Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Közel másfél év használat után írnék pár dolgot a Kobo Auráról (2013-as 6"-os, első kiadás, már nem igazán kapni.), meg hogy kicsit jobban pörögjön a topik. ;p

    A szoftver még mindig jó, hibátlan. Fent van a legfrissebb, jó gyors vele az eszköz. Patchelve is van, így a margók kitolásával a lehető legtöbb felület marad a kijelzőn az olvasásra, "teljes képernyőn", vagyis oldalszámok és fejléc (ahol a könyv címe vagy egyéb szerepel) száműzve.

    Világítás is jó, bár lehet kékesebb mint egy Aura One, azonban este sötétben olvasásnál simán elálmosodom és jól alszom. (Bár ez egyébként is egy jó tulajdonságom. :D)

    Aksival no problem, sosem merül le, mert ha épp beszerzek néhány új könyvet és felteszem, akkor töltődik. Bár sokat olvasok, egyre növekszik a könyvek száma.))

    Valamiért viszont az SD kártyát nem hajlandó olvasni. Látja, hogy benne van, mutatja a szabad helyet is a settingsben, azonban a tartalmát nem hajlandó beolvasni. Amikor kellett, akkor jól jött volna, de annyira nem használom, nem zavar.

    A kijelző ugye egy síkban van a kerettel, ami annyiból jobb, hogy a süllyesztett kijelzősöknél a keret árnyékot vet a szövegre, itt viszont nincs ilyen. Viszont a rajta lévő egybefüggő felület tükröződik, főleg erős fényben, ez elég zavaró. Illetve, a süllyesztett kijelzővel szembeni hátránya még, hogy nem érezni olyan közelinek a betűket, kb. olyan, mintha egy üveg fölött kellene olvasni a szöveget. A normál olvasóknál, ahol egyből ott van az érintőfelület alatt a kijelző, sokkal közvetlenebb érzést nyújt. Aztán persze ez lehet egyéni hülyeségem.)))

    Egyébként nem válnék meg tőle, nagyon megszoktam már, remélem még sokáig fog működni.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák