- Házi hangfal építés
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Milyen egeret válasszak?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Dr. Romano #15597 üzenetére
Gondolom függ az akkutól és a távtól is, nekem Eneloopokkal az X5C távja telit jelzett több kör erejéig, egy-két nappal berakás előtt voltak töltve.
-
tibibi
őstag
válasz phoenix1989 #15601 üzenetére
szerintem is hülyeség hagyd a francba ...mire belejössz lemerül az akksi
-
Allien
veterán
válasz Teréz Atya #15586 üzenetére
Ok, akkor még sem annyira nyerő a Mobius. Habár, a Mobius is mókolás nélkül lehet fpv-re bírni, ha jól gondolom. Legalábbis egy dokkoló segítségével.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Allien #15604 üzenetére
A mokolas csak annyi h speci kabel kell, ami a Mini USB 5. vezeteket valahova bekoti. Vagy megveszed keszen vagy csinalsz egyet. Meg valamit at kell irni valemlyik file-ban, vagy az a keychain cam? Nemtom.
Amugy a linkelt FPV bolcso egesz pofas.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
sityak
tag
80-100 év múlva már lesz atom meghajtású, azt talán még várd meg 😄
http://legipanorama.hu
-
MaTpr0F
senior tag
válasz szacsee #15594 üzenetére
"Egy dolgot meg kell értened, vagy az árat szabod meg és megmondjuk mit lehet belőle venni, vagy leírod mit szeretnéd mi meg megmondjuk mennyiből lehet kihozni."
Ha erre van lehetőség, akkor ha lehet ezen igényeknek megfelelően tudnátok ajánlani gépeket a következő ársávokban:
- 60e
- 80e
- 100e
Azt már tisztáztuk, hogy efölött Phantom 1-2 amit érdemes, de kíváncsi vagyok, milyen lehetőségek vannak alatta.
Köszönöm! -
SpydeR3412
aktív tag
Na azért erre a pc -s jatszasra rátérnék kicsit: emlékszel meg milyen volt életedben először pc-n játszanod? Mert szerintem akkor még 5perc (ani kopteren azért inkább 8) is sok élményt hozott. Ez is új lesz neked.
De persze, mindenki azt csinál, amit akar.Bár látom már feladtad azért leírom én is a véleményemet.
Én vennék egy x5c-t 8k-ért (szerintem abszolút kielégítő a felbontása, persze kell alá egy gumi lap és egyből 0 lesz a remegés értéke!), 15k-ért fpv-t hozzá, meg egy 4-es akut+töltővel kb. 5k. És kész.Amúgy miért baj neked, hogy 8perc után le kell szállnod 1percre?
Ui: meg azt azért megnézném, hogy az első labremegesed után, mikor küldenéd fel újra a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15609 üzenetére
A cikksorozat, aminek soha nem lesz vége, mert mire befejezem, kijön megint 10 új modell
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
szacsee
nagyúr
válasz SpydeR3412 #15608 üzenetére
Reggel kimentem egy picit... 6 akksi volt nálam 3 feltöltve maradt, de ha nagyon akartam volna még szórakozni akkor is marad 1. Öcsémmel, sógorral már kevés a 6 akksi, mert társaságban jobban élvezi az ember, de oda is elég lenne szvsz 8.
Ha ma jó idő lesz megreptetem a repcsit is. 25 perc repidő és van 4 akksim. 😊 -
tibibi
őstag
válasz SpydeR3412 #15612 üzenetére
Szerény véleményem szerint az szvsz azt jelentheti ,hogy szerény véleményem szerint .
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz szacsee #15611 üzenetére
Nekem jelenleg a racerhez 5 perc egy akksi, de most tervezem, hogy veszek vagy 7-8-at, mert az az egészséges ha egy órát tudsz repülni folyamatosan, különben nem ivódnak be jól a mozdulatok. Ráadásul itt is kellene tartani bemelegítést, meg levezetést.
-
Jackal2
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz tibibi #15613 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam en is, de már régóta mozgatott a kérdés.
A buzzert hogy tudom direkt csipogasra bírni?
Kell a géphez való program pc-re, és ott tudom a távot programozni?
És le van írva a bekötés is, vagy hogy működik ez az egész?
Jó lenne a táv kikapcsolása nélkül is használni a csipogót, mert 15-20 alkalomból egyszer megbolondul a faisafe és a gyári beállítás lép érvénybe nála. Ami azt jelenti hogy elrepül a gép a pics@ba.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #15620 üzenetére
Nekem 2 beeper van a gepen. Egyik a Naze32-re csatlakozik es be van allitva a baseflightban h az egyik kapcsolora nyekeregjen. A masik a PWM vevo gazara van dugva es onnan vezetve tovabb az FCB-re. Ez nem egyszeru sipolo, hanem van benne egy aramkor, ami ha nem erzekel jelet elkezd egy perc utan vonyitani.
A tavot nem kell kikapcsolni, eleg ha nem adok gazt egy percen at.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #15621 üzenetére
Nekem van rajta gyárilag jelvesztés érzékelő, ha elveszti a jelet, vagy lekapcsolom a távot akkor kiabál.
Most már van buzzerem, jelez majd ha leesik az aksi fesz. gondolom, mert a gépem azóta nem megy.
Es van egy jelvesztés érzékelőm külön, amit csipogtatásra hasznalnám, ha tudnám hogy kell.
Szóval akkor ahhoz pc kell? Mert az nem nagyon van most nekem. Illetve van egy irodai, xp-vel, gondolom azzal nem megy már semmi program. -
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #15624 üzenetére
Hat az osszes MultiWii es klonjai sosors portot emulalnak USB-n keresztul. A cleaflight / baseflight / betaflight / kutyafajaflight meg google chrome app.
Sot en a droidos telefonommal is tudom konfigolni a gepet, csak kellett vennem egy OTG kabelt masfel euroert.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #15625 üzenetére
Az mit jelent, hogy ''soros proton emulalnak usb-n keresztül''?
Otg kábelem van. Akkor érdemes telóra letoltenem a multiwiit?
Droidom van nekem is.
Vagy azt nem lehet, hogy a gyári erzékelöt csipogtatom tavrol? -
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #15626 üzenetére
Az FCB-n van USB-soros port konverter, emulator vagy valami ilyesmi. Amikor felrakod a drivert megjelenik egy virtualis soros port amin a baud rate-et, stop bitet, etc. tudod allitani. En ez-gui ground station-t hasznalok droidon. Nemtom milyen geped van, deha MultiWii, naze32, CC3D az FCB ezzel mennie kene. Meg kell egy OTG kabel es 4.+ android
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Gsx-rr
veterán
válasz phoenix1989 #15598 üzenetére
Erdekes hozzaallas! Foleg ,hogy 1 percet nem birnad a levegoben tartani normalisan!
-
Jackal2
senior tag
Akartam ma venni 6 db akkut a Hobbykingen és úgy jártam, hogy kifagyott a böngészőm Paypalos belejelentkezéskor így nem történt meg a fizetés. A vicc az, hogy kaptam levelet a Hobbykingtől, hogy ezt rendeltem:
"
Thanks for shopping at our storeYour order details are:
3x #T1800.3S.40/35961 Turnigy 1800mAh 3S 40C Lipo Pack (EU Warehouse) = $52.62
3x #Z21003S-35/36024 Zippy Flightmax 2100mAh 3S 35C Lipo Pack (EU Warehouse) = $36.93PayPal $0.00
Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Hungary $11.35
Taxes: $0.00
-------------------
Total: $100.90"De ugye fizetés nem történt, de azért csak kibaszkodta a cuccokat a vásárlókosárból. Természetesen mikor újra be akartam menni, akkor már nem kaptam meg a kedvezményes árakat. Ilyenkor mi van?
-
phoenix1989
őstag
válasz SpydeR3412 #15608 üzenetére
Emlekszem milyen volt es rohadrul utaltam hogy csak fel orat gepezhettem. Ha tehetem es idom engedi ma is elvagyok rajta akar egesz nap.Mivel sportolok nem hinnem hogy vacak 8perc aldogalas kifarasztana foleg hogy 8oraban allo munkat vegzek. Na de mint irtam igy nem erdekel. Koszonom a valaszokat.
-
Jackal2
senior tag
Ez a töltő integrált tápegységes? Csak mert ahogy nézem nem kell, plusz van external nanny neki és elég durva hűtőbordák vannak az oldalán, ráadásul egyszerre nyolc akksit is tud tölteni. Ha ezeket és a vámot is rászámolom, pont árban vagyunk a táp+töltő+parallel bor+ÁFA értékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, adott egy MJX RC X400 Quad-kopter ebbe szeretnék nagyobb, vagy a jelenlegivel megegyező akkumulátort venni, 3.7V 500 mAh ehhez van töltöm amennyiben jól értelmezem a dupla kapacitásúhoz töltőt is kellene vennem.
Fogalmam sincs az árakról és érdeklődnék, hogy ez az szett így rendben van? [link]
Illetve összetört a rotorvédő is, sajnos a pillanatragasztó nem szereti az anyagát, de elnézve az árakat nem egy őrült összeg. [link]Előre is köszönök minden segítséget
-
Allien
veterán
válasz Dzsolo #15637 üzenetére
Elvileg rá nézésre stimmel, de Neked kellene tudnod, hogy az akksi méretek stimmelnek-e. Ha le tudod mérni, akkor egyszerűbb. Jellemzően két méret a fontos, a vastagsága, és a szélessége. A hossza nem annyira, de ez is lehet probléma. Viszont azt könnyebben ellenőrizheted, mert ha bőven van hely, amikor betolod az eredeti akksit, akkor ez nem gond. Néha még széltiben is van hely, legtöbbször a vastagsággal van a probléma.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dr. Romano
veterán
Az üzemidőt szeretném növelni. Valaki tett a drónjába (vagy rá) több aksit? Én azt tervezem hogy veszek egy ilyen közösítő kábelt majd valahogy két aksit bepaszírozok az eszközbe.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #15627 üzenetére
Köszi szépen!
Walkera Runner Advance-m van és multiwii-s.Phoenix1989: nem arra gondoltam, hanem hogy ha para helyzetbe kerülsz a géppel, az nagyon meg tudja dobni az adrenalin szinteded, és akkor jön a labremeges.
És olyankor 1 perc is 10nek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz SpydeR3412 #15644 üzenetére
Nem kell erőltetni (phoenix1989 reptetését). Egyel kevesebb Syma lesz a fákon, egyel kevesebb ember a Földön, akinek új élményei lesznek. Olyan élmények, melyek NEM élhetőek át egy PC előtt ülve egész nap.
-
DJGABI
addikt
nyah, még simán lehet hogy visszamondják, de ez egész jó dealnek néz ki:
FY326 [link] + X5C akksik [link]
és free shippinggel el lehet hozni őket, 29$ volt pontbeszámítással. quadcopter 101 dicsérte, majdnem jobban is repül, meg nagyobb a hatótávolsága mint az eredetinek amiről másolták azt mondja a videóban :'DSJ X300 [link] ez is jó áron van, RTH miatt érdekes lehet. de nem csereszabatos a fenti battériával azért esett ki nálam.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Jackal2
senior tag
válasz Allien #15645 üzenetére
Mindig lesz egy ember aki jobban tudja, pedig nulla tapasztalata van. Jellemzően akik beleéreznek ezekbe a dolgokba, azok folyamatosan felülbírálják a saját véleményüket. Én a Nighthawk kapcsán kb 4x-re változtatom meg a véleményem, mert minden nap találok valami újat amit nem próbáltam és hozzáad egy újabb elemet az összképhez.
Minél nagyobb tudással rendelkezel, annál inkább úgy érzed, nem tudsz semmit
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Allien #15648 üzenetére
Ezt kerem szepen Dunning–Kruger hatasnak nevezik. Minel kevesebbet tud valaki egy temabol, azert olyan magabiztos a tudasaban, mert fel sem kepes fogni, hogy milyen keveset tud. Es vice versa.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Öregszem
- BestBuy topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Házi hangfal építés
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Hardcore café