- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz #94529552 #12749 üzenetére
A sima Digit néztem mert ami a Digi+ ban pluszba van (sport1-2 mezzo nickelodeon) azokat nem nézem, az első 3 hónap ingyenes és utána 2700+200Ft +6000Ft szerelés. Van más anyagköltség is?
Ybron
Egy tv-n lessz(Sony 40W605) ezért elég lenne a Smart Cam mert a tv ezeket tudja: DVB-T/T2/C/S/S2 (ezt most néztem csak hogy már az első is +200Ft).
A több csatorna a UPC-nél annyira nem érdekel mert amiket nézek azok benne vannak a Digi csomagban.(sőt még azok is amiket most streamen vagyok kénytelen nézni)[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz #94529552 #12752 üzenetére
Honlapjukon én nem találtam antennára, fejre, tartóra, ilyesmire vonatkoztatva semmit.
Én azt hittem hogy ez benne van a szerelésbe, de ezeket akkor telefonon kellene letisztáznom.
Mondjuk antennám tartóm van csak analóg fej van rajta, így csak fejet és maximum új kábelt+csatlakozót kellene vennem ha ez nincs benne a szerelésbe, akkor meg már a szerelés is felesleges lenne mert van jelerősség mérőm is így az antennát is be tudom állítani.
Nem akarok zsugoriskodni de csak azért várjak majd a szerelőre x időt hogy bedugja 6000ft-ért a Smart Cam-ot a tv-be?
Mert ha mást nem kell akkor mindegy lenne ha az ügyfélszolgálaton átveszem a Smart Cam-ot és nem kell várakozni.
Vagy ez elég naív gondolat részemről.
Deus ex machina
-
Fuvaros
senior tag
minden anyagkoltseg kiszamlazasra kerul, telepiteskor es kesobb jon egy szamla meg. kb 20as egy 2 pontos telepites sok kabellel. ebbol lejon kb 6-7 ezer a 2 ev huseg miatt. ne higgyetek, hogy ingyen epitik ki a rendszert, mindennek ara van. en 2x telepittettem 2 ev alatt.
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
pumukli4573
tag
6000ftért szerintem szerelés is benne van
60-70cm? sima ofszet antenna(3000FT) + 1 kimenetes fej(1000FT) pár méter kábel(60ft) vevőegység/tv ig
itt[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Fuvaros #12755 üzenetére
Nálam kétkártyás beltériről volt áttérés 2 db HD KAON-ra október végén.
Alapból fejcsere ugye twin fejre + behúzott egy plusz kábelt a szerelő a twin fejtől oda, ahol volt a kétkártyás beltéri, majd itt összekötötte a korábbi "egeres" TV-hez menő kábellel. Ezt mondjuk nem értettem mi célból lett így kiépítve, mivel a tányértól közvetlenül a cél TV-hez rövidebb kábel is elegendő lett volna, így viszont legalább kétszer olyan hosszú a TV-ig menő coax. Nem tudom mekkora lehet így a jelveszteség, van-e lényegi szerepe a plusz és fölösleges 10...15 méter coax-nak.
Szóval a szerelési anyagköltség így lett bruttó 3930 HUF (utólag számlázva a digi részéről) és ha jól emlékszem 4k-t kért a szerelő a szerelésért a helyszínen (kapott 5-öt, de ugye számla nem készült az ügymenetről, ami számomra úgy sem volt szükséges)
Szerk
pumukli4573
A 6000 az csak a szerelési díj. Erre jön rá az anyagköltség.
Mikor annó beköttettem 2 TV-re dual beltérivel, akkor 6k-t fizettem kézbe a szerelő(k)nek (ketten voltak és jó pár éve volt) és már nem emlékszem volt-e számlázott anyagköltség akkor
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
törölt tag
válasz pumukli4573 #12758 üzenetére
Nem kell 2, nálam Quad fej van egy antennán, de van akár 8-as kivezetésű is. Minden tévéhez külön vezeték kell, és jó minőségű kábelt használnak, és nem is drágán mérik.
Popes Az Ászf-ben keresd, le vannak írva az anyagárak, de ha neked vannak hozzá jó minőségű cuccaid, akkor annyival kevesebb anyagköltség lesz. Ha nem értesz hozzá, akkor csak kínlódás, és kókányolás lesz belőle szerintem. -
zeg74
aktív tag
Jöhetne már a Sport2 HD műholdon. Tegnap is a Real meccset kénytelen voltam SD nézni.
Már úgy megszoktam a HD adást...." kár érte, kiváló ügynök volt"
-
Petrik1978
újonc
Nektek is fizetős lett a Digi Film? Tavaly év végéig, ingyen nézhettem, mert van HBO MaxPak- om. De idén mindhárom hónapra már ki volt, ill. van számlázva. Másik Digis fórumon olvastam, hogy valaki felhívta őket ez ügyben, elismerték a hibát és jóváírták neki. Most akkor mindenkinek külön rá kell kérdezni? Vagy ti fizettek érte a Hbo MaxPak mellett?
-
Popes
őstag
válasz #94529552 #12759 üzenetére
Na szóval, bement egy barátom az ügyfélszolgálatra és megérdeklődte hogy miért és mennyit kell fizetni.
Szerelés 6000Ft(helyszinen szerelőnek kell fizetni)
Anyagköltségre kb 6000Ft-ot mondtak de ha van fenn tányér és nincs rajta UPC vagy T-HOME felirat akkor azzal is kevesebb. (ezt később kell fizetni de ha van hűség akkor levonják az első három havi számlából)
Bekötésre 30 napot mondtak mert december óta kicsit el vannak havazva de igyekeznek
.
Deus ex machina
-
-
Popes
őstag
válasz Fuvaros #12768 üzenetére
Nálam nem kell csak egy kábel aminek a helye is megvan, (padláson fut végig és lejön a mennyezeten át, ennyi) nem kell egyik szobából a másikba kábelcsatornázni meg ilyenek.
Elég érdekes lenne ha minden extra kérés nélkül indokolatlanul többet kérnének mint a megbeszélt.
Persze tudom hogy az adott körülményektől is függ az ár de azt a szerelőnek meg kell tudni mondani a munka megkezdése előtt, nincs olyan hogy az előre megbeszélt ár +40% mert csak
.
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
Punisher15
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne , hogy nincs RTL2 meg film+ a csatorna listában legalábbis eddig ezt vettem észre.Meg néhány adónál mint mondjuk FEM3,SUPERTV2,PRO4 csak fekete képernyő fogad.Mi lehet a probléma és hogy tudom megoldani?Beszeltem a digivel ott azt mondat az a gond hogy a az antennán 3fej van rajta.Es hogy kapcsoljak ki 2boxot és próbáljam úgy.de Az ugye a szomszédé,Így gondoltam hogy hajnal 3kor biztos nem megy a box de akkor sem lett jó. Azt is mondtak hogy írjam be a frekvenciát meg ilyeneket a boxba.Kaon boxom van de ebbe valahogy nem találom hol kell beírni.Ötletek?[ Szerkesztve ]
Origin/Psn ID.: HU_Bunyec ....Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van!
-
Fuvaros
senior tag
válasz Punisher15 #12771 üzenetére
Nalunk az egyik belterin nem megy az egyik History csatorna, a masik Kaon belterin es a Smart Cardon megy.
Mas csatornak egyforman jonnek. Erdekes problema, ki tudja mi lehet a megoldas. Talan egyszer magatol megoldodik a hiba, azt remelem.Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
gamegod
senior tag
Sziasztok. 15 napot megvartam hogy beszereljek a digi+ csomagot sd es hd belterivel, na mar most tegnap rajuk telefonaltam azt mondtak 1-2 nap es hivnak.. erdemes varnom? kezdem unni...
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
gulyasa
őstag
válasz gamegod #12775 üzenetére
Annyiban én szerencsésnek mondhatom magam, egy hónap után tegnap felhívtak, mehetek a cserekészülékekért holnap (anyáméknak intézem a régi Hyundai-ok lecserélését).
Apropó, már feltettem itt egy kérdést, amire még senki sem válaszolt a Kaon 1600HD használók közül.
A rajta lévő USB portot lehet-e arra használni, hogy lementeni a csatornalistát pendrive-ra, számítógépen egy arra alkalmas szoftverrel sorrendet átszerkeszteni, aztán azt visszatölteni a készülékre?
Az némileg homályosan rémlik, írták páran, hogy az alap listát nem lehet megváltoztatni, csak a kedvenc listával lehet machinálni valamit - de lehet, nem jól emlékszem...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
petya2012
őstag
sziasztok
nekem KAON NA1000 HD-t adtak tavaly augusztusban
ez a 1600 HD jobb vagy nem?mi a különbség??
műholdas előfizu -
gulyasa
őstag
Üzenem a Szolnok és környékén új készülékre váróknak, hogy két Kaon 1000HD típusú beltéri nem átvételével hozzájárultam az ügyük felgyorsításához...
Mivel más alternatíva nincs műholdas HD beltérik terén továbbra sem, inkább megvárom, amíg anyám és nagyanyám két hagyományos tévéje végleg behal és majd a családdal összedobunk nekik egy normális S2 tuneres lapostévét (tervezgetjük már egy ideje) és átváltunk SmartCAM-ra...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
prakp
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete szerelték be ezt a csodát. Kaon NA1000HD, csak éppen a lényeg nem működik, a HD. Amikor HDMI-vel kötjük a TV-re (Samsung LE42B530), kijelzi a felbontást/frekvenciát, de csak egy nagy büdös kékség van. A szerelő 3 beltérit is kipróbált, ugyanez. Más HDMI forrás hiányában azzal váltunk el, hogy szerinte a TV a rossz. Scart-on át működik. Azóta viszont számos más forrással ki lett próbálva a TV, minden működött (x360, miracast, egy PC-is, stb...) HDMI-n. A vicc az, hogy egy másik, Philips TV-n ad képet HDMI-n. Szerintetek mi lenne a megoldás?
[ Szerkesztve ]
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de mindekinek a másiké büdös.
-
prakp
csendes tag
válasz petya2012 #12785 üzenetére
Scart-on keresztül bármelyik adó bejön, persze. HDMI-n csak kék kép. Se HD, se SD. Elsőre én is a TV-re gondoltam, nyilván. De azóta ami mennyiségű cucc rá lett dugva... Kivétel nélkül működött mind. Szóval, pech. Ezek szerint "nem bírják egymást". Néztem, de a Diginek nincs is másmilyen HD beltérije, most vegyek sajátot?
[ Szerkesztve ]
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de mindekinek a másiké büdös.
-
petya2012
őstag
"nem bírják egymást"
ilyen nincs
az a hdmi csak a képet továbbítja,semmi köze a hd boxhoz
talán próbáld ki a gyári beáll vissza a tv-n és kikapcsolt állapotban csatizd rá a hdmi-re
vagy a kábel szar amit kaptál a boxhoz(én se azzal használom)egyébként eddig milyet néztél??analógot?
lehet a tv-dben nincs benne a DVB-T,és ezért nem tudod hdmi-n keresztül a digitális adást nézni[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz petya2012 #12787 üzenetére
"nem bírják egymást"
ilyen nincs
az a hdmi csak a képet továbbítja,semmi köze a hd boxhoz
Igen, én is ezt mondanám, de ha jól emlékszem a UPC-nél valamelyik Philips box-okra jellemző, hogy valamelyik tévékkel nem működik jól HDMI-n keresztül. (Ha jól emlékszem mondjuk ott a hanggal van gond.) Valamelyik UPC fórumon ez tényként van kezelve.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
prakp
csendes tag
Egyenlőre Pumma vonalán indultam el. Gondolom, az kerülte el a figyelmet, hogy más HDMI forrásról tökéletes a TV. A box is, de azt még csak 1 MÁSIK TV-vel próbáltam. Tehát, nem a műholdas vétellel van a baj, hanem a TV<--HDMI-->HD Box (Kaon) kapcsolattal. A szerelő mondta, hogy ez az új turnus, szóval ezért is mertem a problémát közkinccsé tenni.
Elnézést, ha nem voltam egyértelmű.
Köszi az eddigieket is!
-
Fuvaros
senior tag
Egyik Kaon beltérin nem megy a Viasat History és a CBS Reality program. (másikon igen)
Érdekesség, mindkettő 12723 MHz-en jön. Mi a megoldás?
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Ybron
senior tag
válasz Flashget #12187 üzenetére
Ugyan ez a tv-m van.
Most belőttem én is Thor 0.8-at, de azon felül semmit nem állítgattam.
Talált is vagy 800+ csatornát, na mondom ez így nem lesz jó, belőttem csak ingyenesre és tv-re.
Találtál 50-et, köztük egy magyar csatornával.
Most akkor hány ingyenes magyar csatornát is kéne találnia?
CI+ kártyám még nincs, rendelés alatt van. -
Ybron
senior tag
válasz pumukli4573 #12793 üzenetére
11900 H 28000: 64% a jel
12687 H 27500: 40% a jel
valamint nekem csak thor intelsat 0.8W van -
butácska
csendes tag
Sziasztok! Ma találtam a fórumra ,visszaolvasgattam,de nem találtam megoldást a gondomra (szégyenlem ,de elözöleg a " LCD, plazma és projektoros TV-k hibái "-nál tettem fel a kérdésemet,amiért ezúton is elnézést kérek ).Digis Smard Card megfelelö (s2,ci2) tv,tökéletes vétel ,de felvételt nem tudok készíteni (...másolásvédett ...) .A szabadon fogható Juventus s többi rádióról viszont igen .Van megoldás?
-
törölt tag
fox tv várható a diginél ?
-
pumukli4573
tag
nagyobb antenna kell
szerezz be 100cm antennát
gibertini 100cm -
Ybron
senior tag
válasz pumukli4573 #12798 üzenetére
Biztos hogy nem, Most lett bekötve kb 2 hete. Majd egyébként is jön a szerelő cserélni a fejet 4-esre és hozza a kártyamodult a tv-be, na majd ő kitalál valamit.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Az Inverto Black ULTRA Twin műholdvevő fej az egyik oldalon 12.990 Ft a másikon csak 6-7000 Ft?!
Ekkora különbség?LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest