Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ny.janos

    tag

    válasz GreenIT #40084 üzenetére

    D segédoszlop: Az utolsó karaktert jól látod, az van szimplán a dátummal összefűzve (mivel a dátum ugye alapvetően egy szám (a 1900.01.01. óta eltelt napok száma). =JOBB(A2;1)&B2 is lehetett volna (ez logikusabb is).
    4. lap első sor (dátum): Az index függvény a 3. lapról Sheet2!$B$2:$B$5 veszi ki a dátumot. Mindig az első oszlopból (utolsó argumentum - 1), abból a sorból, ami az éppen aktuális cella sora számának a fele SOROK($A$1:$A2)/2. A felezésre azért van szükség, hogy minden 2. sorba kerüljön csak a következő dátum (a közvetlen alatt levő sorba jön a megjegyzésed). Ha több lesz az adatod, akkor A2:A3 tartományt kijelölve másold a dátumot (így kerül adat minden második sorba).

    Ma este tudok még rá időt szánni, ha szükséges.

    A kérdés elsősorban az, hogy
    1) ugyanazon dátumhoz tartozhat-e több azonos induló típus kód / termékcsoport kód (pl: A2M 2019.1.9. és A1O 2019.1.9.), vagy sem? Ha igen, arra valószínűleg nem tudok megoldást.
    2) ugyanaz a dátum szerepelhet-e többször (más-más kóddal)? Erre biztosan tudok megoldást /feltéve, ha 1) eset nem áll fent/. (A 4. fül képletezése jelenlegi formájában is alkalmas erre, csak az A oszlopot kell átalakítani hozzá.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák