba ételhordóban egy adag. A krumpli teljesen jó puha lett belül, kívül pedig ropogós.
A hagyma karamellizálódott. A csülök sajnos be volt vágva harmadolva, ha egyben lett volna, akkor még jobb lehetett volna a kinézete.
-
-NoVa-
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz npera #127344 üzenetére
Fainul néz ki!
Ha először csinálod, akkor tuti, hogy jó is lesz, amúgy szerintem ez elronthatatlan étel.
Az, hogy 2-3 darabba van a csülök, amikor ráteszed a tepsire, szerintem jobbá is tudja tenni, mert rendesen át is sül mindenhol, nem csak a bőre, meg a külseje.
Én a végén adtam neki ~200-210 fokon 15 percet, ettől fain hólyagosra és ropogósra sült a bőre, lehetett ropogtatni. A krumpli nekem is olyan lett, hogy kívül ropogott, belül meg omlott.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs