-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nohab61
aktív tag
válasz dudicukrasz #15848 üzenetére
Köszi az infot!
Hogy milyen lesz az majd úgy is a pontos törvényből derül ki, de ami érdekes nekem az a katasztrófavédelem, hát ...., de adok nekik esélyt azért
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz medvegy #15846 üzenetére
Azt nem ajánlom senkinek! Most dobtam ki. Rommáégette magát, nincs hozzá pákahegy és 220V-os. Első hegy cseréig én is ajánlottam, de inkább visszaszívom.
Itthon vezetékhez bármelyik 220V-os jó. Pcb-re solomon vagy klónjai esetleg ha belefér a keretbe használt Weller.
Kintről meg amit a pénztárca enged. Ha profibb kell akkor esra pici, vagy gyári hakko 888D fölötte Weller wsp80 stb... de kinek a pap..... -
medvegy
aktív tag
Hát ez fasza
Csak kijelölt helyeken... ez régen rossz. Lásd szegedi modellrepterek helyzete például.
csak előre bejelentve repülhetnek,magasság és helymeghatározással... Ez is csodálatos lesz. Előre bejelenthetem (30 nappal?), hogy a 'kijelölt helyen' szeretnék repülni a kameraplatformmal. Mert máshol biztos nem fogják engedélyezni...
Az új törvények betartását a katasztrófavédelem erre megalakuló szakcsoportja fogja ellenőrizni megyénként. Valaki nagyon jól fog járni...
Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt hónapok provokációi (444 ugyebár) közre játszottak a gyors törvényhozásban...
szerk.: remélem április tréfa az egész
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
d.tiborz
aktív tag
Csak halkan: elseje van????
-
fape
senior tag
válasz Teréz Atya #15789 üzenetére
Utána keresem NightHawk-os a telemetriának/soros portnak. PPM-nél van soft serial [link1][link2]
PWM-mel vagy PPM-mel használjátok?
Milyen vevővel kaptátok/használjátok?
FlySky FS-iA6 vagy FlySky FS-iA6B? (A FS-iA6-ről néhol azt írják, hogy támogatja a ppm-et, néhol pedig nem.)Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Jackal2
senior tag
Mondtam, hogy a racer a nyerőPP
Megjött a HK-s rendelésem ma, hétfőn adtam fel, ma jött a posta.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
szacsee
nagyúr
válasz MaTpr0F #15859 üzenetére
Öcsivel kb 1 hete "ellenőriztük" az x5c működőképességét a focipályán. Egyik félpályán mi, másikon labdázók, nézelődők. Jött a hatóság kerestek valakit. Megkérdezték a nézelődőket, hogy nem-e látták, minket kb le sem sz@rtak, Max 2 pillantást vetettek a drónra, mikor csináltam 4-es flippet, de mikor rájöttek, hogy irányított átfordulás volt és nem zuhanás egy mosollyal zárták az ottlétüket és elpályáztak.
Nekem a habgépeket kell fogyóra fogni, mert 100 grammal nehezebbek. Remélem, hogy az önkormányzat is "jelölhet" ki helyet.. Pl legelő, mert akkor szopóroller lesz. -
MaTpr0F
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #15862 üzenetére
Nem tudom ki szórakozik ilyenekkel, nem tudtam, hogy ez még menő
-
d.tiborz
aktív tag
Hehe, akkor bemegyek egy lottózóba
-
marciart11
aktív tag
válasz dudicukrasz #15867 üzenetére
Gyakorlatilag bármit megtehetnek.
-
medvegy
aktív tag
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
dudicukrasz
tag
válasz marciart11 #15868 üzenetére
Nálunk is hosszú hercehurca volt hogy szabadon használhassam a drónt,hogy az akcóra igyekvő autóinkat ne fényképezze a traffipax,ne küldejenek büntetéseket,stb.
Tudnék mesélni.
Más dolog jogszabályokat és törvényeket hozni és más betartatni azokat. -
Arti1
aktív tag
válasz _X10Dead_ #14635 üzenetére
"1s alarmot nem nagyon fogsz találni.
Kivéve ezt:
HobbyKing"Ez is back orderes, találtam helyette ilyent ebay-en
Ez tudja ugyanazt? Ha igen, hova kell ezt kötni? Y kábellel az akksi meg a gép közé?Találtam pénzkazetta helyett lipo akksi robbanás elleni töltőzacsit.
Ez szerintetek megvéd a kigyulladó, robbanó akksiktól?[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Arti1
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
Hat a softserialos mokaval akkor szembesultem amikor mar megvolt a PWM vevo. Ia6 csak pwm, telemetriabol meg csak a sajat tapfeszet tudja. Ia6b-bol mokolassal ki lehet csalni 10 csatornat. De csak serialon keresztul.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #15860 üzenetére
Csak az a baj, h nem ismerek olyan orszagot, ahol szemuveggel fpv-zni legalis lenne. Viszont az elegge vicces h legtobb helyen szabad szemmel szabad akar 1km-re is elrepulni, ha kezelo latja latasrasegites nelkul. Kerem szepen az ilyen torvenyeket
gyikembereksasemberek hozzak?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Game-over
aktív tag
Megjött tegnap az 1S aksikat töltő kábel Imax B6-hoz [link]
Kérdés: Mindegy, hogy mekkora akksikat kapcsolok rá egyszerre?
Mert még nincs 3 egyforma kapacitású aksim: 750 mAh, 500 mAh, 150 mAh (X5C és H8 mini aksijai) -
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15878 üzenetére
Vagy a medvedisznóember.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz szacsee #15874 üzenetére
Asszem jovok egy sorrel! Elobb raktam ossze a Quanum V2-t es fel kilometer kabelt megsporoltam neked koszonhetoen!
Ja, es milyen? Faxa![ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Watt25
veterán
válasz Game-over #15879 üzenetére
Szerintem egy balancer-nek az a lényege, hogy minden cellát (akkumulátort) ugyanakkora feszültségszintre hoz. Függetlenül minden mástól. Szóval, szerintem simán rá lehet dugni különböző kapacitású aksikat. (Én csináltam olyat, hogy rádugtam 2db 600mAh-sat és egy 500mAh-sat.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jackal2
senior tag
Előbb az egyik akksim elkezdett füstölni, pedig nem volt áram alatt a parallel boardom, csak dugtam fel az akksit töltéshez. Eléggé meglepődtem, gyorsan lehúztam a cuccost. Van erre valami szabály, hogy a nem áram alatt lévő pb-re előbb a balancert kell feldugni, utána az XT60-at? A táp le volt húzva, csak a parallel board volt bedugva a töltőbe és ennyi.
-
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #15882 üzenetére
Megjött az átalakítód?
-
ottobacsi
tag
Egy kis szélállósági tesztet lehetne most rendezni!
Széltérkép -
mgy
senior tag
Megjött a képen látható "balance töltőnek" hazudott f.s a BG-ről.
Mivel már tettem tönkre akksit a termékeikkel, gondoltam ezt is szétszedem, megnézni mi van benne. Hát, ránézésre a ledek meghajtásán túl semmi más alkatrész (azért szeretném, ha valaki hozzáértőbb ezt megerősítené), nem érzem mocsokságnak letagadni, hogy megjött, simán visszakérem az árát.
Tényleg nem értem, miért kell keverni az értelmes minőségű és a használhatatlan ráadásul konkrét anyagi kárt is okozó termékeket... -
sityak
tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #15886 üzenetére
Nem tortenik semmi kulonos, csak "fel napig" fog szuttyogni a tolto a balanszolassal. A B6 es haverjai a nagy aramot (5-6 A korul) a fo csatlakozon kepes leadni, a balaszer plugon meg tipikusan 200 mA korul.
@ szacsee - bezony. Sajna mire atalakitottam az MJX X600-at h befogadja az 1000-es akkukat besotetedett.
@ mi van az IC-kre szitazva. A kepen sajnos nem latszik.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
ebből van egyáltalán jó változat? rendeltem én is, de valahogy éreztem hogy nincs komoly elektronikája. mondjuk az olcsóbb drónokhoz adott gyári töltőkben se lehet több.... [link] itt mondjuk vesz szépen vissza a feszültségből, valami csak van benn. persze nem egy imax b6
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Teréz Atya
senior tag
válasz DJGABI #15891 üzenetére
Hat a nem idealis feszforras marcsak ilyen. Leterheled a marhanak meg leesik a feszultsege. Amikor meg majdnem vege a toltesnek szepen visszakuszik a fesz.
-
Bornie127
senior tag
Tudsz csinálni kicsit élesebb képet a panelről? Illetve a tranzisztorra írt típust le tudnád írni? A fekete 5 lábú.
Nagyvonalakban annyit tud az egész, hogy valószínűleg áramkorlátozó funkciót tölt be. Semmi védelem. Ha átég az ic akkor füstölhet is az akksi, vagy megszakítja, attól függ, mi van beleintegrálva. Ennyi pénzért ennyire futja. Tartaléknak jó lehet, mert működőképes a szerkezet, de minél hamarabb egy B6.
[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
válasz Bornie127 #15894 üzenetére
A B6 pontosan micsoda, hogy keressek rá?
Ebay-en körülnéztem, buzzer ügyben.
Szerintetek létezik ilyen többfunkciós buzzer 1s akksira is?
Ha nem, akkor találtam még egyszerű buzzerből csupaszt is, meg tokozottat. A sima 0,99 font, a tokozott meg 2,99 font. Van valami valós haszna, ha tokozottat veszek, pl. pára, harmat, stb. ellen?http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Game-over
aktív tag
Na holnap kipróbálom akkor a B6-ot, remélem nem égetem le a házat.....
BG-n kívül honnan lehet még rendelni távot X8-hoz? [link]
Mert megrendeltem tőlük másfél hete, és most írtak, hogy nem tudják, hogy mikor lesz nekik.....
(Kellett nekem BNF verziót vennem)Vagy ha esetleg valakinek van eladó az is jó.
-
mgy
senior tag
válasz Bornie127 #15894 üzenetére
Sajnos olyan apró betűkkel van ráírva az IC-kre akármi is, nem látom. Próbálom majd holnap világosban, nagyítóval mit tudom én mivel kisilabizálni.
Viszont kipróbáltam, szépen kapcsolgatta le az akksikat, ahogy "tele lettek". Nem ment 4.2V fölé, az áramerősséget pedig csökkentette, ahogy közelített hozzá. Tehát lentebb nem volt teljes mértékben igazam, a gyári, egykanócos töltőknél jobb!
Gyorsabb valószínű nem lesz vele a töltés, de legalábbis kényelmesebb, nem kell csereberélni az akksikat. Én mindenesetre - kellő elővigyázatosság mellett - javasolni fogom félig fertőzött kollégáimnak, mégse 10e forintért kell töltőt venniük egy 11e forintos quadhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs