Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #88954 üzenetére
Nem feltétlenül a DNS szerverben van a hiba: a Diginél sajnos időnként előjön, hogy valamiért nem elérhető pár oldal. Nekem a 8.8.8.8 van beállítva DNS szerverként, és mégsem jön be időnként pl. a gportal.hu, ugyanakkor mobilneten megy.
Egyébként a Google DNS-szerveréről annyit, hogy a cégnél a minap lejárt az egyik domain bejegyzés (nem fizettük be időben a számlát), és érdekes módon az aloldalak a Google DNS-szerverét használva, nap végéig nem működtek (kb. 8 órán át), míg a kisebb DNS-szervereken átfutott cirka 2 óra alatt a változás...
Szerk.: most gyorsan át is álltam 1.1.1.1-re[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
xDiESEL92
tag
Én nekem TP-Link routerem van. Az internet fülön hagytam a DIGI-s címeket. DHCP beállításoknál meg az az első 192.168.0.1 (ami az internet fülön lévő DIGI szervereket használt), a második meg 1.1.1.1.
Nem tudom ez mennyire jó megoldás, de úgy gondolom, hogy ezzel a beállítással 3 szerver is a sorban van.Nem értettem nagyon az új TP-link routereket, hogy DHCP-nél alaból egyetlen címet oszt a kliens felé: 192.168.0.1-es címet kapja meg, mint DNS szerver.
A Google DNS szervereinél a DIGI vagy a Cloudflare lényegesen jobb. Használtam sokáig a Hurricane Electric DNS szerverét (74.82.42.42), ami irgalmatlan gyors és mindent földbetipor, csak mostanában instabilabbnak jelezte a DNSBench progi.
-
viktorhu
veterán
Nálam éjfélkor a komplett pppoe ment el, nem a dns.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest