- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz DonMaster #29900 üzenetére
Tudom, ismerem az előtörténetét a kollégának (hiába váltott avatart vagy kétszer is ), hogy csak azért akar fentebb váltatni, hogy legyen gigabites porton... És igen a 2 perc kiesés is nem az első, mivel kb. éjjel-nappal talál problémát, jó is ha valaki nem alszik soha
-
TeeJay
félisten
igen pénzt hoz a feltöltési irány, nem is keveset, az hogy mivel foglalkozom legyen az én titkom
üzleti csomagot te fizetnél ha elvileg a lakosságinak is évi 1-2 karbantartáson kívül jól kellene üzemelnie?
egyébként meg csak érdeklődtem hogy a vihar miatt mások is tapasztaltak-e ilyet vagy csak nálam van és legközelebb is esetleg számoljak vele.
a gigabites portos témáról meg lehet koccolni, 3700-at fizetek becsülettel mint egy FTTH-s és ők többet kapnak letöltésre illetve a gigabites port miatt az egyidejű fel le sebesség is nagyobb lehet szerintem.
albérletben lakom nem akarok felváltani majd fizetni azért hogy visszaváltsak csak hogy a gigás port meglegyen... melóra elég az 50megabit feltöltés
na de tárgytalan, azóta nem volt hiba, előtte is csak 2-3 kimaradás tavaly március óta szóval remélem idén már letudta a Digi az éves kimaradásaitrouter csere is lesz csak az Ipon 15munkanapot írt a mostani gariztatására
úgyhogy előtte vennem kell újat, a régit gariztatni majd adhatom el... kérdés ki vesz ma már meg egy zsír új 841ND-tMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Gézengúz #29903 üzenetére
nagyon hideg úton jársz, de mindegy is, a lényeg hogy napi 10-12órában feltöltést nyomok
azon felül meg magamnak használom a netet, TV-m nincs így neten nézünk mindent meg a telefonok is a wifit használják mert nem fizettem elő mobilnetre. a 100/50 elég hiszen torrenten is nehéz kijáratni
routert meg ha sikerült gariztatni akkor megpróbálom eladni ipon áron és akkor talán nem bukok
vagy lehet ráfizetek majd és 1043-at kérek aztán magamnak is olyat veszek és az egyiket eladom, az azért népszerűbb cucc, könnyebb lesz eladni.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
válasz TeeJay #29902 üzenetére
Az a vicc, hogy olyan szépen megfogalmazod magad is, de aztán nem látod be a dolgokat, de idézek tőled hátha így leesik neked...
üzleti csomagot te fizetnél ha elvileg a lakosságinak is évi 1-2 karbantartáson kívül jól kellene üzemelnie?
na de tárgytalan, azóta nem volt hiba, előtte is csak 2-3 kimaradás tavaly március óta szóval remélem idén már letudta a Digi az éves kimaradásait
Tehát lényegében úgy üzemel ahogy szerinted kellene, vagy akár jobban is mivel a tegnapi nem feltétlenül karbantartás a maga 2 percével, tehát mégis mi a fenén háborogsz? Számold össze nyugodtan az elmúlt 1 év kimaradt perceit, keresd meg az ÁSZF ide vonatkozó részét és majd leesik, hogy bőven a vállalt működőképességen felül vannak, ergo nincs okos 2 percen vergődni amíg meg van a rendelkezésre állási idő.
A netes sírásod is felesleges. Ők FTTH, te meg nem és kész, ennyivel le van zárva. A kábelmodemes Digi előfizető is felesleges sír, hogy hát de ott a FTTH meg a többi, hogy ott sokkal többet kap érte.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lassan lapozhatnánk.
⭐ Stella
-
Met
nagyúr
Bekötésnél kell valamit fizetni?
Mert hívták ma a szerelők a barátnőmet hogy jönnének, mondja hogy nehezen mert nem lakunk ott.
Kérdezte hogy van-e valami kábelezés, mondta barátnőm hogy a villanyászok behúztak mindent, erre azt mondja az anyagfelhasználást a helyszinen kell rendezni.Most akkor ez hogy is van?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dzsozi56
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Teljesen laikusként teszem fel a kérdésemet. Lényege, hogy milyen feltételek teljesülésével van remény DIGI 500-as internet csomag előfizetése mellett - a végfelhasználói oldalon - legalább a garantált 200 Mbit/s-os letöltés elérésére vagy meghaladására.
Jelenlegi régen összeállított PC konfigom mellett eddig max. 120 Mbit/s letöltési sebesség adódott
Alaplap: ASUS P5 GD1-VM, amely csak 10/100 Mbit/s-ot tud alapból, de van hozzá egy Marvell Yukon Gigabit Ethernet kártya. Ez van router (ASUS RT-N56U) közbeiktatásával a hálózatra csatlakoztatva.
Op. rendszer: Windows 7 /32bit ( 120 MB-os SATA-s winchesteren)Tervezett konfiguráció_ ASUS Z97-A alaplap, windows 8.1 /64bit op. rendszerrel (nem tudom ez számít-e: a rendszer SSD-re lesz telepítve)
A specifikációban leírtak:
LAN: Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN, Dupla kapcsolat az integrált MAC-vezérlő és a fizikai réteg (PHY) között
Gigabites Intel® LAN-kapcsolat – 802.3az Energy Efficient Ethernet (EEE) megfelelésVárható-e a letöltési sebesség javulása?
Előre is megköszönve a válaszokat!
Dzsozi56 -
< CyberBob >
őstag
válasz Dzsozi56 #29909 üzenetére
Nálam egy Core 2 Duo E8400, 4 Gb ram, Wd Red 5400 merevlemez és persze gigabites hálókártya simán viszi az 500-as netet. Mindezt router nélkül ezért letöltésnél rendesen tekeri a processzort.
A merevlemez eléggé határon mozog, így neked érdemes inkább egy 7200-es fordulatszámúban gondolkodni.Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Met
nagyúr
Közben beszéltünk a digivel, kell fizetni, ha alvállalkozó akkor neki ha digis ember akkor a számlán lesz rajta.
Kérdés mit számlázhat ki? Csak a lakáson belüli dolgokat?
Felújításkor be lett húzva utp és coax és a kiállások is megvannak.Amúgy f@sza hogy ezt nem mondták szerződéskötéskor.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dzsozi56
tag
válasz < CyberBob > #29910 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor reménykedhetem még a router közbeiktatása esetén is!
Konfig.: Asus Z97-A, i5 4690k, 2x4GB G.Skill DDR3-1866 dual channel...
-
< CyberBob >
őstag
válasz Dzsozi56 #29912 üzenetére
Azzal a géppel semmi gond nem lesz.
Met: csak a lakáson belüli anyagköltséget kell kifizetned. Nagyon alacsony áron számolnak így érdemes a plusz kábeleket is velük csináltatni. Arra kell figyelni, hogy a modem/ont -ig jövő kábelre hagyass rá rendesen ha esetleg később máshová raknád, ez amúgy is ingyenes (nálam 20 méter optika van feltekerve az asztal alatt )
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Met
nagyúr
válasz < CyberBob > #29913 üzenetére
Nem tudom milyen kábel fog kelleni, coax és utp volt a lakásban amikor megvettük, azokat húzattam be.
Tv-t, routert nem nagyon tudom máshova rakni, nem olyan nagy az a lakás"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Flashget
félisten
ha kanócok megvannak ilyeneket kell fizetned esetleg:
pl. 2db RJ45-ös csatlakozó 2x20Ft
1db elosztó a tv-hez 500-1000Ft. Vagy amit kérsz tőlük.
ÁSZF mellékletben ott vannak az árak, de ilyen beszerzési árakra gondolj nem kell svájci frankos hitelt felvenned hozzá.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
peet1990
csendes tag
Sziasztok!
Akkor csak, hogy biztosra menjek mielőtt kihívom a szerelőt és kiszámlázzák nekem a "javítást".
Ha két különböző gigabites hálókártyájú gépen is 94/51-et mérek a 200Mbps-es netemmel a routert kiiktatva pppoe-n keresztül több alkalommal, akkor valami tényleg rosszul lett bekötve, ugye? Úgy értem, hogy nem lehet már más az én oldalamon? Mértem éjjel közepén meg délelőtt 11kor is, szóval nem lehet annyira leterhelt a rendszer. Ráadásul minden alkalommal 91 és 94 között van a letöltési sebesség. Nem szeretnék úgy járni, hogy "bocs, a garantált seb megvan, nem fogadunk el reklamációt".Ui.: Bocs a reply-ért, nem oda szántam, de már nem tudom törölni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vakegérke
félisten
válasz lajos0001 #29920 üzenetére
Nono. Ha 200-ra fizetett be fórumtársunk, a szolgáltató kötelessége, hogy megteremtse a feltételeket. Márpedig ha 100-as a port, az az ő hibájuk, és cserélniük kell. Méréses kiszállás számlázása már aljasság lenne.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz peet1990 #29927 üzenetére
Én már a reklamációnál közölném azt, hogy nem fizetek a kiszállásért, mert "két különböző gigabites hálókártyájú gépen is 94/51-et mérek a 200Mbps-es netemmel a routert kiiktatva pppoe-n keresztül több alkalommal".
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz peet1990 #29927 üzenetére
Mivel nem adott a lehetoseg az elmeleti sebessegre igy nem takarozhatnak a garantalt minimum meglétével...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Flashget
félisten
nálatok a külföldi vagy tengerentúli oldalak hogy töltődnek be? Nálam 2 nap óta nagyon lassan..most egy 80.95.95 kezdetű IP címet kaptam.
Realme GT Master Edition
-
eisento
addikt
skacok a 200/50-es netnek ilyennek kell lennie? azthittem a router miatt de kozvetlen kabel a gepbes es igy is ilyen :S
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Apollyon
Korrektor
válasz eisento #29935 üzenetére
Ha innen elkezdesz valamit letölteni, akkor is lassú?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
HZoli87
veterán
válasz eisento #29935 üzenetére
Nálam is ilyen, szintén 200-as csomag. Pár órája vettem észre, hogy lassú a kapcsolat (Próbáltam volna Diablozni, de feltűnően magas volt a ping. Böngészés közben is észrevenni a hibát.) Újraindítottam párszor a ZTE routert, kipróbáltam több DNS címet is (google, open), nem segített.
Iscariah
80-500 kb/s (1GB-os fájl)
[ Szerkesztve ]
-
Liliom86
csendes tag
Sziasztok! Nálunk is vacakol (200as szintén) azt hittem itt rossz valami,de akkor ezek szerint Diginél van valami?!
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
minden munkatarsunk foglalt, a varakozasi ido tobb mint 5 perc.
majus 1... 5 perc alatt nem jozanodik ki senki
tuti odabent megy a party ezerrel lehet bementek a szerverterembe is az utpket megigazitani vmi szamurajkardal
ahogy neztem bixet reggel volt vmi belassulas 6 korul. de most megint fent van a grafikon szerint
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
válasz eisento #29942 üzenetére
na sikerult felhivnom oket, egy rohadt unott hang vette fel, elmondtam a gondom bajom, o azt latja naluk minden jo, kossem be megint a gepbe az utp-t merjem le ujbol majd csinaljak screenshotot es kuldjem el a hibabejelentos mailcimukre szerzodesszammal telszammal hibasorszammal amit adott... es irjam le, hogy milyen intezkedeseket tettem az ugyben hogy megjavuljon a net D mi a tok nem nekik kene ezt a reszet csinalni?
-
eisento
addikt
en tudom, hogy nem nalam van gebasz hanem naluk de ugyis az van hogy mindig az user a hibas pedig itt szolnokon volt mar olyan szaki hogy nem ismerte a windows 7-et aztmondja nem tudja hogy kell uj kapcsolatot csinalni win7 alatt (hozzateszem xp-n se tudta) mondta hogy ki van rakva neki egy program amivel tesztelheti a sajat laptopjukkal a netet es ha jo akkor nalam van a hiba, na az az ikon a digi.hu/meres volt DD
jobban belegondolva lehet varni kellett volna olnapig hatha megjavul mert a vegen azt is elkurjak ami eddig jo volt D
-
kristof123
őstag
Nálam megint csinálja a fesztivált a net...
A weboldalakat betölti, de játszani és TS-en beszélgetni értelmes keretek között nem lehet. (Miskolc) -
zoltan6
őstag
válasz eisento #29945 üzenetére
betanított emberek dolgoznak náluk,aki nálunk volt kint ,párom kollégája volt egy áruház műszaki osztályán anno.
kb annyit tudnak hova kell dugni az utp kábelt,meg van egy krimpelőfogójuk,én adtam nekik utp kábelteszter műszert
Aki ért hozzá(mérnök,informatikus) az nem fog kimenni lakásra,csak ha már nagy a gáz. -
eisento
addikt
na ugy tunik megjavult, routerrel egymas utan 7x mertem 21xmbit letoltest \o/
[ Szerkesztve ]
-
greeny1899
csendes tag
Sziasztok!
Előre is sry ha már volt, de én nem értettem meg, hogy nekem is az a megoldás.
Szóval adott egy digi előfizetés, egy asus router, és egy huawei h35m824hrd1gpon teminal echolife hg8242h eszköz. A probléma a portnyitás. A port nyitás eddig sima ügy volt (t-home) , a routeren vagy direktben vagy upnp-vel volt nyitott port a kívánalmaknak megfelelően, éppen mihez kellett. Most viszont hiába van bekonfigolva, kívülről nem látszik nyitottnak az adott port. Kérdésem, a digi blokkol és náluk kell engedélyeztetni, vagy a digi által eszközön kell nyitni portot? Ha ez utóbbi, akkor mi az ip cím és jelszava az eszköznek és mit hogy jó beállítani (pl upnp enabled-re, és onnantól a routeren elég a kívánt portot nyitni)?
Azért kérem a segítséget, mert nem vagyok helyszínen és ezzel még nem találkoztam,
köszi
-
Flashget
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest