- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ez a szimbólum mit jelent?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
duvi
nagyúr
válasz pilóta #37351 üzenetére
Aktív Community Goal-ok (közöségi questek). Egyébként a csillagtérképen beállíthatod, hogy mi jelenjen meg. Ugyanitt találod az ikonmagyarázót is.
[ Szerkesztve ]
-
StevenJC
csendes tag
válasz Submarine #37346 üzenetére
Az ideális legnagyobb megközelítési sebesség (ha épp nem kavar be valami égitest gravitációja) SC-ben 75%-os throttle állással beállítható.
Ilyenkor a hátralévő időt 6 másodpercnek mutatja.Ha bemész az options-controls-FLIGHT THROTTLE menübe, ott állítsd be a "SET SPEED TO 75%" opciót valamelyik gombra, és így pofonegyszerűvé válik az utazás SC-ben.
Bizonyos helyzetekben el lehet térni ettől a beállítástól, de ahhoz hogy abból ne legyen felesleges bóklászás, kell némi rutin.
-
duvi
nagyúr
válasz Submarine #37346 üzenetére
A fenti Téma összefoglaló sokat segíthet kezdéskor. Többek között erre is megtalálod a választ a Repülési Alapok szekcióban.
-
orientcx
őstag
Ma megint futottam egy kellemes háromnegyed órás köröcskét a Krait-el. Ez a hajó valami hihetetlenül pazar! Ugyan még mindig nem tudtam teljesen átállni a Corvette stílusról, de már helyenként kezdek ráérezni(akit érdekel, csináltam egy rövid, 4 perces videót)
Ez meg itt a tömör statisztika
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
korte019
tag
Csak nem bírtam ki, hazafutottam egy napra, hogy beüzemeljem az x52-t
Nagyon szuper, bár még gyakorolni kell, de azért nem vagyok olyan béna mint elsőre vártam Bár a gyors manővereknél még félek, hogy megnyekkentem. Persze nem rángatom mint egy fél őrült, de még nagyon új érzete van
Valamire kell figyelnem? Kopó alkatrészek? Általános karbantartás? Semmi tapasztalatom nincs az ilyen kütyükkel, nem tudom mik a "gyengepontok" -
42861
senior tag
válasz orientcx #37358 üzenetére
Hogy a fenébe találsz olyen RES-t, ahol ilyen rövid idő alatt ennyit összepuffogtatsz? Hiába megyek be akármelyik HazRES-be is, 5-6 wanted hajó után kiürül, aztán csak kb. 5 percenként téved be 1-2 elvetemült öngyilkosjelölt, addig meg malmozok, vagy nézegetem a clean bányászokat..
Most a CG helyszínén nyomom a vadászatot, de az életemet elunom a HazRES-ben.. bár a top 10%-ban még így is benne vagyok. Nem a pénz hajt, abból van elég, csak hogy folyamatos legyen a játék.(Mondjuk az este megálmodtam, hogy viszek magammal collector limpeteket, aztán uncsi perceimben gyűjtögetem a szétlőtt hajók által otthagyott materialokat.)
-
cinemazealot
addikt
válasz orientcx #37358 üzenetére
Hány játékóra van már mögötted (nem muszáj pontosan, elég egy napi/heti/havi átlag is) és milyen felszereléssel (joy, egyéb kiegészítők) tolod az ipart? Elnézve néhányotok megosztott videóit azon morfondírozom, hogy mikor fogok én valaha is eljutni egy ilyen szintre...
-
korte019
tag
Akkor majd beszerzem a hozzá valót. Köszönöm a segítséget!!
+ azt figyeltem meg, hogy ha lejjebb veszem az LCD fény erejét, akkor kicsit vibrál a világítás rajta. Ezt csak az illesztő program telepítése után vettem észre, addig nem volt ilyen gondom Bár ahogy láttam ED alatt úgy sem működik, nincs funkciója így lekapcsoltam.[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
válasz cinemazealot #37362 üzenetére
Áhh, csak talált valahol egy jó hajót aztán most azzal vagánykodik. Amúgy tök rutintalan, még azt sem tudja, hogy a Clippert úgy rövidítjük, hogy BSE.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
orientcx
őstag
"Hogy a fenébe találsz olyan RES-t, ahol ilyen rövid idő alatt ennyit összepuffogtatsz?"
Ehhez szimplán mázli kell. Ha pangás van, akkor én is csak a szokásos módszerekkel próbálkozom. Ha belépéskor mindenfelé csak csupa Eagle, Cobra, meg Viper téblábol, akkor azonnal vissza SC-be, és újra be a HazRES-be. Ugyanez az eljárás, ha a Gunship-ek, Pythonok zöme clean bányász, sőt néha még a kondák és FDL-ek is az alliance enforcer kötelékébe tartoznak. Ha viszont látszólag szinte üRES a RES, akkor érdemes kicsit várni, mert hamarosan újabb hajókat generál a rendszer, és beindulhat az üzletmenet. Az egy-két perces várakozás alatt meg tehetünk egy-két nagyobb kört a zónában, mert rendszeresen előfordul, hogy a szenzor hatótávján túl akad valami csemege(ezért is fontos, hogy a szenzor a legjobb fajta legyen, természetesen a 80%-os súlycsökkentés fejlesztéssel). És ha megint csak muslicákkal rakják tele a környéket, akkor marad az újbóli ki-be, meg az újbóli ki-be, meg az újbó....stb, stb...
Egyszóval ehhez mázli kellcinemazealot - "Hány játékóra van már mögötted (nem muszáj pontosan, elég egy napi/heti/havi átlag is) és milyen felszereléssel (joy, egyéb kiegészítők) tolod az ipart?"
A játékórákat inkább össze sem adnám, elég annyi, hogy a 2014-es nyitás óta "Elitkedek", a rám egyébként egyáltalán nem jellemző kitartó szorgalommal.
Az irányítás egy x52pro-ra épülő saját készítésű szerkezet, amit azóta már kicsit továbbfejlesztettem, talán egyszer rakok fel arról is képeket.
Egyszer régebben már szóba került a téma, hogy ki mivel repked a galaxisban, az akkori állapotot ebben a kommentben láthatod: (#33401) orientcxCooper911 - Egy Fed szájhuszárnak nem az számít, mennyi rutinja van, hanem hogy hogyan tudja előadni a helyi kantinban. Márpedig ebben hozzám képest az a Háry nevű szerencsétlen kis kezdő a kanyarban sincs.
[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
cinemazealot
addikt
válasz orientcx #37366 üzenetére
Maxi respect, nagggyon jól néz ki ez a cuccos! Gratula!
Jól értem, hogy laptopon játszol és a vezérlő főmodulja gyakorlatilag egy USB-s billentyűzet, aminek a billentyűit átdrótoztad a felfordított fax gombjaira, a billentyűket meg testre szabtad az ED-ben?
Ez annyira elférne a Házi barkács topicban. Nem akarod belinkelni? Biztos nagyon sokan értékelnék.
-
orientcx
őstag
válasz cinemazealot #37367 üzenetére
Asztali gépen is, és laptopon is játszom egyszerre. Két karakterem van, és az egyiket a laptopon beültetem az anyósülésbe. Ugyan nem csinál semmit, de így egyel több PIP-em van, és az ő képernyőjére a target panelt állítva folyamatosan látom, ha föltűnik egy-egy zsírosabb falat.
A gombokat pedig egy logitech G11-es klaviatúra vezérlőegysége működteti, így van egy rakás makrózható, no meg sima gomb is, amit használni tudok az asztali gépen is, és a laptopon is.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
-
Cooper911
senior tag
válasz cinemazealot #37365 üzenetére
Én olyan nagyon sokat nem játszottam, voltak rövidebb kihagyásaim is.
Most kb annyi pénz volt a cihában, hogy ezt a Kraitot meg tudtam venni, meg volt annyi nyersi a spájzban, hogy meg is tudtam tuningolni. Ja és én eddig annyira nem harcoltam, hogy most nyomulok a dangerous szintért (valamelyik mérnök miatt), amihez kapóra jött ez a hajó.Én mindíg azt mondom, hogy ha az egyik szemed a célon tartod akkor csak egy szemmel tudod figyelni az utat.
Mindig csináld azt ami jól esik, ha unod a harcot, menj kereskedni, felfedezni, bányászni, bolygót túrni stb.
Aztán, így szép lassan gyúlik a credit meg a tapasztalat is.Orientcx: Mindíg kifelejtem a számításból, hogy egy szájhőst lehetetlen legyőzni. Vagy legalábbis ezt mondják.
-
orientcx
őstag
válasz CactuS #37369 üzenetére
Remélem, jól pötyögtem be a coriolis-ba, ilyen a Krait-em. Ha valamelyik fix rendszerben leállsz pofozkodni, akkor addig a fuel scoop-ot, és a Guardian FSD boostert bepakolhatod a raktárba, és modul/hull/Guardian shield boostereket tehetsz fel helyette.
Most nézem, a fuel scoop prioritást elfelejtettem hátrébb tolni, de végül is így is jó.Cooper911 - Ahogy mondod, pontosan úgy van.
Az élet sok mindent produkálhat még egy Fed szájhuszárral is, de a kantinban bármiből fényes győzelmet tudunk faragni.[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
válasz Submarine #37371 üzenetére
Nem értem miért lenne marháskodás egy szerzetes rendről elnevezni valamit.
https://en.wikipedia.org/wiki/Trappists[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
Cmdr.Pro Cambarus nagyszerű cikket talált a Frontierről
"A Frontier nagyobb székházba költözött, hogy 370 munkatársa immár egy helyen és a munka elvárt minőségéhez méltó környezetben dolgozhasson. A cég többek között a fejlesztési ciklus további gyorsulására számít.A cikkből kiderül, hogy a Tencent részesedése a Frontier Developments-ben csak biztonsági aranytartalék, mert az Elite Dangerous kitermelte azokat a pénzügyi forrásokat, ami a működéshez és növekedéshez szükséges. A Tencent forrásaihoz hozzá sem kellett nyúlniuk.
Szó esik még a saját Cobra engine-ről, ami sokszori mérlegelés után is alkalmasabbnak bizonyult a polcról levehető engine-eknél olyan célopkra, ahol nem köthetnek kompromisszumot, így például a távoli csillagok megjelenítésére. A saját fejlesztéssel és a programozók nagyobb arányával a cégen belül bármilyen különleges feladathoz hozzá tudják igazítani a szoftvert, ami több tucat játékot hajt meg.
-
-
42861
senior tag
Ismét akciós a játék az Xbox Store-ban, most 12 napig.
-
Submarine
senior tag
Hali!
Ő esetleg nem lehetett a névadó?
James Fenimore Cooper (író, pld. Utolsó mohikán)
Bár manapság már nem divat olvasni.Amúgy repunöveléskor megvan az aktuális 100%. Hova adja be a naval küldit vagy mit, a szintlépéshez.
Hol kell keresni vagy azt, hogy kell érteni? Ez a leírásból teljesen nem világos.
Harcra kell inkább készülni, vagy egyéb küldi típusokra is lehet számítani? -
duvi
nagyúr
válasz Submarine #37386 üzenetére
Nincs megkötés a Navy/Naval küldetésekhez. Lehet combat vagy szállítós küldetés is. A lényeg, hogy a Follow on Missions listában kell keresni és a küldetés nevében szerepelnie kell a Navy/Naval szónak. Ha egy olyan questet látsz, amit nem tudsz/akarsz megcsinálni, akkor nem muszáj felvenni. Kis idő után újat fog beadni.
Szerk:
Betettem a Téma összefoglalóba is ezt a képet, hogy egyértelműbb legyen a leírás. Ha bármi kérésetek lenne a sz összefoglaló bővítésével kapcsolatban, csak írjatok rám![ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
válasz Submarine #37386 üzenetére
Cooper, Carter, Smith. Kádár, Szekeres, Kovács. stb Elég gyakori nevek.
Ha nem jön a navy küldetés ne görcsölj, húzd a reput tovább, mert számolja a következő rang százalékát is, csak nem látod. Aztán ha megcsinálod a navy küldit lehet a következő rang már pl 18%-ról indul.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Ezek jó akciónak számítanak? Lehet beruháznék a játékra.
-
duvi
nagyúr
válasz Ereshkigal #37390 üzenetére
Szia!
Ennél jobb ajánlat csak a karácsonyi vásárban szokott lenni (50-60-75%-os akciók). Ha belevágsz és belefér a büdzsébe, akkor a Commander Deluxe Editiont ajánlom, mivel rengeteg tartalom csak ezzel érhető el. Ha szűkös a keret, vagy nem vagy egy space sim rajongó, akkor kezdhetsz az alapjátékkal és később megveszed a Horizons DLC-t. -
Submarine
senior tag
Szerintem is. 4k-t megér az alapjáték is, karácsonykor meg majd megveszed a Horizon-t.
Én is ott vásároltam. Ma meg a Horit. Bolygóra leszállni egyszerűen fantasztikus.
Ráadásul ma Cobráról, Krait-re váltottam. Finom darab, csak a két olvasólámpát nem vágom.
De teccik!
Ti milyen jégoldót használtok a szélvédőre? -
Pro Cambarus
csendes tag
SSL Interstellar PLC: A magyar közösség frakciója
(L:/dl/upc/2018-07/20/586514_rldu36vcepzsneom_sslbubble1000.png)(/L)
Mindig is érdekelt, hogy mit csinál az SSL? Külföldi ismerőseid kérdezik, hogy milyen a magyar közösség frakciója, de nem tudnak eligazodni a magyar nyelvű anyagokon? Itt a lehetőség, hogy úrrá légy ezeken a kihívásokon!Az SSL Interstellar PLC, a Nagy Galaktikus Népszámlálás házigazdája és a népszámlálás 6+1 kategóriájából négyben a legnagyobb frakció az Elite Dangerous univerzumának 1330 játékos frakciója közül most egy helyen tette elérhetővé azon eredményeit, melyek a galaxis művészeti, tudományos, felfedezői vívmányaihoz, politikai életéhez járulnak hozzá. Megismerhetővé vált a frakció élete, a parancsnokok munkája, előmeneteli rendszere, informatikai háttere és a közösség a frakció mögött. Bár mindez egy összefoglaló és a nemzetközi közösségnek (is) szól (mivel a Galaktikus Népszámlálás "Frakciók a Fókuszban" társeseményére készült) mégis talán az eddigi legátfogóbb áttekintés a Sons os Seven Lords Interstellar PLC-ről napjainkig.
http://galacticcensus.com/factions/sslDetails.html
További források:
Nagy Galaktikus Népszámlálás: http://galacticcensus.com
Hivatalos végeredmény (résztvevő frakciók): http://results.galacticcensus.com/official/
Nemhivatalos végeredmény (összes játékos frakció):http://results.galacticcensus.com/unofficial/
Frakciók a Fókuszban (folyamatban):http://galacticcensus.com/factions/[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
-
duvi
nagyúr
Ezen a héten még mindig Kraitozunk
Krait Mk II Precision Paint Pack
Krait Mk II Predator Paint Pack
Mondjuk ezért a kitért megbüntetném a készítőjét:
Krait Mk II Ship Kit - 16 PiecesVégezetül az eheti hírlevelünk: Elite Dangerous Newsletter #236
-
totila
tag
a másik fórumon többen panaszkodtak, hogy sokkal erősebbek lettek az npc-k, igaz ez?
még elég új a kraitom, csak próbálgatom, nem szeretném máris lezúzatni. -
Secundus
tag
Újrakalibrálták a USS Threat szintet? Régen Threat 4 volt a legnagyobb, Threat 5 volt a Thargoid. Erre ma békésen utazok supercruise-ban az Imperial Cutter-rel, és találtam egy Threat 6 USS-t. 200-as pulzusszám, 4 pip engine, 2 pip system, kéz a gázkar boost gombján amikor beléptem. Thargoid hordára, esetleg valami Thargoid anyahajóra számítottam, erre csak 3 szerncsétlen nyomorult Competent kalóz várt bent (2 Vulture, 1 Asp Explorer). Igaz, spéci engineer fegyvereik voltak, dehát az kinek nincs? Miközben a kiégett roncsaikat néztem, elgondolkoztam, ha ilyen a Threat 6, akkor milyen az 5, 4, 3.. stb?
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, M.2 SSD Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest