Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz biker #9410 üzenetére

    A töltési para teljesen értelmetlen, egészen addig, amíg valaki házban lakik. Utazáskor szintén értelmetlen ettől tartani, tökéletesen igazad van. Azt már kifejtettem korábban, hogy mondjuk egy társasházban vagy belvárosban, panelházban, ez már valós probléma, és bár persze megoldható a töltés, de hogy baromira nem kényelmes és nem ideális, azt ki merem jelenteni.

    Ami viszont valós probléma, az még mindig az ár. Egy elektromos autót nem tudsz úgy megvenni, hogy ne bukjál rajta marha nagyot. Az új autók értékvesztése minden autónál nagy, de ahogy látom, az EV-knél még sokkal durvább. A 40 milliós I-Pace 4 éves korára a felét sem éri, a 22 milliós Ioniq 5-ből már most látok 2-3 évesen 12-13M-ért hirdetve. Tehát ha én 5 évre tervezek egy EV-vel, akkor két dolggal fogok szembesülni:
    1. Veszek újat -pl. 20M-ért-, és bukok rajta 12-14M-et 5 éven belül.
    2. Veszek használtan 3 évesen, a bukó valamivel kisebb lesz, de 2 évente adhatom el, mert 8 éves korig megtartani szintén nem túl bizalomgerjesztő.

    Engem ez pl. rohadtul zavar, mert utálok autókat adni-venni. Most is 2 év után cserélhetem le ezt a kocsit, és a következőn vagy bukok egy méreteset, vagy 2 év múlva megint adhatom el. :U

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák