Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rogio

    csendes tag

    válasz gyemipapa #1619 üzenetére

    GPS: nekem folyamatosan be van kapcsolva, ha ténylegesen használni akarja valami, akkor arról először engedélyt kell kérjen, illetve ha valóban használja is, akkor fölül megjelenik egy pici lefelé mutató nyilacska az értesítő sávon, a térerő háromszög mellett. Csak ekkor merít, illetve nem látok marginális különbséget a bekapcsolt, az energiatakarékos és a kikapcsolt állapot közt (vannak fokozatai a GPS pontosságának/fogyasztásának).

    Szerintem legtöbben a reklámok mellett a képernyő pontatlanságára panaszkodtak. A reklámokat a noroot firewallal tudod "szabályozni". A kijelző kicsit más tészta. Elsősorban a széleknél szokott pontatlan lenni, ez a kijelző vacak ragasztása miatt van. Ellenőrizni talán úgy a legegyszerűbb, ha letöltesz valami képkészítő programot, befested a hátteret feketére, majd fehér vonalakat húzol úgy, hogy az ujjadat egy valami mellett vezeted el (vonalzó, könyv, pizzás doboz...). Így jól látható lesz, hogy hova ugrál valójában a vonal az egyeneshez képest. Fontos, hogy teszt során próbálgasd az erősen rányomott, és az éppen csak súrolod verziót is, az életben sem mindig ugyanolyan erővel nyomod a kijelzőt. Javítani úgy lehet, hogy forró teát öntesz egy bögrébe, amikor jól átmelegedett a bögre, szépen vasalni kezded vele a telefont. Majd jöhet egy kis sodrófa/tejszínhabos flakon/borosüveg/bármilyen henger, és avval is végigmész rajta. Fél év után szinte már teljesen összeragadnak a rétegek, elég pontos lesz a kijelződ...

    Aztán, a kamera gyakran porosodik. Velem ez még nem fordult elő, így nem tudom konkrétan ez mit is takar. Állítólag lehet tisztítani valahogy, ha nem akkor cser (-8000Ft).

    Aztán, néhányan panaszkodtak, hogy halk a telefon, ez beállítható, de most hirtelen csak az MTK engine nevű program ugrik be, hogy azon belül hol, azt passzolom. Amúgy okos kis program, érdemes átnyálazni egyszer, át lehet konfigurálni ezt-azt...

    Nálam még előfordult az is, hogy a mikrofon alig volt halható. Ez inkább szoftveres gond lehetett, a 20170217-es frissítéssel még nem szólt senki. Jelenleg a hangvezérlés (bár nem szeretem használni) is 1-2. alkalommal beveszi amit szeretnék. Bár ez a vacak angol kiejtésemnek is betudható.

    Ujjlenyomat érzékelő is minden frissítéssel javult picit. Volt amikor botrányosan rossz volt, illetve CM13-as rendszerrel is inkább csak dísznek volt.

    Lezárt állapotban spontán bekapcsol a kijelző. Nem vagyok benne biztos, de szerintem ezt a Doze csinálja. Ahelyett, hogy elaltatná a telefont, összeütközik valami programmal, és föléled. Baromi idegesítő, főleg este, amikor már aludnál, a telefon pedig diszkózik. Ilyenkor azt csinálom, hogy bekapcsolom a telefont, kiürítek mindent a memóriából, adok rá netet, had szinkronizálja a névjegyeket, stb. Egy perc múlva net kikapcs, memória ürít megint, és megnyugszik a telefon. Ha valakinek van rá jobb megoldása, szívesen meghallgatom.

    Hirtelen ezek jutottak eszembe, gondolom nem baj, hogy az általam javasolt megoldásokat is leírtam, hátha jól jön. :)

Új hozzászólás Aktív témák