Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz FunPro #142320 üzenetére

    SW nálam is rég meghalt és NEM a woke miatt. Az érdekes módon abban nem igazán zavart. Az annál inkább, hogy sztoriban egyre kevésbé volt vállalhatóbb, borzalmasan kiddie lett, miközben kizárólag már csak a látvány számított.

    Másikra:

    Leírtam 2x is, hogy a doomguy honnan jön, miért jön, miért működik perfektül. Carmack korunk egyik legnagyobb szakija programozás és gaming témában. Tökéletes volt a döntésük. Legendát alkottak. Ráadásul nevetve kétszer, mert a Doom 2 se egy olyan 2. rész lett, hogy egynek jó, hanem szenzációs lett az is. Egy zseni.

    A TLOU esetében a történet nagyon nagyon fontos része a másság. Ahogy a Philadelphia c. filmet se fikáznám egyetlen percig sem (sőt meghatározó alkotásnak tartom), addig pont u.e. történt a TLOU-val is. Hiába volt tele a fejem a woke és BLM őrületekkel és volt már akkor komoly ellenszenvem, a TLOU-ban AZONNAL el tudtam fogadni, hogy mi és miért történik, mert nagyon fontos, hogy Lev mit élt át, mert nagyon fontos, hogy Ellie-nek nővel van kapcsolata és nem férfivel, mert nagyon fontos, hogy Abby miért lett olyan amilyen. Az a vicc, hogy a játékot cirka 6x letolva már egyértelműn kijelenthettem, hogy Abby egy mocskosul jó karakter és szerethetőbb is, mint Ellie. Ja, nem szép, véletlenül se, de emberileg magasan Ellie felett áll.

    Joelt pedig nem azért írták ki a történetből, mert fehér férfi volt, hanem mert utolérte a gennyes múltja! Mocsok nagy mondanivalója a játéknak, hogy a súlyos bűneidért akkor is később fizetned kell, ha már jó fiúként viselkedsz. Mint Carmack esetében, ezek is zsenik, az van.

    Ahogy fentebb írta gyimger: 2024 van. A Doom hál' égnek egy olyan korban született, ahol nagyon is jó volt és nagyon is kellett egy olyan marine, mint amilyen a doomguy, mert a gamerek akkoriban még szinte mind hímneműek voltak és az a játék nekik/nekünk készült. Abban a korban Svarci, Sly, JCVD és ilyen kaliberű férfiak voltak a nagy hősök és a doomguy tökéletesen passzol is az érába. Bár nem tudjuk, de garantáltan ártott volna a franchise-nak (pont mint a Bud sörnek!) a wokolás.

    Simpsons, Family Guy, vagy éppen a Friends. A korai részek mertek szemtelenek, nyíltak, VICCESEK lenni, aztán a kezdődő wokolás megette őket reggelire. A Friends-et is időben hagyták abba, mert a humor az NEM ismer határokat. Viccet kell és lehet csinálni mindenkiből. Szó szerint mindenkiből. A humor cenzúrázása az emberiség egyik mélypontja és pont átéljük. Katasztrófa!

    A TLOU pedig már egy olyan kor gyermeke, ahol lehet és kell is beszélni a másságról, de csak akkor, ha annak célja és értelme van! A checklist alapú NF-féle wokolást gyűlölöm. A Philadelphia és TLOU-féle előtt mélyen meghajlok.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák