Hirdetés

Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Pyzoo #1732 üzenetére

    Nem kis cég az RDS, de nem is mondható nagynak. Persze a méretgazdaságosság fontos tényező, de csodát az sem tud tenni. Méretgazdaságossággal a költségeken lehet faragni, de olyan szinten nem ahogy a digi árai ezt tükrözik. Ha mutatsz nekem linket, ahol konkrétan írják hogy az EU milyen hatalmas támogatást adott pályázaton az RDS-nek akkor elhiszem.

    Nem igazán tartok valószínűnek bármiféle támogatást, a Digi nem azokon a piacokon jelenik meg amit az EU támogatni szokott. Az EU vagy állami források jellemzően az elmaradott kistérségek felzárkóztatását dotálja, olyan települések bekapcsolására ad pénz ahol nincs semmilyen szélessávú alternatíva. A RDS ilyen területeken nem jelenik, ezeket üzletileg kerülik a cégek azért is nincs ott semmi. A Digi LAN-ja is csak nagyvárosok sűrűn lakott városrészein, lakóparkok, lakótelepeken elérhető, ahol kis befektetéssel sok embert lehet elérni. Ezt nevezik cherry picking-nek, amikor az alternatív szolgáltató kimazsolázza az üzletileg leértékesebb piaci területeket és csak ott szolgáltat.

    Alacsony árral lehet sok előfizetőt szerezni, de az alacsony árnak is vannak kategóriái. Amikor az egyik cég mondjuk 10k-ért ad netet, a másik meg 9-ért, esetleg valami akciós feltétellel 8-ért az alacsonyabb ár. De amikor valaki feléért ad valamit, mint bárki más a piacon, sőt lehet mondani világszerte, arra max azt lehet mondani érdekes. Racionális magyarázatot nehezebb találni, vagyis jópár ötlet eszébe jut az embernek, de azok közül egyik sem legális. Egy szolgáltatás árának minimalizálásában a költségek mindig gátat szabnak. Nem lehet akármilyen olcsón adni valamit, mert a ráfizetés egy profitorientáltan működő cégnek nem érdeke. A költségek meg minden piaci szereplő számára azonosak, hisz ugyanazért a világpiaci árért veszik az eszközöket, a munkaerő ára is adott területen azonos, energia költség is világpiaci, stb, stb.

Aktív témák