- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Mert vannak akik modellezők ne értsd félre, nem nézem le azt aki csak repülni akar, de ők nem a kimondott modellezők. Modellező ha kész gépet is vesz, már bontja is el és nézi hogy szabhatja személyre, javíthat rajta stb. De inkább szeretek darabokban venni dolgokat és összerakni, mert szeretek építeni. Nekem asszem 8 gép a végső terv. Amúgy még megindokolni is meg tudom mind
2s 2col bentre
2s 2col kertbe
3s 3col kis range de kértnél nagyobb helyre
4s 4col mert nemtom, bejon hogy erős és szinte 0 drift
5 col könnyű gép (csak mert érdekel milyen lehet auw 350g alatt akkuval 5 colon)
5 col nyújtott x mert kell egy backup gépet kivinni
6 col mert jól néz ki xDÉs valszeg veszek majd egy diatone plus gépet mert bazi jól néz ki meg mert + is
Amúgy egyik sem alja 3ft os cuccokbol van össze rakva, persze semmi hypetrain nincs benne, mert olyanra nem költök ami nem ad az életemhez pluszt de drága amúgy műszaki bajom nem nagyon szokott lenni, bontás sem azért szokott lenni, hanem mert átépíteni van kedvemIgazából ezek árát nem tudnám milyen drónba rakni, mert olyan drága egybe gép csak kamera platform van, az meg nem érdekel
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
Igen. Itt. Meg még másik kb 6 drónnal. Meg nemrég vittek el kettőt. A kefés Q105BAT-hoz most jönn meg a váz, át is építettem már. A bugs6 most 58 euróért jött. Mondom 58. Van hozzá FPV kamera. És úgy tudom neki baszatni, hogy még. És ha odaverem és kettétörik, akkor nem a 400k-s P4 törik ketté, hanem egy 58 eurós szar, amihez 3 forintért megint veszek egy vázat és másnap megint nyélen mehetek vele. Azért van több gépem, mert mindegyik máshogy repül, másra/másképp használom. Van 9 biciklim. Egyet betonra építettem, egy könnyűt, de van egy gyári Bianchim is.Speed, Van kemény terepre egy épített MTB-m, egy vegyesre..etc.
Azért, mert tetszik, mindegyik más. Ahogy a drónok is.Sőt, bammeg . Kettő is van ebből is. Megy rá a kamera. .:
Amúgy megértem, ha kétségbe vonják a szavaim, de az nem ok, ha nem a szemembe mondják, hanem hátulról, megcsavarva. . Ha nem hiszel valamit, írd meg privátba, vagy ide, nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
miert miert hat a jatek orome...
a gyerekek is eljatszanak a tobb ezer forintos legoval is de akar egy darab ronggyal is vagy focilabdaval... a lenyeg a jatek oromeszerintem mindenki szereti a finom es szepen talalt steaket..... de meg sem azt esszuk napont 3X valamikor jol esik a parizsis zsomle hiaba van tobb milla a szamlan nem kell steak non-stop.... ez a kopterezes a pillanatnyi elvezetrol szol az adott pillanatban a BUGS nyujtja azt akkor azzal hasit az ember
2nap mulva meg johet a kovetkezo ha phantom van akkor az.... na most kis szar gepeket mondjuk 100ejro/db ertekben vagy kevesebbert 50euro/db? miert ne tartson az ember a falan akar tobbet is a megfelelo alkatresz hatterrel... en emlekszem mikor kezdtem rendeltem 2db H8 minit... 2 het alatt ket kulon cimbi elreptette a picsaba... azt varhattam 1honap+ mire jott vmi repuloszerkezet... akkor inkabb logjon a falon ilyen olyan amolyan mert ha csak 1 van akkor gyorsan hoppon/koppon talalja magat a "Phantom Pilot" nehogy a vegen rendelj tartalek GTR90-et?[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nekem "csak" négy gépem van, vagyis összerakva jelenleg egy x220s
Két picit építek (95 - 130mm), hogy azon sajátítsam el az acro különféle elemeit, amit szimulátorban begyakorlok.
Aztán, ha már jól megy kicsivel naggyal is megejtem, így kisebb az esély, hogy rommá zúzom. A nagyból meg véletlen lett kettő, mivel annyi tartalék alkatrészt halmoztam fel, hogy egy plusz gépet kiad.
Így van kicsiből, és nagyból tartalék, és gond esetén nem kell megvárnom míg Kínából csigaháton megérkeznek az alkatrészek, feltéve, hogy van épp raktáron, késve küldik, elveszik...
Viszont tényleg vannak felhalmozók, de, mint korábban írták valós az az érv, hogy szeretnek barkácsolni, ahogy teszem én is.
Ja, meg van az F36, amit megvásárláskor néhányszor használtam, de azóta is a táskájában van. Viszont arra is sikerült plusz pénzt kiadnom (akkukra), de valószínűleg bagóért eladom, mert nem látom nagy értelmét.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
fape
senior tag
Valaki szeret építeni, plusz nem utolsó sorban a birtoklás vágya. Olcsóból többet lehet
szerk: Ja persze és sose lehet tudni mi megy tönkre és várni kéne rá heteket. A drágából annyira nem vicces kettőt venni csak h legyen tartalék is.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
vandor01
őstag
aztan az is benne van a pakliban hogy az ember kicsit kapzsi meg a birtoklasi vagy mikor kis pocsok voltunk akkor elvettuk a masik lendkerekes autojat vagy epitokockajat pedig lehet volt belolle boven... felnotkent inkabb megvesszuk kattingattunk rendeljuk kinabol... van aki meg szeret szopni nem jo a gyari kesz mast akar inkabb epitget todoz fodoz de a lenyeg a tulajnak tessek az eredmeny...
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
varadigabor
senior tag
Nekem úgy-e van:
Martian III 5 coll - freestyle gépem , ez az alap
Martian III 6 coll - freestyle gép , ez ha másikat szét csapom jó tartaléknak, és ki akartma probálni a 6 collt
Jjpro 175- ez olcsó volt, majd átalakítom 5"-ra mert így elég fostos
Leader 120- ez most nem olyan jó, de ez a kertbe kell.
Skyshadow s800 csupaszárny ez azért kell hogy (egyszer majd ) longerangezzek vele,és akartam egy RTF-s gépet.-Tervezés alatt van a Saját vázas vertical gépem, ez versenyre kell.
Későbbre szeretnék még:
Hexa racer-t, ez azért mert vicces és fele cucc meg van hozzá.
Szeretnék még egy olyan gépet amin iszonyat erős motorok vannak de cserébe nem olyan nehéz.
Talán még egy long range 7-8" gépet is egyszer.Én azért csinálom ,mert szeretek építeni, az alap gépemben is már szerintem nincs is olyan alkatrész ami eredetileg meg építettem. Építeni meg akkor szoktam ha nem tudok ki menni repülni.
Nekem ebből látszik hogy mindegyikre feltétlenül szükségem van
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
SpydeR3412
aktív tag
Én igyekszem nem felhalmozni a dolgokat, nem csak a pénz miatt. Hanem mert rossz látni, hogy nem használom őket. De most is van vagy 10gépem. 1s-2s-3s. Van ami egyben, van ami nem.
Inkább alkatrészeket (motor/aksi/propp) szoktam venni, de néha-néha megtetszik nagyon egy váz is. És akkor az alkatrészekkel már megint egy gép.
Eladni/odaadni nem szeretem őket, csak ami nem tetszik annyira. Mert mindegyikben van valami, ami a többiben nincs.
De van aki eladogatja őket, van aki meg gyűjtő.... -
vandor01
őstag
na itt a problema : mondjam....technikailag időtállóbb
ilyen nincs... megrendeled meghozza a postas es mar van ujabb jobb szebb gyorsabb faszabb a kinaiaknal... aztan van ESC bol/boardbol/toronybol 4az1ben az alapartol a csillagos egig...
20x20 FC toronybol van 20 ejrotol 100-ig.... de aki csak repulni akar? es ha nem fosik be 6honap utan a draga is "elavult" lesz vagy az en esetem kisgephez vettem a "draga" 20ejros boardot mert sokkal ujabb meg jobb meg csatik meg buzzer rajta.... csak ra kell motorokat dugni az repul.... repult is kb 30 percig azt befosott... 5db-om volt belolle minus 100euro... aztan vettem a fel eves modelbol a legolcsobb fost 7euroert... es meg mindig repul.... sajnos nem lehet megmondani a tutit mindenkinek ki kell probalnia ezt is azt is jarja a sajat utjat kozben falon lognak a sok "technikailag időtállóbb" cucc... vagy eladja elsefteli.....[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
haat igen.... kimenni reptetni minimum 2vel megyek!
10-15 aksival es mivel szenkefesek ezert reptetesenkent cserelgetem
ha esetleg valamelyik elvesz? fen akad a fan? megeszi a kutya.... +1db kell tarcsiban
eloszor rendeltem 1db-ot... nem azt kuldtek hasonlot de ugyanolyan szart
aztan rendeltem 2db-ot abbol amit kivantam.... aztan ezek befostak
gondoltam en vagyok bena elkurtam oket aztan rendeltem megint kettot..
hipp hopp mar meg is van az 5db....Na de most fogsz sokkot kapni...
a kesobb vett occobol is van meg 5db.... 2 log a falon 2 jar velem repulni
1db egy dobozban varja hogy besorozzam repulesre
2-ot most ajandekoztam el.... szoval ez eddig 7....
de elotte 1 elszallt... 1 elajandekozodott 1-et tonkrevagtam
szoval az occo 7ejros boardbol is beszereztem sum 10db-ot!szoktam elajandekozni is hol ide hol oda mikor van 7ejros dron
akkor berendelek... legutobb 2db F36 4db H8 mini....
hetvegen lesz vmi gyerek partyja asszony agaboga viszek 1-et!
vagy megunt/felesleges gepeket aki ep eszembe jut kap belolle
de azert ezek mar nem zsirujak.... valamint atalltam Frsky-ra
szoval a mostaniakbol mar nemigen ajandekozodik.....Legutobb vasarnap giga reptettem 25 aksit tapsoltam el...
8db-t 750-est Leader tipusu gepben... 12db-t 2S szenkefesben...
Na es ezek kozt a szem pihentetese kepen 1-1 aksit H8 miniben
szoval 2 boronddel 2 szemcsivel 4geppel mentem ki....
szemcsibol is kell plus 1 ha jon valaki erdeklodni fejebe nyomom a szemcsit
valamint mar irtam 1 nyillal es 3nyilvesszovel es 20meter damillal
aki occo/egyszeru geppel hajtja annak ilyen ez a sport....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
Erre felbuzdulva vettem még kettő 3S 450mAh tattut
Látom lelki szemeim előtt, hogy holnap megkérdik béna vagyok -e a dupla rendelést látva ahelyett, hogy küldenék... A múltkor is eljátszották az emax motoroknál. Amúgy ezek tuti eredetiek?
Vagy a hamis hanyadik változata?
Gondoltam megnézem milyen árat dob, ha nem kettőt, hanem hármat rakok kosárba Randy kóddal.
Vagy nem él már a kód, vagy bűvészkedik a GB. Az utolsó lehetett, amit rendeltem még olcsón.
2db akku 5 195
Ebben 1 234Ft szállítás 332Ft biztosítás. Darabja 1 815Ft[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
".veszek hozzá két M7 Hall sensor gimball-t, 'oszt jóidő... ú
Cca. 40-ben megáll, és akkor ahogy olvasgatom egész vállalható táv lesz belőle...M9-en gondolkodtam,,,de az a faragás, már nagyon czigány meló, amit láttam, hogy hogyan lehet bele operálni egy X7-be...azt már nem vállalom...
Utána olvastam ennek a cuccnak....kell!"
Júniusban vettem a Taranis Q7-et és azóta is a gyári szenzor van benne. Már közel 30 óra szimulátor is benne van mégsem ingázik az érték. BF-ben néztem és "1" értéket ugrál időnként az egyik, míg a másik semennyit sem. Persze nem jelenti azt, hogy így is marad, de (kopp,kopp,kopp) nekem tökéletes.
A szénkefés meg csak arra jó, hogy izguljon az ember mikor hasal meg a motor
Bár a SYMA X8HW -ban direkt égettem el egy motort, de tönkre nem ment egy sem az miatt, mert elfáradt.
A direkt elégetés meg a csipogót váltotta ki, mert, ha nem sírt volna a motor nem találom meg a drónt sem.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Úgy általában nem építenék kefés gépet. Csak Whoop-ot.
Nem kell azon rettegni, hogy megáll a motor... egyrészt úgyis megáll, másrészt nem azonnal, hanem elkezd gyengülni.Egyelőre tanulom az FPV repülés mikéntjét. Már sikerül úgy bejárni a lakást a kicsi géppel, hogy nem ütközik sehol és simán megy 1,5 percet.
(150-es akkuval összesen 3 percet, 260-assal 5+-t)Másrészt senki ne mondja, hogy pl. egy Beta85 vagy Inductrix Pro nem combos.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
vandor01
őstag
nekem "Gemfan Hulkie 2040 2.0X4.0 PC 3-blade Propeller" van....
de 2Sen KV6000-el nem estem hasra.... valszeg kell hozza a 3S vagy inkabb 4![ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
mire igy fogsz repulni lehet mar nem az eredeti GTR90-el teszed mert lesz bene 3x vaz 2x motor es felmillio propeller cserelve a tobbirol mar nem is beszelve ha igy akarsz repulni kezd el nyomni a szimulatort azt ha figurak fele mar megy johet a GTR-en is vagyis szerintem.....
-
vandor01
őstag
szerintem a freeriderhez nem kell bitcoin banyasz bivaly vidikartyas gep.... X7-el egy sima USB/mini usb kabellal osszekotheto akar 2genes I3 is!... kicsit mokolni kell a bealitassal azt azzal fut.... nem vmi hu de nagyszam van par ingyenes palya az ACRO begyakorlasara jo es ha latsz vmi flipflapon a youtubon akkor szimuval atveheten lepesrol lepesre mit is kellene hogy is kellene csinalni... mikor kell gazt elvenni/adni merre forgatod meg.... ettol meg nem tudod a figurat.... csak lehet a GTR-el nem a foldbe allassal kezdesz hanem tudod menteni a gepet.... mert nem az alapokon blokkol az agyad.... vagyis szerintem....
en sem simulatoroztam sokat eddig kb 2x4 orat... elso 4 orat mielott a geppel acroztam volna... stab utan acrora kapcsolva nem vakondturasban talaltam magam.... de inkabb ELO repulessel sajatitottam el a fak kozott a repkedest.... ami nem = hogy tudok is repulni.... mint ahogy terezgatya mondta annak idejen[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Most 7végén egy 2009-es masinával toltam a Liftoffot. A mobilomon meg fut a Freerider. Nincs kifogás!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
-
vandor01
őstag
ha majd a gépet beroffented azert ne roggton ACRO val kezdj! par kor stabban ne tul kozel a foldhoz falhoz fához mert ezek ki tudnak ugrani eléd.... de nem kell sok stab csak par menet aztan mikor fent vagy kapcsolj acroba es csak probáld utanozni a stabot..... ahogy egyre jobban megy johetsz le foldkozelbe fak koze... kb 1 hét utan mar tudsz acroban "repulni" ez nam azt jelenti mint JhonFPV-nel! vagy ahogy terezgatya mondta azert mert a fak kozott tudsz repulni attol meg nem vagy "versenyzo" ... olyan mint az autovezetes tudok autot vezetni de attol meg nem vagyok/leszek rally versenyzo...... sok sok gyakorlas es géptörés az ára... de nem kotelezo eroltetni.... lehet eleg csak kruzolni neha megporgetni a gépet kiszamithato magassagban... nem kiélezni a helyzetet vagy vmi ilyesmi....
-
t72killer
titán
Bocsi hogy belevau, mondtad, hogy "szerződés": ha valaki munkára akar drónt használni, ahhoz kell spéci képzettség/"pilótajogsi"? (egyáltalán létezik ilyen?) Nem a Mavic méretű apróságokra gondolok, hanem a nagyobb madarakra, amik komplett DSLR-eket cipelnek és pl egy épületfotós vállalkozó használná?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
Szerintem olcsóbb, ha trackinggel kéred és elkapják, mint elveszik és még trackinged sincs, vagy biztosítás, mert tudomásom szerint tracking nélkül még biztosítás sincs. Így joggal zavarnak el az eladó, mivel nincs biztosíték arra, hogy a postás átadta, de a vásárló mégis poénkodik azzal, hogy nem jött meg.
Én arra nem kérek semmit, ami nem éri el a 2000 Ft-ot, de még a drónra, távra is kértem a rizikót vállalva.
Mellesleg nekem is van csomagom, ami trackinges és semmit nem mozog 8 -óta.
Viszont minden költség nélkül ma hozta a postás a két hete BG -on rendelt olcsó kapcsolókat.[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Hááát ez kva jó...
Január 17. Fizettem ki a Q6plust ebayen.... Írtam hogy rulett, mert tracking nélkül kértem...
Most csengetett a postás,, itt a kis töltő...
Ez baromi gyors volt alig két hét... Ja és 11400.- HUF ennyiert ilyen gyorsan.... Most tényleg örülök...[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
"itt azért van kettős redundáns rendszer ami erre figyel..."
Ettől függetlenül csak 4 propellere van, amiből ha 2 megkotlik, zúzós lesz a kényszerleszállás, legyen akármilyen programozás mögötte... Valóban, milliós kamerát tuti nem bíznék 4 motorra.
Én sztem visszatérek a realitásba és a ronda de az airnél lényegesen olcsóbb xiaomi mi lehet pl egy jelölt.
-
varadigabor
senior tag
Hát ha van rajta akkor (bangoodos leírás alapján én nem találtam meg hogy hol van rajta) betaflightban tudod állítani hogy mekkora aksi fesznél sípoljon. Reciever fülön meg van olyan hogy beeper és ott tudod kapcsolóra tenni. Akkor is fog csipognia kellene ha le kapcsolod a távot és failsafel.
-
Geller72
veterán
.azt is jelzi, ha túlmelegszik. Ha hagyod bekapcsolt állapotban, csak úgy az asztalon, egy idő után "szólni" fog, hogy kezd túlmelegedni. Gyárilag nincs beállítva rajta semmilyen mode, azaz csak acro van. De úgy is össze kell majd bindelni a távval a rec-et, és ez miatt úgy is kell majd állogatni. (Az miatt is..)
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Nem akarom elvenni a kedved, de azt tudod, hogy a GT-90R nem plug'n'play gép? Van mit variálni rajta.
AndyRC GT-90R teszt█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Most néztem végig a videót... Hát ne hajtsd 4S-en, a videó végén repülés közben ég le az egész.
Kigyulladt az akku, a kamera, elengedtek a forrasztások az ESC-ken, és minden kábel összeolvadt rajta.Innen kezdi a ne tegyél rá 4S szöveget.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Pont rányúltam akkor.
Megnézem a revisited videót is. 2. kör.
Kapott egy másik vasat tesztelésre.[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Gondolom 45 fokban meg tudod dönteni a sticket, ha jó majd tuti fel lesz hypeolva, ha meg nem akkor gagyi
(#53034) molnigee
Alapból nehéz, eleve nem lehet valami jó konstrukció..
250 gramm alatt kellene lennie egy olyan vázzal.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
szamoljak a sarcot... meg a tarolasi dijra hajtanak!
-
Peaceliker
addikt
Bakker de szerettem fák között repkedni 130assal. Volt egy hely, volt pár nagy fa és alattuk olyan szépen lehetett bohóckodni, csak onnan kiútáltak... Most erdőben repülök egy tisztáson ott meg olyan sűrű a növényzet hogy egy követ nem lehet eldobni nem hogy egy drón nal repkedni
"Oh my Goa'uld!"
-
ezoltan
tag
Egy dunántúli kis faluban élőként nekem is szerencsém van a környezettel.
Gyakorlatilag kisétálok az udvarom végébe és fákkal teleszórt tágas réten vagyok.
Három perc autózással még tágasabb területen van lehetőség darabokra törni bármit.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest