- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonger
senior tag
válasz Peaceliker #48599 üzenetére
oké értem, tehát az X6B nagy a Leader 120-ra...
Azért néztem a flysky i6x-et, mert (vevővel együtt ) 60 usd alatt megvan. Oké a vevő akkor nekem nem pálya ha Leader méretű gépre menne.
Viszont a választott távot használnám a szobai gépekhez is (e011 és h8S 3d).
Lehet elég lenne egy Flysky I6 is 40 USd-ért? Vagy azt már nem érné meg választani ha bővíteném a flottát egy Leader 120-al amihez egy ilyen vevő menne?
A PID-elés nekem még magas, nem tudom lesz- e időm valaha elmélyedni benne....versenyzés nem vonz, inkább a freestyle amit el tudok képzelni. -
szukjozsef
csendes tag
Sziasztok új vagyok a drónok világában egy yuneec typhon q500 4k a gépem és egy pár infót szeretnék kérni a li-pol akksikról hogy kell tárolni őket, mire kell odafigyelni rájuk mikor szoktak robbanni stb előre is köszönöm
-
FingR86
őstag
BFight 210 210mm Brushless FPV Racing Drone - BNF FRSKY BLACK AND BLUE
Kód: BFight2107
Ár: 99.99$ -
Nand708
csendes tag
jól gondolom, hogy a 99USD-s ár mérföldkő a >= 200mm racerek korszakában? Elég durva ár,,, pláne ha raktárkészlet is van belőle.
-
Baku
aktív tag
EZT A VTX-et ajánlották nekem. Van valakinek erről infója, tapasztalata???
Azt mondták, jó minőségű, megbízható, és ez az ár nekem nagyon barátainak tűnik.... -
ezoltan
tag
válasz szukjozsef #48604 üzenetére
Sok hasznos információt gyűjthetsz még be a kapcsolódó cikkekből is a blogban.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
kriszbon
őstag
válasz Nand708 #48606 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az utóbbi időben már nem adnak aksit+töltőt a gépekhez, és ez mind +költség ami azért felnyomja az árat.
A másik hogy ezek a mostani gépek hogy úgy mondjam eléggé minimál felépítésűek, felszereltségűek.
Persze nem azt mondom hogy ez akkor baj, de nem árt figyelembe venni az ilyesmit.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Geller72
veterán
válasz kriszbon #48610 üzenetére
Így van. Egy táv 40 eur-nál kezdődik, sok helyen akkut sem ad hozzá, ami azért 20 eur-tól a jó, sok helyen kamerát sem és vevőt sem. A töltőt én nem számolom, de ha valaki most kezdi vagy csak egy gépe lesz, annak kell venni, ami nem egy B3 lesz, azaz inkább 30 eur az is. Kezdő csomagban az RTF-nek én személy szerint sokkal inkább a pozitívumait látom, mint a negatív oldalát..
-
Jackal2
senior tag
válasz Nand708 #48606 üzenetére
Abszolút. Van nálam egy Bfight 210, vannak vele bajok, hétvégén megígérem, hogy kirakom a tesztet, de meg lehet venni, semmi komoly.
- a vevő+VTX-szel van egy kis kavarás
- a kamera nem elég védett de egy akkora lencse van rajta, mint a ház
- nagyon könnyű a gép, kb. 250 gramm, nagyon megy, pedig a motorok nem bikák
- a propeller valami kegyetlen, Gemfan 5051 és olyan késhegy szerű, hogy simán megvágja a kezed még akkor is ha áll. RacerKraftról mintázták szerintem
- az XT60 kábel indokolatlanul hosszú tehát az akkut előrefelé tegyétek rá
- az akku leszorító szar, de nagyon kevés hely van alatta, tegyetek fel egy akku védő karbont, és oda is mehet velcro
- BF-et konfigolni kell[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Peaceliker
addikt
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #48613 üzenetére
Ezen is azzal fogtok, mert 3.1.7 van rajta
Jah elég jól megy, olyan Toyota GT86-osan, inkább könnyű, mint brutálisan erős. Egyébként én ezt jobban szeretem. Szóval nem az az amerikai muscle car, viszont olyan jó krémesen repül
Majd megmérem újra, lehet prop+antenna nélkül volt, de könnyű, az tuti.
PS.: azzal kapcsolatban hogy az ampermérőt hogy kell kalibrálni, adhatnál valami ötletet.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #48613 üzenetére
Azt irjak birja a 6S-t.... akinek 3S-en nem eleg combos!
kosson ra sorba 2db 3S-t az hajra!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
stefi81
tag
Ez csak 200mw. Neked meg a 800mw kell ha jól tudom. Igen ez a kapható legjobb vtx a piacon. Ha nem számit a méret annyira, akkor a régi 600mw immersionrc is van ilyen jó és azt 3-4eft-ba dobálják, mert 5-10g nehezebb mint a mostani vtx-ek. Én most vettem megint egy ilyet, mert elegem van hogy a 4.-ik kínai vtx miatt töröm össze a gépet.
-
Peaceliker
addikt
válasz Jackal2 #48614 üzenetére
Nyilván 30k ba nem vár el senki toppos dolgot, de ahogy beszéltük nem vad moci de nem is könnyű ok én gépem egyedi és úgy ilyen nehéz, de az hozzá tartozik, hogy kategóriájában nehéz sajna. 220g lenne ha nem rs2205 lenne rajta és még annyi sem ha nem ilyen szedett vetett fc-bec-bdb
260g jó súly ennek is, de nem extra könnyű. De amúgy sztem is jobb a könnyebb gép. Sokat számot hogy enyém ennyien fogyott. Mondjuk ez most elég sokat is húz (nem 1800g csak 1300/motor, de kicseszett erős így is). Szal olyan könnyedén mozog, bmilyen powerloop ból megáll 50% gázon, marha jó.Szóval csak támogatni tudom ezt az irányt. Én sem hittem hogy az a szaros 70g ennyit számít. De remélem tudok építeni egy ilyesmi erős gépet ami 200g körül lesz
Current meter beállításba most másztam volna bele ha nem rossz fc t rendelek xD de majd utána járok lassan
vandor1
Nem hiszek a 6s dolgokban, amiket láttam gépeket 6s el látszott repülésükön hogy marha nehéz, sztem értelmetlen
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz stefi81 #48618 üzenetére
ImmersionRC 600mw tényleg jó, de akkora mint egy fél tégla. azt akartam a Deltawingbe rakni de nem fér el rajta normálisan. TBS tényleg jó. 5 voltot tudsz neki csinálni (miért ne tudnál)akkor nem olyan drága.
Más: Akciós a kedvenc propom, egy se tört még el
( kipróbáltam ma a Gemfan Windancert és még mindig a két ágú Avan tetszik)Van ilyen fogó is olcsón.
(#48620) Peaceliker 6s-en már az aksi is dög nehéz
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #48621 üzenetére
Nekem is kéne venni vmi jóféle propot. Jók ezek a kk 5040x3 ak, de jó lenne vmi hasonló hatásfokú ami merevebb kicsit.
Igen, sztem attól olyan nehezek"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #48622 üzenetére
Próbáld ki az Avant most nem drága ennyiért.Az nagyon merev A windancer 5042x3 nem annyira driftelt, de nem is húzott úgy. Fogyasztásban meg nem fedeztem fel nagy különbséget.
-
rokarudi
aktív tag
A bfight 210-be jó egy flysky x6b? A videóban, amit láttam róla, a8s volt benne, csak azt írtatok, hogy az kerülendő, és a frysky verzió volt leárazva, úgyhogy kellene bele egy vevő.
[ Szerkesztve ]
-
stefi81
tag
válasz varadigabor #48621 üzenetére
Nekem eddig elfért minden vázon, igaz volt hogy lelógott, de a képminőség fontosabb.
Amit linkeltél az már a TBS V3 ami 13v-ig ok.
NEW IN V3:
Improved Voltage spikes acceptance from 6.5Vmax. on V2 to 13Vmax. on V3 -
Baku
aktív tag
válasz stefi81 #48618 üzenetére
Igen, később rájöttem, hogy nem az kell nekem, hanem a pro HV, a 800-as, de az SEHOL nem lehet kapni jelenleg, csak a saját oldalukon a webshopjukban, de....
Jó nagy faxok, mert 50$ felett ingyenes a szállítás, a cucc meg 49.94$....
Még ez sem lenne nagy baj, de SEMMI nincs náluk 20$ alatt (főleg meg olyan, ami kellene is....)
A szállítás meg jó húzós 50$ alatt...
Már épp rá akartam bökni (kerül amibe kerül alapon), amikor kaptam egy tippet:
Az AKK is gyárt a megszólalásig hasonló ilyen VTX- et, ugyanazokkal a paraméterekkel, csak épp harmadannyiért adják, ingyen szállítással ....
Ennek örömére rögtön vettem 2db AKK X2- t. [link]Nézzetek szét, minőségi cuccok a fos jicsiny árában, ingyen szállítással:
www.akktek.com
-
kriszbon
őstag
válasz molnigee #48615 üzenetére
Jójó nem kell megenni hogy azt írtam, de szerintem pont a kezdőnek kellenének hozzá azok a dolgok, mert mit kezd csak magával a géppel elsőre, nézegeti vagy dísznek használja?
Aztán ha megtanult vele valamennyire, majd akkor eldönti hogy kellenek hozzá neki jobb cuccok vagy sem, vagy bőven elég amit adtak, mert többet úgy sem használ ki.Persze tudom most a hasonló gépek a menők, nem azt mondom hogy nem jó, de inkább csak annak akinek vannak már hozzá dolgai, mert egy kezdő mindjárt szerelgessen, meg szedegesse össze ami még kell hozzá, hááát nem tudom.
Aztán meg egy kezdőnek én elég védtelennek tartom a gép alkatrészeit is, ilyen állapotában inkább annak jó aki már elég jól tud repülni.
Persze lehet teljesen rosszul közelítem meg ezeket a dolgokat.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #48619 üzenetére
Nyilván. A csatorna-váltással molyolni kell, a kamera védelmén is lenne mit reszelni, a vtx is lehetne jobb, de semmi komoly gyíkja nincsen, és ennyiért alkatrésznek is bőven jó. Emlékszel, mennyiért vettük az Eachine Racereket?
Amúgy tárgytalan, nem jó már a kupon ...Más: A HK-n még mindig akciósok többek között az EVO távok és érdemes nézegetni a daily-dealeket is.ű
Más-Más (Gizardosoknak): Runcam Micro Sparrow-ra is mükszik a GB11.11Toys kupon így 24 dollárért elhozható
NEM CCD-s és NINCS current szenzora, mint a Swift2-nek, de az előbbi csak sötétben hátrány, az utóbbi meg nem is kell a Q95-re.
Viszont gyönyörű a képe, jól műkszik a WDR is, könnyebb!! és rövidebb!! mint a CCD-s társa, 16:9-es képaránnyal és valami hihetetlen kicsi latency-vel érkezik...[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
rokarudi
aktív tag
Újra működik a Bfight kód
-
kriszbon
őstag
válasz _X10Dead_ #48630 üzenetére
"ennyiért alkatrésznek is bőven jó. Emlékszel, mennyiért vettük az Eachine Racereket?"
Itt melyik típusra gondolsz ami jó vétel volt?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
csucsotke
aktív tag
Üdv! Mi a megnevezése a Furibee F36 kis 150mAh-s akku csatlakozójának? Rendeltem hozzá aksit, de nem passzol a csatlakozója, át kell forrasztanom, de nem találom, a képekről nem lehet bizonyossággal megállapítani. Az enyémnek kicsit négyszöglet fele tendál a csatlakozója, míg amit küldtek az lapos, téglalap keresztmetszetű.
-
vandor01
őstag
válasz csucsotke #48636 üzenetére
JST 1.25 2pin vagy a nagyobb 2.0 2pin? linkek [link]
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Baku
aktív tag
válasz stefi81 #48631 üzenetére
Amit linkeltél, az csak 600mW- os, azért az számít. Az előzőleg linkelt pedig csak kizárólag 5V - ról megy, még egy külön kütyüvel nem akarok szarakodni. Az AKK- ról azt olvastam, hogy a TBS után a legjobb ....
Az ami nekem a leginkább megfelelt volna, az csak a TBS oldalán volt elérhető, 50$-ert és húzós postával....
Meglátjuk hogy válik be az AKK, ha zavarmentesen műxik 1km- ig, akkor jó, ha nem, akkor jó lesz a parkban..... -
vandor01
őstag
válasz kriszbon #48635 üzenetére
azert sokan vettek falcon 180 -st akar csak szetbontasra....
de Vtailek nagyon akcios ara is sokakat csabitott szetbontasraCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
Arra készülj, hogy ilyen távra antenna a legfontosabb. De nem úgy, hogy a 2e ft os bg s helyett az 5e ft osat veszi az ember. Hanem el kell dönteni milyen frekin repül az ember (ugye ez durván 5700mhz-5900mhz)és arra pontosan hangolni egy antennát (tized/század mm re pontosan). Adót vevőt szintén.
"Oh my Goa'uld!"
-
Baku
aktív tag
válasz Peaceliker #48642 üzenetére
Első körben megpróbálom adó oldalon egy Emax pagodával, diversity vevő oldalon az Emax párjával, és egy helical antennával, aztán meglátjuk mi (mennyi) jön ki belőle....
-
david335
tag
Air mod bekapcsolható más repülő módok mellé? vagy ez különálló mód mindenképp?
-
Baku
aktív tag
válasz varadigabor #48645 üzenetére
Persze, én sem feltétlenül akarok 1km- re elkolbászolni mindenáron, de legyen meg az a tudat, hogy akár még addig is elmehetek, ha úgy adódik ....
A vtx-re a gyártó 4000m hatótávot írt, valszeg a fele (ha) igaz, a másik felének a fele vesszen el a tökéletlen (hangolatlan) antennák miatt, és még mindig megvan az 1000m.....
-
varadigabor
senior tag
válasz david335 #48646 üzenetére
Bekapcsolható, az csak annyi hogy mindig pörögnek a motorok.
(#48647) Baku
Nekem a másik VTX-el olyan 200-300 méterre is alig bírtam el menni 600mw-n Abban tönkre ment valami szűrő szerintem..
Én majd röpcsivel akarok el menni jó messzire, ha lesz hozzá hangulatom és befejezzem[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #48644 üzenetére
mostmár zsirozd le meg 1-2 ev azt retro lesz!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
a masodik Dino-t megfogtak a belga vamosok EU express helyett NL postaval kuldtek.... nem csak a dino volt hanem: propellerek xmplus mas kisebb cucc 100ejro értékben
a posta nem kert semmiféle számlát hanem 1x csak megjelent a honlapon, hogy mi a helyzet! itt ranezhettek: [link]
irtam is a GB-nek... mivel mailben ajanlottak, hogy 50dollarig fizetik a TAX-ot
nos akkor legyenek szivessek GB waletra helyezni az összegetizgibizgi... kivancsi leszek....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest