Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fuhur

    kezdő

    válasz zolikaDB #71305 üzenetére

    "De mind a 4 motor forgása CW?
    Tehát, akarok Racerstar 615 motorokat. Abból ugye 4 egyformát kell venni?"

    Biztos, hogy nem!
    Ezekhez a multikhoz 4 motor kell. 2 CW és 2 CCW . Ez ügye a forgásirány (óramutatóval megegyező és óramutatóval ellentétes irányú).
    Ehhez kell 4 légcsavar. Szintén 2 CW és 2 CCW. Értelem szerűen azonos motor és légcsavar forgásiránnyal.

    A szerkezetbe a CW és CCW mortorok+légcsavarok átlósan kerülnek beépítésre. Tehát egyik átlóban CW, másik átlóban CCW morotok és légcsavarok.

    [link]

    Én régen használtam már kefés motort de szerintem nem tévedek (majd a többiek kiigazítanak !), hogy a motorok polaritását nem cserélgetjük fel a forgásirány megfordítása okán. Ismereteim szerint ennek belső mechanikai kialakításból adódó oka van. Konkrétan a kommutátor szénkeféje, pontosabban a kefe funkciót ellátó bronz lemezke úgy van beépítve, hogy a forgó kommutátor nem maga alá gyűrni, hanem inkább kisimítani igyekezzen a lemezt. Fordított bekötésnél valóan fordítva forog a motor, de a legkisebb sorja (márpedig előbb utóbb lesz) megakasztja és begyűri a kefelemezt. És akkor ott vége a mocinak.

    Szóval ellenőrizd a motorok helyes pozícióját, ellenőrizd a légcsavarok helye pozíciókát és ha minden OK, akkor működnie kell,

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák