- Milyen monitort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobbo
senior tag
repkedtem tegnap a phantommal egy mezőn, elég nagy mező volt, 500 méterre elmentem és még nem volt vége
viszont, kb 2 méter magasan indultam, simán előre és nagyon gyorsan csökkent a gép magassága, azt hittem a gyorsulás miatt veszíti de rájöttem hogy a tükörsima mező valójában erősen emelkedik, 500 méteren 15 méterrel volt magasabban, de ebből (onnan ahol álltam) semmi nem látszott (abból jöttem rá, hogy ereszkedni kezdtem és 16 méteren majdnem leszállt)na most erre mi a megoldás? honnan lehet tudni térképről vagy ilyesmi, hogy milyen magasságot kell hozzászámolni adott ponton? nemtom mennyire érhető
-
Plasticbomb
addikt
Nem tartja a víz felett, vagyis kidobhatod a cuccot kb. Onnantól meg mindegy szinte. (Szinte, ha szerencséd van, akkor csak ki kell szárítanod, ha nincs, akkor lőttek mindennek. Kivéve a vázat, de lehet az sem tolerálja a vizet annyira, hosszútávon nem tudom, milyen szerkezeti elváltozásokat tud okozni, pl egy racer karbon vázában. Ha műanyag, akkor jó eséllyel a váznak nem lesz gondja. Gondolom én.)
Mobbo: Google Mapsban van olyan ofció, hogy (angolul tudom a nevét) terrain. Azon mutatja a szintváltozásokat.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Jackal2
senior tag
válasz kriszbon #26495 üzenetére
Beszélj Spyder Zolival itt a fórumon, neki van Walkerája.
A motorokról azért nem lehet sokat tudni, mert a Walkera imádja ezeket átmatricázni, ráadásul tudtommal nem Emax gyártmányok, ezért nem is lehet következtetni más típusokról sem arra, hogy a tieden milyen van.
Éppen ezért sem áramfelvételi, sem emelő erőhöz tartozó értékek nem lesznek.
Mivel az ESC-d 15A-s, ezért elég a 30C a 2200-asból, mert több áramot úgy sem tudnának felvenni. Azt vedd, amelyik súlyra könnyebb de még 30C-s, én a Hobbykingen nézelődnék.
A repülési idő tulajdonképpen mindegy egy racernél, de erre majd rájössz magad is. Több akksit kell venni, ez a titka.
Jellemző hibája a gépnek egyébként az, hogy az egész váz csavarodik, ezzel nem nagyon lehet mit tenni, csak duplázni a lapokat benne, hogy merevebb legyen, ezért mondtam, hogy részvétem.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
kriszbon
őstag
A Runner-ra írtam a 2500-at nem az X251-re, azt természetesen azzal adják.
Egyébként ha nincs ráaggatva semmi az X251-re baromi gyors egy masina, ráadásul mindezt elég csendesen teszi, nem üvöltenek a motorok.(#26504) Jackal2
Értem rendben köszönöm, majd érdeklődöm.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a a témában, kevés ismerettel, de szeretném elkezdeni.
Első lépésként 50k-t szánnék rá. Reptetni és videózni szeretnék, hobby célból, magam örömére.
Tudnátok valami szettet ajánlani?
Köszönöm előre is!
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
tibibi
őstag
válasz Zolee_70 #26508 üzenetére
összefoglaló kinyitása! az 50 elég a gépre +50 és videózhatsz... amíg le nem foglalják......
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Assszem én is átszabom a Falcon 180-at. Így belefér az 1300-as akku is.
-
-
Zsee75
tag
Ha van időd olvasgass vissza jó pár oldalt. Előszőr valami alap géppel kellene szerintem elsajátítani a röptetést. Aztán lehet kamerázgatni. Mindenkinek másak az igényei. Akcióba ki lehet fogni jókat. De nézegess yt-on videokat. Ennyi pénzért azért nagy csodát ne várj majd. De azért elindulni el lehet.
-
-
Zsee75
tag
válasz Zolee_70 #26513 üzenetére
Hát erről megoszlanak a vélemények, de lenginkább nem a válasz. Ez egy igen erős, gyors gép brushless motorral. Ha egyáltalán nem repültél még akkor én vennék egy pici gépet reptetni szobába, és egy syma x5c-t vagy egy nihui u807et vagy valami hasonlót. Erre most volt vagy van még a BG-n 20℅ kupon. Aztán eldöntöd mennyire jött be és utána lehet menni tovább. Én is nem rég kezdtem, egy x11el meg egy x5c vel . Aztán vettem 2db v686-ot az már azért jobb, lehet szélbe reptetni. A kamera képe is egész elviselhető, nézd meg Yt-on. Most rendeltem egy x251et az hasonló mint a jjrc x1. De örülök h nem avval kezdtem sztem már nem lenne meg vagy lezúztam volna.
[ Szerkesztve ]
-
elszabi
tag
Én sem ajánlom ezt a gépet kezdésnek. Ha még nincs tapasztalatod egyáltalán, akkor vagy durván oda fogod csapni valaminek vagy elküldöd a látómezőn túlra, ugyanis túl nagy lendület van benne. Az X5C szerű gépeket ajánlom én is. Vagy a Nihui-t. Jó választás lehet még egy JJRC H31-es is, mivel az elég strapabíró darab.
-
Zsee75
tag
U807 36$ a GB-en Ha a jjrcx1 el kezdtem volna, szerintem már nem reptetnék mert az elsőre elvette volna a kedvem, hogy milyen béna vagyok. A kicsikkel is volt, keresős, meg keritésmászós kaland
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
NE vegyél kezdésnek X1-et. Yaw lag(függőleges tengely mentén forgás) iszonyatos rajta. Erős brushless gép, az sosem ajánlott kezdésnek. Első gépnek egy brushed(szénkefés) gépet szabad venni, és abból is olcsót, mert ha elhagyod nem fáj annyira. FID X1-el kezdte, azóta már van egy rakás gépe, de fordulni még mindig nem tud a gépekkel. Nihui U807-et vegyél, az gyors, fürge, könnyű vele megtanulni!
(#26520) NORBl: JJRC H31 vagy Nihui U807. Azokkal a pici(Floureon és társai) szobagépekkel nehezebb megtanulni, mint a nagyobbakkal. Előbbi csótány gép, tehát elpusztíthatatlan, bár utóbbinál is azt gondoltam, nem törik, de el lehet hajlítani a kart. Hatótáv kb 150m-el számolj(ott már úgysem látod). Nihuinál ha ezen kívül esel, az utolsó parancsot ismétli, tehát elszáll a fenébe
Amit pluszba vásárolj U807-hez: propeller(nagyban elősegíti az orientációt, hogy hátra más színűt raksz), tengely, talp(abból is a gumitalpat 1 csepp ragasztóval ragaszd hozzá a műanyaghoz, úgy nem fog kiesni), 2db CW és 2db CCW motort.
H31-hez is vegyél tartalék cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Kezdésnek szeretnék egy gépet.
vagy
Melyik lenne jobb választás kezdésnek ?
Szerk.: Gondolom nem egy kat, mert 2* annyi a JJRC, tanulás szempontjából melyik lehet jobb ?
Ezeknek a gépeknek mennyi kb. a hatótávjuk ?
[ Szerkesztve ]
-
elszabi
tag
Ugyanazon propellerek vannak rajta, mint az X5C-n is. Csak ezek rugalmasabbak, kevésbé törnek. De sérült propellerekkel is repül még. A vízállósága korlátozott. De esőben én azért még mernék repülni vele.
Némi hátrány, hogy az akkuja vékonyabb, nem fér bele az X5C-s, így ehhez nem lehet 1 USD-ért tartalékot venni. 2,5x annyit elkérnek érte. (Bár lehet, hogy eleve nem is lenne jó hozzá, mivel ebben már 30C-s van, a Syma pedig 25C-vel is beéri)
Mivel viszonylag új gép, így az élettartamáról nem tudunk sokat. Ami a hatótávot illeti: Ha vmikor kijutok a Aquincumra, akkor majd letesztelem. Itt a belvárosban egyelőre nem volt rá lehetőségem. De még a Közvágóhíd közelében sem akartam, mivel ott megkeresni, azért már kihívást jelenthez.
Én is 31,99-ért vettem. Pontokkal lement 22,41-re. Ami azért már egy nagyon baráti ár
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
2s akkut a gepben felejtettem most 0.7V. Milyen karosodasa van ilyenkor?
Eladó: GTS450
-
Tszkr
csendes tag
Nem fujj a szél kimegyek a helikoptert meg reptetni. KB 1 óra múlva kint leszek a szokásos helyen.
-
Teréz Atya
senior tag
No, erre is van videom. JJRC X1 + C4002
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
meteorológus
csendes tag
Üdv! Vásárolni szeretnék egy drónt, max 30-35-ezer ft-ért. Természetfotós vagyok, ez miatt gondoltam a beruházására. Lényeg, hogy viszonylag stabil legyen, elfogadható legyen a kamerája (tudom, tudom.. Gyűjtsek még félmilliót) stb. Milyen drónt ajánlotok?
Előre is köszönöm!
Üdv Dávid -
Zoty4
őstag
válasz meteorológus #26530 üzenetére
Ha termeszetfotos vagy es fotozni is szeretnel a geppel akkor ez nagyon karcsu ar amit megadtal, gondolom a termeszetfotozast se eldobhato tescos fenykepezovel hanem komoly geppel plusz objektivekkel csinalod. Na egy jo alapgep amivel el tudsz kezdeni fotozni 50+k es ehhez jon hozza a kameratarto+kamera+fpv+akksik
-
kimista
aktív tag
Ez jobb mint az előző delikvens
35ért vehetsz kamerás drónt, de olyan lesz mint Nokia 108as teloval fotózni.. Nagyon mellé lotted az árát. Nem kell fel millió, de ha normalisat akarsz, 100-150 minimumVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
elszabi
tag
Szerintem nagy csalódás fog érni a DSLR után, ha meglátod az olcsóbb drónnal készült fényképeket. Főleg az alsó árkategóriában. Továbbra is tartom, hogy ez az eszköz inkább videózásra van kitalálva. A madarak, kisebb állatok pedig már száz méterről futásnak erednek a gép hangjától. Legfeljebb egy kafferbivalyt lehet vele lencsevégre kapni.
[ Szerkesztve ]
-
meteorológus
csendes tag
Ködmániás vagyok, igazából főleg emiatt gondoltam egynek a megvételét.. Nem vagyok otthon a drónok világában, ezért is lőttem úgy be az árat, ahogy.. Majd olvasgatok róluk, hátha egy kis okosságot tudok meríteni a megvásárlásához.
Amúgy itt meg tudjátok a képeimet nézni, ha érdekel.
https://500px.com/fetcroll -
nagyúr
válasz meteorológus #26535 üzenetére
Meg kell hagyni a fotóid nagyon jók!
-
qqzs
őstag
Na megtalaltam hogy lehet eletre kelteni
Csinalta mar valaki?Eladó: GTS450
-
Zoty4
őstag
Gearbestes emailes akcio jjrc h31 27,99$
-
tibibi
őstag
phantom 3 -tól felfelé ....
-
Teréz Atya
senior tag
No, ez a 30-35 kF(kiloForint, ) pont arra eleg, amit feljebb linkeltem. Mosott f*s kep, rossz meg ranezni is. Ezt tudja egy 80 dolcsis JJRC X1 es 20 dolcsis C4002 kombo. Ellenben itt mar sokkal jobb a kepminoseg. Csak az a baj, hogy a hasznalt kamera, ami egy Runcam HD, onmagaban 50 dolcsi. Eshat ez sem egy GoPro.
Ami neked kell az egy DJI Phantom 3 GPS-el, mobilos elokeppel, kutyafulevel. A kicsit alap standard olyan 500 dolcsi, az Advance meg olyan 800.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Plasticbomb
addikt
válasz KaiotEch #26536 üzenetére
Tényleg jó fotók. Kár, hogy a saját quadcopter építés annyira legatyásít, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy megvegyem a háttérkép gyűjteményembe...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Teréz Atya
senior tag
En mar restoraltam egy valag akkut, mukodik. De arra keszulj fel, hogy nagysagrendekkel megnovekszik az eselye tulsutott akkuknal, hogy a Li kikristalyosodik ami rovidzarat es tuzet okozhat. Magyaran nagyobb esellyel fog az akku ongyulladasba toltes ill. tarolas alatt. A masik h megno a belso ellenallasa. Magyaran, ha eddig 30C-s volt az akku, mostmar konnyen lehet 10C. Az egyik ilyen tulsutott akkut hasznalom FPV szemuvegben, mert reptetni mar alkalmatlan. Azt 1,8V-rol hoztam vissza.
Ja, meg hamarabb merul az akku unalmaban, azaz az onkisules is nagyobb lesz.Penzkazettaban tarolni, nem draga gepet hajtani vele es nem fatelepen vagy erett buzamezo felett reptetni.
-
Teréz Atya
senior tag
No, ma negativ rekordott dontottem. 1 perc es elvesztettem a low voltage buzzert es letort a kedvenc FPV antennam. Es a legjobb az h most nincs cserem Pozsonyban, minden uzlet zarva j heten, mert Szlovakiaban allami unnepek lesznek. Engem meg megut a guta.
-
qqzs
őstag
válasz Teréz Atya #26545 üzenetére
Nahat koszi ezek utan kuka, de az is a szomszed utcaban
Eladó: GTS450
-
PNP
őstag
Zippy 1500 3S 40C jó lesz nekem Falcon 180-ba és Walkera Runner 250-be?
HK próbál nyomás alá helyezni az egyszeri és soha többet ajánlatával, picit olcsóbb így, de akkor megrendelném, ha nincs jobb ötlet. -
Jackal2
senior tag
50K-ból már brushless gépet javasolnék, DE, mivel az első géped lesz (feltételezem), ezért ne vegyél brushlesst csak szénkeféset. Mivel még jó idő van 1-2 hónapig valami kültéri cuccot vegyél. Ha móka kopter kell, akkor Nihui U807 (JJRC H31 jelenleg csak nekem van, de még nem volt időm tesztelni akksi hiba miatt).
Ha kamera platformot akarsz venni, akkor kb. az alábbiak jönnek szóba:
- Syma X8 sorozat, ha hosszabb üzemidőt akarsz
- MJX X102H, ha akarsz magasságtartást, automatikus fel le szállást, illetve van hozzá akciókamerád, mert gyárilag adnak hozzá kameravivő keretet
- Kai Deng K70 sorozat, van mindenféle verzió
- ezeket már nem venném: MJX X101, JJRC Tarantula, ezek voltak a régebben ajánlott gépekHa ezzel megvagy, gyere vissza és akkor mondjuk a köv lépést
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest