-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
Ugy latszik a az akkumizeriara es a rossz idore eleg gyorsan reagaltak kinai barataink, mivel a Banggood-on mar lehet venni palinakfozot is.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz _X10Dead_ #14905 üzenetére
Vagy számolhatjuk visszafele is, mint az építésnél. Emelendő súly x2/motorok száma. E szerint, ha 1200 grammot akarunk emelni, akkor 2400/4=600 grammot kellene emelnie egy motornak. Muhaha, ennyit nem emel, ezzel mozoghatna dinamikusan, helyette 300 gramm, vagyis a nettó szenvedés
Persze a durvább racerek esetében ez az arány inkább 10:1-hez 500 grammra 5000 gramm emelő erő
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
Megjött a gitup git 2!
Pontosan 7 nap volt EU raktárból.
Az idő is szép, szél se fúj.
A baj hogy 5ig meló
Bakker nincs memória kártyám se--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
válasz _X10Dead_ #14905 üzenetére
Friss motorokkal, csutkara toltott akkuval. Merul az akku, emelesi teljseitmeny leesik a felere. Kopott kefeknek nagyobb az ellenallasa, megint kevesebb aram tud athajtodni a motoron.
De ezt az 1.2 kilot akkor hiszem, ha latom. Max. a gep teljes tomege lehet ennyi, de kotve hiszem az 1.2 kilos payload-ot.Mellesleg az, hogy RCGroups-on valaki mondott valamit meg nem jelent semmit, siman lehet egy hantas vagy futobolond. Az egyik urge azt bizonygatta, hogy az MJX X600 nem bir el egy Mobius-t, holott tapasztalatom alapjan a Runcam meg se kottyan neki. Masik ugy okoskodott, hogy sima 3.7 V-os motorok vannak benne. Kiprobaltam, NEM!
Everything told on RCGruops should be taken with a grain of salt!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Most jottem be FPV-zesbol. A furcsa az, mintha nem emlekeznek a karkiosztasra, egyfolytaban a jobbal akarok fordulni. Az egesz olyan szokatlan, mintha visszanott volna a tojashej a seggemre.
Leszallni meg nem tudok, a szomszednak besegitettem, a metelohagymajat mar nem kell metelnie.
Kb. 120 -130 m-re repultem a google maps szerint. Mehttem volna tovabb is, mert tiszta volt a kep, de egyszeruen nem mertem, mert az MJX X600-on nincs riaszto, es igy hogy a rakba talalolm meg 200-300 meterrel arrebb.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnigee
aktív tag
válasz Teréz Atya #14912 üzenetére
Na most jól beparáztam, én is talán ma kezdem a FPV-t
--> http://dronearena.hu/ <--
-
tibibi
őstag
válasz molnigee #14913 üzenetére
Gps-t rakjál rá mielőtt elengeded ,mert az ördög nem alszik
Tényleg valaki ismeri ezt gps tracker TK102b nevezetű csodát ,mert elég hektikusan működik Ha arra lennék kíváncsi hol volt a gps kikapcsolás előtt, akkor mondhatnám ,hogy jól működik De hiába villog mintha látná az összes műholdat, mikor lekérdezem elküldi a kikapcsolás előtti koordinátákat
-
Jackal2
senior tag
válasz medvegy #14910 üzenetére
Nem tudom, csináltam egy csomó képet, videókat, csak még kopteren nem volt. Amit elöljáróban el tudok mondani:
- a képek szépek amiket csinál, nincsenek tintakék felhők, fura sárga falak és hasonlók ez teljesen jó benne
- tényleg 12MP a szenzor, nem csak felinterpolál
- a menü nagyon király, pofon egyszerű az egész, jól átlátható
- tud egy tonnányi cuccot, a felét nem is használtam
- üzemidő mint az előző
- jó a tok, végre nyomhatóak a gombok
- van képkimenet, lehet FPV-re tenni a képet
- egy fokkal sötétben is jobbAmi nem tetszett (de lehet, hogy ez általános hiba):
- ez is halszemes, annak ellenére hogy van benne ez ellen funkció és hogy állítható a FOV. Amit viszont észre vettem, hogy nagy távolságban tényleg nem látszik, ellenben egy híd korlátjánál állva durva, mert közel van (persze az Ekennel nem álltam hidakon, szóval nem tudom a kettőt összemérni)
- nem 4K a 4K, csak 2*2K
- ha ez a csúcs akkor azért az jelent valamit
- állítólag szar a hangja, én ezt nem tapasztaltam igaz egy firmware frissítéssel kezdtemAmi vicces, hogy ha eltekintünk a halszemességől, nincs igazi hibája (leszámítva azokat, amelyik mindegyiknél jelen vannak, no zoom, kicsi hatóidő, funkciók hiánya, nincs optika, vaku stb.)
Persze a kérdés ez: megér e 40 rongyot az Eken 15jével szemben?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #14913 üzenetére
Mekkora geped van? Toy grade-re talaltam egy videot, hogyan lehet ra buzzert applikalni.
Ez egy Bayantoys X8, valami Syma X5C klon. Lehet megcsinalom az MJX X600-ra, de lehet addigra megtanulok repulni a brushless raceremmel.
Mincenesetre fog kelleni hozza 2 trimmer, egy tranyo es egy buzzer. Max. 2,5 euro, de ekkor nagyon megnyomtam a ceruzat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Pikachu24
aktív tag
A MyAuctionCam esetét láttátok? Már a 3. drónja van a rendőrségnek egy hét alatt?
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #14916 üzenetére
Tegyetek rá egy lemerülős sípoló buzzert. 800 ft. Az is sípol csak várni kell egy kicsit
-
medvegy
aktív tag
válasz Jackal2 #14915 üzenetére
Köszi az info-t. A halszem engem nem zavar, meg amennyire tudom többé-kevésbe mindegyik ilyen.
Ami viszont nagyon érdekelne, hogy a gyro mennyire hatékony? Ér egyáltalán valamit, vagy csak egy újabb hangzatos 'bullshit'?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
ReznovX
újonc
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Olyan 30-40ezres kategóriában akarok drónt venni.
Kettőt néztem ki, melyik a jobb? És miért?
http://www.edigital.hu/kopter/sky-viper-video-streaming-dron-p514327.html
http://www.edigital.hu/repulo-helikopter/syma--x5sw-kameras-taviranyitasu-dron-fekete-p512492.htmlIlletve ez a wifi dolog nem tiszta. Kell hozzá internet a telón, vagy router vagy valami?
Vagy semmi, mert a drón maga adja ki a wifin a jelet?
Illetve a linkelt drónokban van SD kártya, vagy csakis telóra ment? -
Jackal2
senior tag
válasz medvegy #14921 üzenetére
Nem tudom, nehéz reprodukálni. Szerintem azt lehetne, hogy bringára felfogatom és ugyan ott végig megyek egyszer gyroval egyszer meg nem. A kezem anélkül is stabil, szóval ott nem jön ki a különbség.
Egyébként rohadt sok mindent tud, dashcam is, mozgásra is lehet beindítani stb. Szóval szolgáltatásokban leveri az összes többi kamerát, aki erre rá van állva annak tetszeni fog.
-
Allien
veterán
válasz ReznovX #14926 üzenetére
Wifis cucc felejtős. A drónon lévő kamera wifi jelen adja ki a képet, amire Te egy másik eszközzel (pl okostelefon, tablet) tudsz rá csatlakozni, mint ahogyan egy router wifijére. Kell egy applikáció is hozzá. De a kép eleve csúszik, és erősen akadozni is fog. Azaz a kép alapján NEM fogod tudni irányítani a gépet, és ha nem a kamera veszi fel a képet, hanem a telefon, akkor még kevesebbet ér az egész. Ennyi pénzt inkább költs mindegymire, csak ezekre az általad rosszul linkelt izékre ne...
Illetve, a Syma az jó lenne, de a kamerát felejtsd el. Kivéve, ha 5,8 gigás lenne, de olyat nem találsz asszem.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Allien #14931 üzenetére
Van hozza aftermarket 5.8-as FPV. Ez lenyegeben ugyanaz, mint ami nekem van (tarantula FPV)
Feltoltve 120m, meruloben a kopter segget nezve 90m, szemben 45m a hatotav. Ezt elobb a focipalyan deritettem ki.
Majd kiderul mit tud a Boscam, van 3 fajta vevoantennam, majd a blogomon referalok.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #14932 üzenetére
A Syma X5SW ellentétben az alap modellel egy rakat szar. Nekem 50 méter után 1 mp fölött volt a késés, ami az elrepülés és a földhöz verés közötti random állapot
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #14933 üzenetére
Bazz, 50m 1 sec delay-el. Remelem komoly, mert viccnek azert durva lenne. 120m is eleg keves.
Mellesleg a focipalya kornyeken magasfesz vezetekek vannak. Amikor meg kinn a foldeken reptettem, messze a vezetekeketol, ugy tunt h vastagon 120 m felett van a hatotav, de ott meg nem mertem messzebb menni.
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #14934 üzenetére
Nem vicc, belezavar a saját távirányítójába, szóval totál irányíthatatlan volt a gép, ez után nem nagyon néztem mi van a telómon, próbáltam nem elveszteni a gépet. Szóval elég kiábrándító volt. Ez a Tabánban, ahol a legközelebbi ház 200 méter minimum. Nem hinném hogy egy WIFI zavarta, bár az tény, hogy a Naphegyen van egy baszott nagy rádió adó
-
stifi82
aktív tag
válasz tibibi #14914 üzenetére
Kifejtenéd ennek a működését drónra szerelve mert nagy fpv-zés előtt állok nem szeretném elveszteni, köszi a segítséged előre is [link]
közben itt olvasgattam valamit ehhez adnak sim kártyát is? Vagy miféle elven megy bocsánat hogy ilyen türelmetlen és hozzá nem értő vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz stifi82 #14936 üzenetére
Nem, sim kártyát Neked kell bele szerezned. Normál méretű, mint pl doninó csomagnál. Szerintem nehéz (már súlya). Bele rakod a simet (és ha akarod egy sd-t is, hogy arra rögzítse pl az útvonalat), majd sms-t küldesz megfelelő kódokkal. Értelem szerűen, akkor van jelentősége, ha elkószál a cucc. Küldesz rá sms-t, és válasz sms-ben elküldi a koordinátákat, amit beillesztesz egy térképbe (pl google maps). Persze, tud sok más egyebet is, de ugye drónon felesleges. Pl ha mozog, és elhagy egy beállított területet, sms-t küld. Azaz, berakod a parkoló autódba, és ha mozdul az autó, küldeni próbál sms-t. Kivéve, ha leblokkolják a jeladót.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
tibibi
őstag
válasz stifi82 #14936 üzenetére
Amit olcsó pénzért lehet kapni hamisítvány és csak pár funkció működik benne .ittletudod ellenőrizni ,hogy eredeti e .Elméletileg raksz bele egy sim kártyát és ha küldesz rá egy hívást visszaküldi a koordinátákat 10-30m pontossággal. Ami azért jól jöhet keresésnél .A gond az hogy az enyém nem nagyon akarja küldeni. Ha küldi akkor pontos ,de van mikor a kikapcsolás előtti adatokat küldi nem a frisseket.
-
molnigee
aktív tag
XK detect x380
Na voltam kint repteti és kamerázni. Hogy ezzel mennyi szívás van
FPV nem jött össze, mert a kamerán nem olyan a kimenet, mint amilyen kábelem van (micro kontra mini).
A gimbal leér pont a földre, így lerakva nem tud beállni, meg kellesz emelni kicsit a gépet...
Volt hogy átfordult a gimbal és mindenáron seggel előre akart beállíni, ez normális? gondolom nem
A levegőben néha ránt egyet a gimbal, ezt miért csinálja? Meg eleve kicsit ferdére állt be.
Okosítsatok fel ezügyben please.A géppel sem stimmel valami, de nem tudom mi. Iszonyatosan remeg a gép a levegőben, nem tudom hogy a plusz súly miatt, vagy a propokat kellene balanceolni, vagy lehet eddig is ilyen volt csak nem tűnt fel?
Másik hogy stabil áll a gép úgy 15 méter magasan, fordulok vele 180 fokot egyhelyben, és elindul előre.
Tuti nem szél, mert ahogy visszaforgattam, megint stabilan állt? Ez wtf?--> http://dronearena.hu/ <--
-
Minstrel
senior tag
válasz molnigee #14942 üzenetére
Gimbal leérést oldjad meg, lehet azért is remeg a levegőben, mert induláskor csinál egy gyors kalibrációt. De mindenképp csináld meg rajta a 6 tengelyes kalibrációt [link] A szenzort leveszed és valami normális kockára téve minden oldalnál nyomsz egy kalibrációt, mint a jóember a videóban, utána visszateszed a helyére.
A propellereket se ártana balanszolni és az egész gépnek kalibrálj újra mindenét, iránytű, gyorsulásmérő meg amik vannak. Ha a propellerek ezekkel a kúpos csavarokkal vannak fent akkor azokat dobd ki és önzárós anyát tegyél fel helyette, vagy sima anyát ha ellenkező menetes motorok vannak.
-
-
mgy
senior tag
Sikerült megoldani a raccer bukfencproblémáit végre. Bizonyos körülmények között az fc tápja egy pillanatra megszűnt, így az újraindult, vele együtt az esc-k is. Na ez replülés közben nem faja...
Sikerült rendberakni, sajnos már csak este, sötétedés után, így kint csak holnap próbálhatom.
Várom már a quanumhoz a vevőt is, ennyire gyors géppel a szabadszemes repülés nem annyira fini. Persze ezt még csak kicsit tudom, hisz kb 3 percnyit volt benne részem. -
Teréz Atya
senior tag
Baaaz, ilyen hibara nem is gondoltam volna. Az a baj, h csinnyan kell majd bannod a gazzal, mert a szemuvegen keresztul sokkal lasabbnak tunik majd minden.
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #14948 üzenetére
Hát, nyitásnak leszedem az 5550-es propikat, helyette 5030 és szigorúan 3s akksi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs