- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz petya2012 #12096 üzenetére
Irreális?
A lényeg az eredeti felvetés részleteiben van. Valóban a kulcs a sávszélesség. Kábel esetén ha már egyszer a szolgáltató kiépítette a kábelhálózatot, akkor azon azt csinál, amit akar. Elég nagy sávszélesség áll úgy rendelkezésére, hogy szinte mindegy, hogy abból mennyit használ ki, ugyanannyi a fenntartása. Vagyis érdemes teljesen kihasználni. Műhold esetén pont ellenkezőleg van. Minden egyes bit/s -ért fizetnie kell a műholdat fenntartó cég számára. Ha kevesebb sávszélességet igényel, kevesebbet kell fizetnie. Ebből adódhat az, hogy ugyanakkora előfizetési díjért kevesebbet kapnak a műholdas előfizetők. És ráadásul sokkal pocsékabb minőségben. Ez valószínűleg mindig is így lesz.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
zozo1000
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy SONY KDL-40W605B TV-t. Gyönyörű minden , de sajnos a DVB-T tunere a mindig TV EXTRA kínálatából direktben csak 15 adót fog a -CONAX kártya behelyezése mellett - mindig TV adóiból, holott az előfizetésem családi full csomag. A különálló WAYTEQ HD 95CX set box gond nélkül mindet hozza. Próbáltam automatikus és kézi hangolást is a tévén de hiába.
Mi lehet a baj?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv. Zoltán
-
Winnie The P
őstag
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki digi műholdas adás vételéhez ci+ kártyát? Három napja szenvedek a beállításokkal egy sony 50w829-es tv vel.
köszi
Balázs
-
Balázzs
senior tag
válasz petya2012 #12109 üzenetére
Szia!
Először is nem ismerte fel a kártyát, 17-es hibakód, de amit javasoltak nem segített. Kijött a szerelő, manuálisan kell megadni a műholdak paramétereit, mert csak így ismeri fel, egyesével 22 műholdat, majd csatorna keresés. A baj az, hogy eddig egyszer menet közben elkezdett csökkenni a csatornák száma, fogalmam sincs miért. Ja és közben a szerelő sms-ben - meg telefonon - aktiválta a kártyát, amit átvételkor,majd még vagy 2X mikor beszéltem velük megtettek a digi ügyfélszolgálat szerint. Szerelő szerint az nem ér semmit.Szóval most ott tartok, hogy 4 műholdat beállítottam, de nem tudom hogyan tovább, hogy megmaradjanak az eddigi csatornák is.
üdv
B.
-
Fuvaros
senior tag
Sziasztok, kérdésem hogy 1 hete vagyunk müholdas elöfizetok es 2 napja megjelent az osszes kodolt filmes csatorna is. Ez etetes hogy fizessunk elo ra, vagy veletlen hozzankcsatoltak a fizetos csatornakat.
Mas ... Kaon belteribol jovo hang ereje es dinamikaja kicsi. Ha atallunk Smart Card-ra, jobb lesz?
koszike
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
petya2012
őstag
sziasztok
amúgy én is észrevettem,hogy halk
nekem a KAON-on maxon van és a tv hangerővel állítgatoma digi film az nagyon hangos a többihez képest
-
zozo1000
csendes tag
válasz Winnie The P #12107 üzenetére
Elnézést, elnéztem. De azért köszönöm, ha van valami ötlet.
Üdv. Zoltán
-
Winnie The P
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz petya2012 #12116 üzenetére
Én meg a TV-n lőttem be úgy a hangerőt, hogy ha max hangerőre rakom a KAON-t, akkor se legyen nagyon hangos (lényegében így megadtam a megszólaló max hangerőt) és csak a KAON távirányítóval kell babrálni.
Szvsz. nincs gond a KAON hangjával, de erre rájátszik egyénileg a használt TV hangszóró megoldása
read-only mode on the forum
-
Balázzs
senior tag
Ott tartok már, hogy megvannak a műholdak, viszont ha nem fixre lövöm be őket, hanem újként próbálom az eddig talált csatornákhoz hozzáadni az újakat jelerősség van, de nem talál egy adót sem.
Ha átírom az előző műholdat megtalálja az új csatornákat, de a régiek mennek a levesbe.
Ez most sony tv sajátosság, vagy digi feature, esetleg mindkettő?
Nem akarok hd boxot, de lassan nincs más választásom.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Balázzs #12120 üzenetére
Nem a Smart CAM fogja be a csatornákat, hanem a TV.
A Smart CAM az csak dekódolja, hogy nézhetővé váljon. Ergo Smart CAM nélkül is látnod kell a digis csatornákat, max ugye dekódolás nélkül nem tudod nézni őket.Innen eldönthető, hogy a TV a szar vagy a digi feature
TV-hez nincs frissebb szoftver? Sokat segíthet a problémádon szvsz.
read-only mode on the forum
-
Balázzs
senior tag
Legfrissebb szoftver van fenn, legalábbis nem talál újabbat. Amikor kibontottam a dobozból, utána egyet frissített.
Viszont akkor a digi miért nem úgy reklámozza, hogy egyes tv típusokkal működik csak? Vagy egyes típusokkal ez a szolgáltatás nem elérhető? Mert szerelő szerint a legtöbb helyen visszaálltak beltérire, ahol ci+ lett berakva.
Most beszéltem velük, 4000Ft-ért jön szerelő, újra beállítja, f*sza.
Miért a tv hibája, ha a kártyát egyszerűen nem látja? Tv megfelel a dvb-s és ci+ szabványoknak, amit ennél a szolgáltatási módnál megkövetelnek, ezért is lett ez a készülék, mi kell még? Miért nem jelezték?
Nekem csak ennyi a bajom...
kipróbálom majd kártya nélkül is, hogy mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
válasz padi68 #12123 üzenetére
Még ma este adok egy esélyt, nyúzom amíg bírom ébren. Ha megy marad, ha nem akkor hd beltéri vagy t-home optika/upc. Még nem tudom, de az háborít fel, hogy 2 napig azzal fárasztottak, hogy rossza tv mert nincs benne dvb-s tuner, meg tuti nincs ci hely Ügyfélszolgálat, köszi.
A fő gond pedig, hogy miért nem írják oda, hogy nem minden esetben működik a szolgáltatás. Ennyi és akkor nem húzom a szám.
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Kollégám vett egy samsung 40H6500-as tévét és tanácsoltam neki, hogy adja le a beltérit és kérjen CI+ helyette.
Van gond ezzel a tv tipus és CAM párossal vagy nincs? Elvileg nem lenne szabad.Realme GT Master Edition
-
veterán
-
napocska2
senior tag
válasz Flashget #12126 üzenetére
Na hurrá! Nincs egy hónapja, hogy előfizettünk a HBO-kra, de ezek szerint akkor a lemondással már nem kell törődni... Érdekes módon egy szóval nem mondták, hogy rövid életű lesz a dolog. Persze meg leszünk nélkülük, mint ahogyan korábban is, csak a szerelési díj visszatérítést forgattuk vissza az előfizetésre.
Mondjuk csodálkoztam is, hogy még a nyáron, mikor bekötötték ezt a műholdast, még fél évig szólt az ingyenes akció a filmes csatornákra, mostanában meg már csak az év végéig. Ezek szerint mégis tudtak valamit erről korábban is. -
-
dsd1
tag
Akkor viszont a hír igaz lehet, talán majd egyszer választ kapunk a miértre is. Nem mintha túlságosan aggódnék, az elmúlt 20 évben egyszer se fizettem elő a HBO-ra.
-
-
Fuvaros
senior tag
Kérdésem lenne azokhoz, akik DIGI müholdas Smart Cardot kaptak mostanában és otthon idei LG tv-jük van Magic Remottal:
Müködik-e az digis csatorna infó (ami a beltérin fut most nálunk) és hogyan hozható elő könnyen? Mely gombbal müködik?
Cél: átállnánk beltériről beépített Ci+ kártyára. Fotón mutatom mire gondolok: (bár ez nem az a bizonyos LG tv)
-
törölt tag
Sziasztok!
Le szeretném váltani a régi Tv-t, DiGi műholdas előfizetésünk van.. ezért lenne pár kérdésem.A leendő TV vételi adatai:
Analóg TV vétel: igen
Digitális TV vétel (földi/kábel/műholdas): DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
CI+: igen
A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.Jelenleg 2 beltérink van. Mindkettő régebbi féle(egyik Hyundai, másik Humax). Egyik sem alkalmas HD vételre. Mit tudnék csinálni?
Nézegettem ezt a Smart Cam dolgot, hogy havi párszázért lehetne bérelni..be a TV-be...TV-re rákötni a kinti tányér kábelét..és működne is? Vagy a kinti tányért is le kellene cserélni? Esetleg a fejet rajta?
HD-s beltérit nem szeretnék venni..és ha havi párszázból meg lehetne oldani ilyen kártyával annak örülnék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fuvaros #12142 üzenetére
Köszönöm
Ezzel csak egy problémám van. Székesfehérváron van a DiGi-nek ügyfélszolgálata, de elég tré. Augusztus elején felhívtam őket, hogy szeretnék DiGi-s mobilnetet, mondták, hogy menjek be, van készleten. Bementem másnap, erre mondta nő, hogy van egy 10-es várólista, logisztikai hiba miatt nincs készletem. Mondtam nekik, hogy augusztus végére fontos lenne, hogy meglegyen, de ha addigra nem lesz meg akkor is érdekel. Felírtam a telefonszámom, mailcímem, azóta sincs róla semmi hír.
Írtam nekik emailt, azokra meg kb. 2-3 hónap alatt válaszolnak. Ha ugyan ezt eljátsszák a beltérivel is..Szerk.:
Watt25: És a külső vevőn semmit nem kell változtatni? Maradhat a régi tányér, régi fej?[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
válasz Watt25 #12148 üzenetére
szerintem hívja fel a 1272-t. ő a szolgáltató.
mi most rendeltünk smart camot új előfizetéssel és kiépítéssel, a szerelő nem tudta installálni, pedig a tv alkalmas volt rá. úgy érzem valami nem stimmel ezzel a digis smart kártyával. Ezért kértem egy írásomban olyan jelentkezését, aki most kapott olyat.
[ Szerkesztve ]
-
molvany
senior tag
válasz Watt25 #12148 üzenetére
Nem úgy fest a dolog, hogy teljesen érti amiröl szó van. Elsö alkalomra sem tudta mi a téma, annak ellenére hogy a kérdezö leírta hogy Digi - röl kérdez.
Most ismét nem érti, annak ellenére, hogy elsö alkalommal szintén a SmartCam - ot is felhozta opciónak a kérdezö.WhatsApp :+491737182060
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest