- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz interstate76 #12901 üzenetére
Igen.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
interstate76
addikt
A Mindig TV-nél is elérhetőek: a Digisport 1 a Családi Csomag (a havidíj 3e Ft alatt van) része, a Digisport 2 pedig külön csomagban van (havi 500,- Ft felár ellenében).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
dsd1
tag
válasz interstate76 #12904 üzenetére
De nem HD-ben.
Amúgy hasonlította már valaki össze az SD verziós Digisportok képminőségét a Digi műhold vs. MindigTV között? -
dsd1
tag
válasz Watt25 #12908 üzenetére
Köszi. Nem mintha "downgrade-ben" gondolkodnék, csak érdekes hogy a fociközvetítések alatt nagyon ki tud jönni a gyengébb minőség. Például meglepő módon az ARD és ZDF SD a Hotbird-ön nézve tiszta "pixelzivatar" tud lenni, szerencsére az Astrán adják HD-ben is, ott nagyon okés.
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12883 üzenetére
A bitráta az csak egy dolog, abból sokminden egyértelmű lenne, de a transzpondereken sugárzott mpeg2 multistream minőségét leginkább FEC-ben érdemes mérni. Aki tudja mi ez, és tisztában van a számok jelentésével, az nem is próbálkozik megmagyarázni, hogy melyik a jobb, és miért.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
interstate76
addikt
Aham. Tehát ha a képernyőre kerülő sd adatfolyam bitrátája valamely csatorna esetében kétszer akkora "A" szolgáltatónál, mint "B"-nél, akkor ebből nem következik, hogy "A" szolgáltató adása az érintett csatornát tekintve jobb minőségű?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12912 üzenetére
Az mpeg2 multistream bitrátájáról beszélek, ezen belül sokminden lesz, ami miatt maga a csatorna bitrátája annyi lesz amennyi. A csatorna bitrátán túl még abban sem lennék biztos, hogy ugyanaz a csatorna ugyanolyan képet ad egy másik "minőségi kategóriába tartozó " készülékkel, úgyhogy maga a bitráta egy nagyon nagyon lecsupaszitott jelzője a látható képnek.
Természetesen nem ekkora különbségek vannak, az mpeg2 adatfolyamból egy egy csati bitrátája lehet kétszer akkora, ebből következően lehet a kép lényegesen jobb, de amíg az is fontos tényező, hogy egy egy TP-re kapcsolva a beltéri mennyi előre küldött hibajavítást kap, addig nem a szimpla bitráta a fő baj a digi sugárzásával. 2 éve van a jelenlegi műholdnak, adig bizony lépni kellene a diginek is. Addig meg van épp elég baja, nincs kaon beltéri, heteket kell várni, nincs epg, ahol van ott nem mind ékezetes.. Szóval a bitráta a legkisebb probléma itt...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
interstate76
addikt
Én sem fő problémaként említettem, csak egy kartárs előadta, hogy szebb a képe, mint a UPC Direct-nek, ami vicc. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg gond van a Diginél, de ha még azokról is írtam volna, akkor végképp én lennék itt a közellenség!
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12914 üzenetére
Az tényleg vicc, bár abban a tekintetben van részigazság, hogy pl a HD csatik a upc-nél 1440X1080-as felbontásban jönnek, diginél 1920X1080. Sok dolgon múlik, hogy a tévé, vagy a beltéri milyen minőségben képes fel/ lekonvertálni a képernyő natív felbontására az adott képet, HD projektorral, és 2.4 méteres képátlónál simán látszik, hogy a digitől kapott M1HD (ami most épp nem HD egy ideje) jobb képet produkál, mint a régi m1HD ami upc-s feladás volt, nyilván sokkal kevesebb lehetőség van a képmosásra, ha eleve a megjelenítő natív felbontásán jön a műsor, azonban ott még mindig lehet eltérés, bitráta pl hogy ne menjünk messze..
De az SD adások egészen biztosan a UPC-nél jobbak, mondhatni kivétel nélkül, a bitráta eltérés elég erős.
De ennyire kijelenteni mindent nem egyszerű, nem biztos hogy ugyanilyen mindenkinél, valamiért az én eszközeim jobban csípik a 720p-s adattovábbítást, pedig minden HDMI-n megy be az erősítőbe, az lerántja a hangot, és tovább tolja a képet. Akármit nézek, az 1080p nincs olyan jó. És ez így volt réggebben, 55"-os LED TV-nél is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Szerintetek lesz annyi a Digiben hogy március 15-ig beteszik a Duna HD-t? Július 1-től úgyis kötelező lesz nekik.
Gondolom nem csak engem érint(ene) a dolog (F1).
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Piwi
veterán
válasz interstate76 #12914 üzenetére
Nem vicc, ez az igazság, amit vagy elfogadsz vagy nem, de változtatni nem tudsz rajta
Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
-
Piwi
veterán
válasz interstate76 #12918 üzenetére
Én eddig ist ezt tettem
-
Piwi
veterán
válasz interstate76 #12920 üzenetére
Azt hittem tudod mit jelent hogy a DIGI képe szebb
-
dsd1
tag
válasz Motion_Blur #12916 üzenetére
"lesz annyi a Digiben hogy március 15-ig beteszik a Duna HD-t?"
Valamikor nyárra várhatók az új transzponderek a Thor7 fellövésével. Addig már szerintem nem valószínű hogy új HD csatik jelennének meg, hacsak nem a UPC-től bérelve.
-
berbatov2
senior tag
válasz Motion_Blur #12916 üzenetére
Ne mar a duna adja majd az f1-et.
A legrondabb a digisd adasai kozul... -
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12918 üzenetére
Én azt gondolom a vita akkor jó, ha van mivel meggyőzni a másikat, ezt leginkább tények ismeretében lehet. Azonban amit lát az ember, az sok esetben függ a megjelenítőtől, meg a néző szemétől is, tehát maradnak a szimpla számok.
-
interstate76
addikt
Nézd, én nem vagyok a téma nemzetközileg elismert szaktekintélye, de (hogy is fogalmazzak?) az biztos, hogy a legutóbbi vitapartneremnél egy "paraszthajszálnyival" jobban ugatom ezt a témát.
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12926 üzenetére
É sem vagyok szakértő, és még azt sem tudom, kivel vitáztál, de a lényeg az, akárhogy is értesz hozzá, nem ez a fontos, hanem hogy hogy érvelsz az állításod mellett. Ha azt írod, hogy azért, mert csak, az azért ide kevés. Nekem nem célom meggyőzni bárkit is, pusztán a tapasztalataimat írtam le, amivel amúgy mindenféle, mások által mért számszerű érték is összevág.
-
interstate76
addikt
Te összekeversz valakivel! Azt, hogy "ez vagy az jobb, mert csak", nem én írtam, hanem akivel vitatkoztam.
Amúgy azt gondolom, hogy jobban értesz a témához a topik látogatóinak 99%-ánál.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12928 üzenetére
Nem rád céloztam, hanem "általános vitaelv"-ként írtam, hogy az ilyen szintű érvelés ide kevés, de oviban, meg alsóban még valamire jó lehet.
Igazából mikor mások még nem is éltek, már az analóg korszak közepén, 20 éve is építettem fémdarabokból, meg lada ablaktörlőmotorból forgatót, odalentről dupla kapcsolóval, commodre 64 tápegységgel ment, tehát némi rálátásom van a műholdas dolgokra, bár emellett tudom, mások egészen mást látnak a képen, mint én, ami nekik szép, az nekem csúnya is lehet.
-
Fuvaros
senior tag
Itt mindenki olyan okosnak hiszi magát, de senki nem tud választ adni arra,
HOGY miért NINCS az egyik beltéri Kaon-on nálunk Viasat History és CBS Reality program, illetve fekete a kép és azt írja nincs jel...
Kaon verzió ugyanaz, egyszerre jött...
Ö T L E T ???
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Nálunk digi van a kezdetektől, mint műholdas tévé, és néztem a honlapon hogy havi 3ezer lenne 3 db HD STB-vel az előfizetés. Ez helytálló, vagy valamit rosszul nézek? Ha van meglévő előfizunk de már bőven nincs rá hűség, újra lehet kötni rá a 2 évet? Jelenleg 2 stb kiszolgálására alkalmas rendszer van itthon, amennyiben 3 stb lenne kérve, a fejcserét vállalja a digi? Van ennek plusz költsége?
Előre is köszönöm a választ!
-
törölt tag
Piwi-vel vitázott. Előtte én válaszoltam neki, hogy szerintem és nálam milyen a digi, és mi a véleményem róla, erre engem is letolt. Közben meg leírta, hogy nincs digi műholdas vétele és nem is akar ilyent.
Innentől kezdve nem is veszem figyelembe a véleményét.Fuvaros A problémádra a digisek tudhatják a választ, szerintem adj le egy hibajelentést. Valószínűleg csere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
interstate76
addikt
"építettem fémdarabokból, meg lada ablaktörlőmotorból forgatót, odalentről dupla kapcsolóval, commodre 64 tápegységgel ment"
(#12934) Pumma Aham. Megkérdeztem, hogy nagyobb tányérral megoldható-e, hogy ne menjen el a digi műholdasának képe rossz idő esetén, erre nekiálltál okoskodni, hogy "minek kellene nagyobb tányér, jó a digi úgy, ahogy van". Biztos mki h.lye, aki lecseréli a Digi által adottat nagyobbra... Ugyanannyira szakmai jellegű az érvelésed, mint a LED / LCD TV topikban. Mondjuk Piwi-vel biztos jól megértitek egymást, ő is szereti a "jól megalapozott" érvelést.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz interstate76 #12938 üzenetére
A nagyobb tányér egyértelműen nagyobb nyereségű, ha több jelet gyűjt össze, rossz időben is stabilabb a vétel. De előny nagy esőben kb annyi, hogy ha elkezd szakadni az eső, a régivel 5 perccel hamarabb megy el, nem olyan éles a határvonal, hogy a 80-as tükör helyett a 120-as az mindig jó. Jobb, de pl abba a szél is jobban belekapaszkodik...
-
törölt tag
válasz interstate76 #12938 üzenetére
Nekem ez úgy látszik hogy a DIGI-vel valami személyes problémád van, mert annyit ócsároltad itt. Rendezd le velük. Mi itt egyszerű felhasználók vagyunk Piwi-vel és a többiekkel, és nem felelhetünk azért, ha valakinek problémája van. Upc kampányod sem helyén való itt.
-
interstate76
addikt
válasz #94529552 #12940 üzenetére
Semmilyen UPC-kampányt nem folytatok, igazán megtanulhatnál olvasni, nemrég hagytam ott őket. Te vagy az, aki ha használ valamit, akkor támadásnak vesz minden kérdést (!!!), ami az esetleges minőségproblémákra vonatkozik. Ugyanezt nyomod az LG-vel a TV-s topikban, meg itt is te vagy a nagyon kevesek egyike, akik nem ismerik be, hogy a Digi műholdasa a leginstabilabb televíziószolgáltatás kis hazánkban. Piwi-vel frankón összeilletek, legyetek nagyon jó barátok!
-
Piwi
veterán
válasz interstate76 #12941 üzenetére
most már instabil is a Digi? eddig csak a bitrátája volt kisebb kezdesz nevetséges lenni (ám én jól szórakozok )
-
Rick4
félisten
Nem mintha állást kívánnék foglalni bármelyik oldalon is, de azért nem túl meggyőző, hogy jónéhány csatornán akadozik- téves az EPG, ugyan nem tartozéka a szolgáltatásnak, tehát ha van, grátisz, de mégiscsak hülyén néz ki, hogy egyszer van, egyszer nincs. Az a bizonytalanság, ami ezt körülöleli, simán lehet az "instabil" jelző egyik oka. ennek ellenére azért megy, működik, és nem utolsósorban olcsó, valamint ott vannak a digisportok. Tetszik, nem tetszik, az utolsó dolog sokat nyom a latban.
A jövő évi műholdleváltással úgyis lépni kell valamerre, hátha HD-s kényszerpályára kerülnek emiatt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Jövő évi? Ne már, idei fejlesztésről volt szó. Valaki írta, hogy a Thor7 elrajtolt, de akár más irányba is haladhatnak, nem tudhatjuk.
Olvastam egy módszert a karakterhiba orvoslására is, de nem próbáltam még, annyira nem érdekel a téma, nekem a Port.hu mindig kéznél van és 1000x jobb. Mi napi tíz tizenkét órán át használjuk, és nem tapasztalunk instabilitást a műsoroknál. -
Pazolini
senior tag
válasz interstate76 #12941 üzenetére
igazán megtanulhatnál olvasni...
Nem okoskodni akarok, de szerintem az ilyen típusú, ad hominem megnyilvánulásokat, személyeskedő megjegyzéseket kellene kerülni, amiket te - lehet, hogy észre sem veszed - csípőből lősz. Mindjárt szimpatikusabb és hitelesebb lennél.
De ha ezt folytatod, és 3-4 jó svádájú taggal összeakasztod a bajszod, hamar elszigetelődhetsz, ami talán a topiknak sem tenne jót. -
interstate76
addikt
válasz Pazolini #12946 üzenetére
Értem, hogy nem okoskodni akarsz, de akkor viszont olvass vissza és meg fogod látni, miről beszélek. Pumma valóban megtanulhatna olvasni, ahogy az az LCD/LED TV-s topikban is számtalanszor bebizonyosodott. Az elszigetelődés meg biztosan nem fog érinteni, mert évente egyszer szoktam benézni ide, a véleményeteket kérni a Digi műholdasáról, mert amikor lejárt a UPC-s hűségidőm, akkor - a digisportok miatt - minden évben elgondolkoztam a váltáson. Aztán elolvastam pár oldalnyit a topikból, ill. meghallgattam a kérdéseimre érkező válaszokat, és könnyű szívvel döntöttem a UPC-nél maradás mellett, mert olyan és annyi problémáról szoktam itt olvasni, ami UPC digitális kábeltévé (korábban T-Home Sat TV) előfizetőként elképzelhetetlen volt a számomra. Most pedig, hogy már a Mindig TV-nél is elérhetőek a fent említett sportadók, 200 lóval sem vontathatna be senki a Digi műholdas előfizetői közé, csak másvalaki kérésére érdeklődtem ugyanolyan jelleggel, mint ahogy korábban is szoktam. Na erre reagált sértett vadként a szerintem értő olvasásra képtelen topiktárs.
Dióhéjban ennyi, szóval nem győztél meg semmiről, de azért őszintén köszönöm a jószándékú kritikát!
-
Fuvaros
senior tag
válasz interstate76 #12948 üzenetére
Öreg túl sok okoskodást osztol itt, a lényegre kéne törni, nem magyaros mellébeszéléssel itt felesleges sorokat írogass...nem vagy te politikus? Itt a megoldásokat várjuk fontos műszaki kérdésekre. Azt mindenki eldönti majd, mennyire vált be neki a digi és mennyivel másabb mint pl a upc.
Olyanok beírását várjuk, akinek sok tapasztalata van műholdas témában, szűkre szabva beszámolóját.
Nem értem, havi 3 ezer forintért mi ez a sok kritika itt a Digi irányába, egy bővebb ebéd ára manapság.
Ha meg egymással akartok vitatkozni, ott a privi lehetősége!Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Rick4
félisten
válasz #94529552 #12944 üzenetére
Ja, nem is 2016 hanem 2017, az intelsat 10-02-ről beszélek, ahol most is éppen zajlik a sugárzás, és a hold 2 év múlva nyugdíjba megy, addig kell gondolkodni milyen helyre kerüljenek a csatik. Egyébként ekkor valószínű a jelszint is erősen emelkedni fg, ez egycsapásra megoldja majd a nem tökéletesen beállított antennákkal is a vételt.
Ha szerinted ez így 2015-ben jól van: [link], amit ráadásul maga a digi is elismer hibaként... Mondd el a nagymamának, nagypapának, akik nem neteznek, csak tévéznek, hogy márpedig ott a port.hu. Amúgy én zz epg-t használok a gépen, nem nekem probléma, hogy ez ilyen....
Ha egy rossz hasonlattal akarok élni, akkor olyan ez kb, hogy a wc-ben van világítás, de a kapcsoló a garázsban van. Végülis működik, de azért nem ez a tuti megoldás.
Mondom, az én aszóértelmezésem szerint sincs baj a stabilitással, működik a rendszer sok éve, a hibákat jellemzően az elektronikai hulladék minőségű beltérik okozzák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest