- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #48752 üzenetére
2035 szerintem
-
vandor01
őstag
válasz david335 #48753 üzenetére
20xx ramegy es repul is de ekkora prop a lizard95-re kell
a leaderre ramegy 30xx is es azzal a legjobb de nekem van egy halom 28xx-em
meg a KK tojasrol... szerintem azzal is tokéletes lesz! vagy annyival kevesebb,
hogy eszre sem veszem.. a lenyeg hogy 24xx.nel nagyobb legyen 28xx, 30xx!
ha veszel akkor 30xx -et... ha van 28xx akkor felesleges plusba venni...
esetleg a 3S hez hasznos lehet a 30xx-nél kisebb prop... 28xx..??[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #48754 üzenetére
Az én véleményem is hasonló. Maradt egy jókora kupac a Lizard 2035 propokból, amit akár el is használhatnék, bár eddig mióta drónozok 8db törött el és ebben benne van a Syma X8HW, Wizard X220s, Lizard95. Vagyis elképzelhetően elég sokáig elég lenne a 2035.
3S akkuim vannak 550mAh így arra a 2840, vagy kisebb 2035 is jó lehet?
Számomra a hosszabb ideig való reptetés beáldozva a teljesítményt a hasznos megoldás.
szerk:
Aztán meg, ha ~200+ méter magasra akarok menni szélharcost játszani a nagyobb propeller a jó (ezt csak elkeseredésemben írom viccnek szánva )[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
magyarl
tag
válasz Jackal2 #48737 üzenetére
Leader 120-hoz FlySky vevők terén mi a helyzet?
Azt olvastam hogy a FS-A8S vevővel több gond is volt, ezért sokan megelégedéssel repülnek inkább a FS-RX2A Pro vevővel.
De pl ezzel mi a helyzet? Nagyon hoki, kerülendő?
8/18CH Mini Receiver With PPM iBus SBUS Output for Flysky i6 i6x AFHDS 2A Transmitter[ Szerkesztve ]
SONY KDL-43W755C
-
gonger
senior tag
válasz Jackal2 #48745 üzenetére
Nekem pl még a vevő beszereléséhez is kelleni fog videó. ezt pl. Itt már le is mentettem magamnak a listába ha megjön a cucc legyen vmi támpont.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48755 üzenetére
en rendeltem 20xx 24xx bol is 3 agut mert van 4 meg 5 agum és érzésre csak az aksit zabalja mig a KK tojason a 28xx 3 agu volt, jol repult es volt rendes repulési ideje mind 2S vagy 3S-en is
legyen mindenbol aztan probálkozni kell... de erzesre 3agu lehet ezekre a pöcsköszörükre a legjobb a sima repkedéshez (semmi extrem full acrozashoz folyamatos padlogáz etc )...
majd kiderul ha itt lesz minden es jo ido is lesz reptetni[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Watt25
veterán
Ellopták Pamkutyáék drónját.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Tesztelte már valaki ezt a [Triple Feed Patch] antennát?
Vélemény róla, mire számíthatok?
Végre megjött az enyém is több mint 1 hónap után(már keresztet vetettem rá), most meg nem igen tudom tesztelni.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
terezgatya el meg? reg jart errefele a blogja is utoljara oktober elejen frissult....
-
vandor01
őstag
válasz FingR86 #48768 üzenetére
mostanaban nehez feljutni repcsire Guangzhou ba ha odavitte vissza az epitett gepe a mi csomagjaink is heteket varnak mire kontenerbe kerulnek az "Arrival at international place of exchange" -en
remeljuk karira itt lesz minden es mindenkiCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
rokarudi
aktív tag
Mini gázos forrasztópákát használt már valaki forrasztáshoz? Elvileg hőlégfúvóként is tudnának üzemelni, viszont gondolom a hegy hőmérséklete nem túl jól szabályozható.
-
Jackal2
senior tag
Akartam mérni áramot és kapacitást drón akkun, USB-n keresztül, viszont vannak kétségeim a pontossággal kapcsoltban. Próbált már valaki ilyet?
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48771 üzenetére
De forrasztáshoz lehet amúgy használni? Mert lehet, hogy kényelmesebb lenne úgy dolgozni, hogy nem lóg ott egy madzag.
-
Peaceliker
addikt
válasz rokarudi #48773 üzenetére
Lehet, persze, sokat forrasztottam vele. De akkor még rc autózás ment, ott minden nagyobb ilyen kicsi forrasztáshoz amiket most szoktam talán az sok is lenne. Plusz ha lerakod 1 pillanatra figyelni kell fúvóka merre áll, meg mondjuk egy össze rakott toronyban nem tudsz forrasztani, mert leég a felette lévő szint
Nekem annyi bajom van, hogy a katalizátor elég benne elég hamar, még nem tudok hol kapok majd pótot."Oh my Goa'uld!"
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48774 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #48775 üzenetére
Az jó távolság, viszont nekem csak 1 antenna van az egyik szemüvegen.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Baku
aktív tag
Srácok! Van utódja (alternatívája) az Eachine OSD 5840 vtx-nek?
Az akku fesz. szint kijelzése miatt kellene, de már nem kapható sehol ...
(Jackal2 blogjából merítettem az infot, de már nem mai a bejegyzés....)[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz varadigabor #48783 üzenetére
Kamerám az van kettő is, csak ezért nem vennék, de jól jönne az osd azért ...
Külföldi oldalakon vannak nagy mágusok akik megoldották, még a műhorizont is megy nekik,
de nehezen igazodom el a leírásaikon ....
(HK X380-ról van szó egyébként ....) -
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #48786 üzenetére
Ez teljesen érthető. Erre mondják azt, hogy "jó ha van, de jobb, ha nincs"...
Ha nem szolgáltat megbízható adatot, akkor megwegy stopperrel is többre mész ....Erről jut eszembe: Valahol valamikor videón, vagy képen láttam speciálisan drónokhoz gyártott fly time stoppert, de egyik kereskedőoldalon sem találtam.
Találkozott már valaki valahol vele? -
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #48788 üzenetére
Pontosan, és még [ennél] több dolgot is meg tud jeleníteni, persze ha van ami küldje az infót neki.
Telepakolhatod a kijelzőt mindenféle vacak infóval, és ha jól kalibrálod/állítod be a jeleket küldő eszközöket, akkor elég elfogadható adatokat fogsz látni.Ja és nem kell stopper meg kutyafüle, mert mutatja azt az időt amit üzemel a gép, tehát repül.
Még ha nem is kalibrálja be valaki rendesen a szenzorokat egyebeket, a repült időt akkor is látja.
Ha van GPS a koordinátákat is(én kitakartam), gázállás, távolság, hazatérési irány, áhhh.. szóval minden földi jó, és még jól is néz ki.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Nincs mit szívesen.
Amúgy rettentő "drága" holmi [link], meg "nagy és nehéz" van vagy 2g ha már rajta a tüskesor.
A tüskesort jól gondold át hogyan teszed, mert megnagyítja az igényelt helyet.
Azért kell legalább az 1 sor rá, amin keresztül felprogramozod, a többi akár forrasztható is.
Hopp, amúgy kell hogy legyen [ilyened] hozzá, hogy programozni tudd, ez amúgy használható máshoz is.
Nézd meg Teréz atya oldalát is, mert ő is írt róla, és adott ott hivatkozást ahol részletesen le van írva magyarul(őő.. zsoleszfpv ha minden igaz).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #48791 üzenetére
A TTL cuccnál az USB csatlakozás az mini ahogy látod a képen.
Azt jó ha beszerzel hozzá ha nincs.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Baku
aktív tag
válasz kriszbon #48791 üzenetére
Köszönöm újfent!
Hűűűűű te jószagú szentséges basszuskulcs!!!!
Ez nekem innen, most jó nagy falatnak tűnik ....
Kapaszkodnom kell erősen.... Első olvasatra a felét sem értem....
Igencsak van mit tanulnom, hogy ezzel megküzdjek, de sokkal jobban érdekel, és izgat a dolog annál, hogy megfutamodjak ...
No ezzel elleszek egy jódarabig ... -
kriszbon
őstag
Nem annyira bonyolult mint ahogy elsőre tűnik.
Meg azért segítség is akad.
Amíg megjön szedd össze a progikat, meg zsolesz oldalát nézd át pár videó kíséretébenMindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #48795 üzenetére
800 kilométerre elegendő, egy perc alatt feltölthető aksikat szabadalmaztat Fisker szilárdállapodú akkumulátorokat használ, ami jóval biztonságosabb is a lítiumion aksiknál. Az energiasűrűsége pedig 2,5-szeres.
repkedni es "puncsolni" fogunk mint allat! eleg lesz csak 1db aksi!
-
vandor01
őstag
válasz Watt25 #48798 üzenetére
maga Fisker kezratetellel vagy akar telefonon, TV-en kersztul esetleg felhobol fogja tolteni!de ha megy utanna 800km-et az 1x-u halandot nem erdekli a kabelvastagsag
[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz vandor01 #48799 üzenetére
Mekkora "bullshit"-nek látszott 10 évvel ezelőtt mindaz, ami ma itt van a tenyerünkben, és egy érintéssel elérjük, nap mint nap használjuk, sőt, el sem tudjuk képzelni milyen már nélkülük:
Korlátlan internet a zsebünkben, vezeték nélküli töltés, bluetooth adatátvitel, wifi kapcsolat, internetes távvezérlés ..... és sorolhatnám .... ez mind utópisztikus álomnak tűnt még a 2000-es évek elején....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest