- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #48593 üzenetére
Akkor kapcsold be a TV-n a mérethez igazítást, azaz ne legye se nagyítás, se kicsinyítés a képen, módosítás nélkül kezelje a dolgokat A játék és a PC beállítást pedig vedd ki a TV-n, mert azokhoz 60Hz kell. Amúgy is csak filmet lehet nézni 30Hz-en. Maradj a 3840x2160-as felbontásnál.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz direwolf #48600 üzenetére
Próbálgattam kicsit, és úgy tűnik, hogy az AMD + LG 4K HDR TV kombó picit bugos. Valamiért úgy érzi, hogy 4096x2160 az ideális ennek a TV-nek, és a TV valamiért tudja is fogadni ezt a felbontást, de nem ez a natív. Ha beállítom a 3840x2160-at, a frissítés 29Hz-re áll, és ez nagyon nem tetszik a TV-nek (vagy a VGA-nak, én már nem tudom...) 4096-nak érzi. 30Hz-re vagy 24Hz-re váltva megjavul. Érdekes ez az egész, főleg, hogy notebook intel VGA-val minden jól megy
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz direwolf #52400 üzenetére
Elvileg 4K / 60Hz-en valóban csak 420 van. ->De a 12bit mehetne 422-vel is.
HTPC célra kb. úgyis az a lényeg, hogy 4K / 30Hz és az alatt mi van, ott ugye át kellene váltania min. 422 10bit-re (de lehet akár 12bit is). A 444 azért necces minden esetben mert nagyon sok TV/Projector alapból nem támogatja 30Hz és az alatt sem, így nem is adna képet a kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz direwolf #52402 üzenetére
Akkor sincs olyan, hogy 444 / 10bit / 4K / 60Hz, lehat akkor inkább az volt a "bug".
Amúgy 12bit-nek is lehet értelme, attól függetlenül, hogy a kijelző hány bit-es, mert ha a jelét tudhatja fogadni és lehet is jobb vele a megjelenítés (banding, dithering pl.), de az is igaz, hogy vannak olyan kijelzők is, amik a 10 vagy akár csak a 8bit-et szeretik inkább és azzal adnak szebb képet. Ki kell tapasztalni.
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #52407 üzenetére
Persze, PC-hez és játékokhoz 444 kell, 420 vagy 422 csak filmekhez Vagy váltogatod ezt vagy pedig kompromusszumot kötsz és maradsz 8 biten. A legjobb egyébként, ha a TV-vel játszod le a filmeket és akkor nem kell a PC-t birizgálni a hülye beállításokkal, mert ez az UHD egy nagy szívás PC-n anno a FullHD egyszerűségéhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz direwolf #52407 üzenetére
Ha már ez előjött én is kérdeznék.
LG 4K monitorról van szó és nv 1050 Ti 4G a vga.Leírás alapján HDMI-n akkor van 4k60Hz, ha bekapcsolom a "HDMI Ultra HD deep colour"-t a monitorban. Ez alapból be is volt kapcsolva, volt is 4k60p. Viszont néha (5-10 perc) fekete kép villant be, gyanítom kábel gond lehetett... ezért kapcsolgatni kezdtem ill. DP kábellel is kipróbáltam.
Azóta ha visszaállítom a deep clolur-t ON-ra akkor no signal. Ha jól rémlik akkor kb semmilyen jelet nem tudok kiküldeni, nemhogy 4k60-at. Off-on 40k30p megy de az nyilván desktopra semmire sem jó.
DP-n használom, de két bemenetről kéne hajtani, a kérdés, hogy mit lehetne tenni?Utánaolvasva azt találtam még, hogy 4:2:0-án talán fogadná deep clolur nélkül is a 40k60p-t, de ez meg nincs a control panelen. RGB 4:4:4 és yuv 4:4:4 ill. 4:2:2 8 és 10 biten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gaming notebook topik
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Háztartási gépek
- Formula-1
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Spórolós topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl