- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
-
karldergroße
senior tag
http://www.sat.hu/hirek/a-discovery-megvette-a-eurosport-internationalt/3267.html
Ez nem túl jó hír... Úgy tudom, a discoverysek nincsenek túl jóban a digivel, gyakorlatilag tőlük nincs is program a csatornák között. Szóval még az is előfordulhat, hogy ez a Eurosport HD-fejlesztés nagyon rövid életű lesz ...
-
frovery
senior tag
Persze csak azt a modult is lebutították, mint a beltériket. Lehet szenvedni, hogy melyik beltérikkel is működik, mert egy összesített listát nem adtak ki. Azaz, veszel egy boxot, aztán vagy megy benne, vagy nem.
Mint írtam, nem szeretnék ezzel pro és kontra vitát nyitni, mert nincs is értelme.
Neked a foci, nekem a saját beltéri használata, rögzítés lehetősége szabadon használva, epg szinte az összes csatornán, normális képarányváltások és nekem olcsóbb még mindíg mint a Digi árai. -
Winnie The P
őstag
válasz frovery #11147 üzenetére
"Tehát 3ezerért kapsz egy valag jó minőségű csatornát és 12HD csatit is." Ja jó esetben egy beltérivel. A digi-nél +300 Ft-ért 82 csatorna ebből 8 HD-ban 3 beltérivel ebből egy HD-s.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
karldergroße
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz karldergroße #11160 üzenetére
A t-monile-nak, meg a pannonnak el tudod felejteni a 100Ft-os percdíjat?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
karldergroße
senior tag
Az egy normális tendencia volt, hogy a tömeges elterjedésig a mobiltelefon drága volt és utána fokozatosan olcsóbb lett.
Az UPC-nek 2 okból volt elérhető a 7000 Ft-os havidíj (és vegyük hozzá azt, hogy akkor 7000 Forintért kicsit többet lehetett vásárolni, mint manapság...)
1. A konkurencia hiánya és az azzal való gátlástalan visszaélés
2. A magyar átlagfogyasztó totális bárgyúsága és televíziófüggősége. -
Mate
nagyúr
válasz karldergroße #11162 üzenetére
UPC nem szolgáltat műholdon. UPC direct szolgáltat csak. Két külön cég.
A többiben igazad van.
-
frovery
senior tag
válasz Winnie The P #11159 üzenetére
"A digi-nél +300 Ft-ért 82 csatorna ebből 8 HD-ban 3 beltérivel ebből egy HD-s. "
Azért csak vitát szítottam, mi?
A UPC Direct+ csomagban is 88csati van havi 2890Ft-ért. +500-ért kapod a 12HD csatit. Ez drága?
Társkártya nem kell,mert azt ugye a saját használható beltérimmel megosztom, akár 10 felé a lakásomban. Csináld meg a buta kaonnal, aminek még a felvételét sem tudod pc-n lejátszani.A régi árakat meg hadjuk már. Ennyi erővel lehetne szapulni a pékeket, hogy most miért 300Ft 1kiló kenyér és nem 3,60??
A Digi letörte az árakat ez igaz, azóta nem emelt ez is igaz de fejlesztett valamit? Most fél éve pár HD csatival. Ha 2 éve a UPC nem indít ennyi HD-t, akkor még mindíg leshednéd a single fejjel szerelt dual hunyadikon a kockaháborút.
Az a baj, hogy aki a focinak él az nem lát át a szűrőn. Volt Digim 2006 nyarától,tehát van rálátásom. Szereltem is éveken kersztül nekik is alvállalkozóként. Azért beleláttam sok dologba, főleg a szolgáltatók közti különbségbe is. UPC-nél is van pár kivetnivaló a szolgáltatásában, van 1-2 igazán gagyi minőségű csati is, de összességében, ár/érték/minőségben ma már veri a Digit.
Az áremelést meg nem fogja tudni kivédeni, mert ezidáig is veszteségesen üzemel, hát még ezek után. Gondolod ingyé adják az Eurosportokat és a többit is? Nem. Hidd el, előbb utóbb kénytelen lesz emelni, még ha sok embernek fájni fog. -
Mate
nagyúr
válasz frovery #11164 üzenetére
"A régi árakat meg hadjuk már. Ennyi erővel lehetne szapulni a pékeket, hogy most miért 300Ft 1kiló kenyér és nem 3,60??"
"Ha 2 éve a UPC nem indít ennyi HD-t, akkor még mindíg leshednéd a single fejjel szerelt dual hunyadikon a kockaháborút."
Tehát digi múltbeli jó húzásait felejtsük el, de UPC direct jó húzásait emeljük ki?
"Szereltem is éveken kersztül nekik is alvállalkozóként." Csak nem átszerződtél a UPC direct-hez?
-
karldergroße
senior tag
válasz frovery #11164 üzenetére
Igen, nekem valóban a sportcsatornák a legfontosabbak, és hogy láthassam az angol és az olasz bajnokságot - jó minőségben, a többiről nem is beszélve. Ilyen szempontból a Digisportok hiánya a többi vetélytársat kiüti a küzdelemből. Ettől teljesen független az UPC Direct-tel szembeni ellenszenvem, amely szolgáltató lehúzta a(z engedelmes) fogyasztókat, amíg a Digi nem érkezett meg és letörte az árakat. (Tegyük hozzá, akkor még messze nem volt ennyi lapos tv és az akkori minőség elfogadható volt a képcsöves tévéken.) És akármilyen szolgáltatást is nyújt most a Digi a UPC-hez képest, e két okból nekem a UPC nem lesz elfogadható.
Hozzáteszem a "rögzítési vitához": a magyar tv műsor átlagosan olyan színvonaltalan, hogy szökőévenként vennék abból fel valamit vinyóra, hogy megtartsam évekre, vagy PC-n nézegessem. Néhány nap után minden fellelhető a neten is, fölösleges rögzíteni, normális minőségben Egy ismerősömtől úgy tudom, a T-Home rögzítési lehetősége sem tud sokkal többet ilyen szempontból. Arra jó, ha valamit nem tudok megnézni, felveszem, megnézem aztán letörlöm. Egy 32GB-os pendrájv erre bőven elég. -
zeg74
aktív tag
válasz karldergroße #11167 üzenetére
Nem beszélve a BL szerdai mérkőzéseiről.
A másik szempont a upc vel szemben, hogy a HD csatornák nem full HD-ban jönnek, hanem "csak" 1440x1080 képpontba.
[ Szerkesztve ]
" kár érte, kiváló ügynök volt"
-
Bakkfitty81
újonc
Sziasztok!
Rendeltem a Digitől egy Smart Cam modult, és vettem egy ilyen recievert hozzá: (Humax icord mini)
http://www.humaxdigital.com/gm/products/product.php?gid=491&pid=1
A Tunerja támogatja a DVB S2-t, és van rajta CI+ foglalat.
Ugye fog vele működni? A témában elég sok ellentétes infót olvastam, és kicsit elbizonytalanodtam.Az egyik ok amiért saját recievert szeretnék, az, hogy a Kaonnal sajna nem lehet több műholdat fogni (érthetetlen módon), nekem pedig kellenének az Astra-ról a német csatornák.
A kábelezés, és antennaszerelés kész amúgy, két quad fej van a tányéron, az egyik az Astra-ra, a másik az Intelsat-ra néz. Diseqc 2 kapcsolókon hozom össze a jeleket, innen egy-egy kábelen megy a jel tovább a szobákba.
A Kaon nem tud mit kezdeni a dologgal, de van egy régi Humax-4 beltérim is, azzal elvileg működne a dolog, ha jól tudom (persze HD adók kivételével). Odáig eljutottam, hogy látja mindkét holdat, jók a jelszintek, a digis csatornák gond nélkül mennek is, de az Astra-n nem talál egy árva adót sem, sem automatikusan, sem manuálisan. Hol rontottam el??
Vagy egyszerűen ez a régi beltéri bugos?[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Bakkfitty81 #11169 üzenetére
Majd megerősítenek vagy megcáfolnak a többiek, de ha jól tudom régi boxokra is kiment egy frissítés, amivel elérték, hogy csak digi csatornák menjenek.
-
Bakkfitty81
újonc
Igen, a Humax 4 az régi DIGI-s beltéri. Tehát voltak ilyen surmók, és letiltották? De miért jó ez nekik? Na végső soron mindegy is, csak az a lényeg, hogy nem én csesztem el valami beállítást. Remélem az új független boxomon (Humax icord mini) fog működni, úgyis azon kell majd, ezen a régin csak tesztelni akartam ezt a többholdas beállítást.
-
vittorio7
őstag
válasz karldergroße #11167 üzenetére
"Igen, nekem valóban a sportcsatornák a legfontosabbak, és hogy láthassam az angol és az olasz bajnokságot - jó minőségben, a többiről nem is beszélve. Ilyen szempontból a Digisportok hiánya a többi vetélytársat kiüti a küzdelemből."
+ BL! Én is így vagyok ezzel. Pár napja felhívtak a T-hometól, hogy IP TV ajánljanak. Mondtam, ha lesz Digisport, akkor váltok. Kérdezte az ügyintéző, hogy mivel tudjuk kiváltani a Digisportot....
-
Rick4
félisten
Persze, tudom. Csak ugye ennek fényében már az előző kérdés is felesleges, a digi a sportcsatik miatt áll jól, akit ez érdekel, annak minden másodlagos, úgyse úgy ül a TV elé kedd este fél 9-kot, hogy jé, most nézem az EPG-n, hogy BL döntő lesz.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
frovery
senior tag
válasz Mezcal #11176 üzenetére
Írtam,hogy mennyi.
Saját beltérikkel, saját direkt kártyával annyi felé osztom lakáson belül, amennyi felé akarom. Az ár akkor is 62 csatival 1915Ft, 88csatival 2900Ft+ 12HD csati 500Ft.
Tehát te 3 beltérivel 88 csatit nézel 3400Ft-ért. Én 3500-ért majd ugyanazt, majd ugyanannyiért. Csak a különbség a beltérik használhatóságában rejlik, ami számomra alap. Szeretem több műholdra használni, szeretek rögzíteni, és azért, mert torrentre is töltök fel, így megmarad az utókornak és azoknak, akiknek nincsen minden csatornájuk. -
frovery
senior tag
Ezen a felbontáson vitázni kár, már leírtam többször is.
Nem a felbontás a lényeg. Az ORF csati csak 720-as mégis sokkal szebb, mint a Digisport 1080-as felbontású képe. Miért?
Mert nagyobb a bitráta, ami a fő szempont!
De egyébként tényleg jó a Digi HD csatik képe.
Én még a 2 másik természet és életmód csatijukat és a Digifilmet tudnám elképzelni HD-ban. Esetleg a most egyesült Fishing&Huntingot is, bár azt ritkán nézem mostanában, sokat ismétel.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
A múltbéli dolgokat hagyjuk, te hoztad fel, mi csak páran ezt szóvá tettük nekd, nem érdemes visszatámadnod!!!
"Csak nem átszerződtél a UPC direct-hez? "
Nem, független vállalkozó lettem 5 éve és én válogathatom meg kinek, mennyiért szerelek. Diginek és T-nek nem.
Ez egyéni döntésem és megvan a magam oka. -
frovery
senior tag
Ha 1× olyan szolgáltatónál leszel, ahol alap az epg, akkor mikor átmész másik szolgáltatóhoz, ahol szinte nincsen, rájössz mennyire hiányzik. Ez egy kényelmi szolgáltatás.
Ezzel véded a fákat!
Nem kell újságot venned drága pénzért és így nem vágnak ki annyi fát, amiből készül az újság!
A család kizárólag így tv-zik. Megnézzük mi a kínálat az epg alapján, aztán azt a csatit nézzük. Felvételeknél meg ugye ez alapján programozok be műsorokat, amit mondjuk napközben nincs idő megnézni. Így a reklámokat is áttudod ugrani, vagy időcsúsztatással nézed az adott filmet, műsort a reklámokat átpörgetve. -
zoli60
csendes tag
olvasom itt a hozzaszolasokat,de kar az irasert. Az osszes magyarorszagi szolgaltato ami nem magyar kezben van tragya. Ha egyszer jon egy szolgaltato akinel tenylegesen en allithatom ossze azt amit szeretnek nezni akkor azert hajlando lennek normalis arat fizetni. A masik en is irhatnam hogy a felnottcsstorna regen jobb volt,es szt is lehetne boviteni. De ma ott tartunk hogy kicsi penzert pofa be.
-
frovery
senior tag
válasz zoli60 #11185 üzenetére
Ez is lelett már írva többször.
Ha te válogatnád össze ami neked kell, akkor tök ugyanennyit vagy többet fizetnél negyed ennyi csatornáért.(Minőség akkor sem lenne jobb). Ma már mindent csomagban értékesítenek. Az RTLKlub tulajdonában van jó pár csatorna. Amikor jött az RTL2-ő, akkor csak azoknak adta, aki betette mellé a Prizma, Sorozat+ és egyéb csatornáit. Ugyanez van a TV2 csoporttal is.
Egyenként nem adnak semmilyen csatornát. Így darabonként olcsóbb de csak így adja. -
Mate
nagyúr
válasz frovery #11184 üzenetére
Nem lehetne zárni ezt a témát?
Akármilyen érv szól a digi mellet, arra azt mondod jó, de az nem lényeg, azt kell nézni, hogy.... (és ide jön valami, amiben upc a jobb)
Műholdas digisportnál szebb hd csatornát eddig csak ESPN HD-t láttam, mi már nincs.
"Ha 1× olyan szolgáltatónál leszel, ahol alap az epg, akkor mikor átmész másik szolgáltatóhoz, ahol szinte nincsen, rájössz mennyire hiányzik. Ez egy kényelmi szolgáltatás.
Ezzel véded a fákat!
Nem kell újságot venned drága pénzért és így nem vágnak ki annyi fát, amiből készül az újság!"Elég régóta van kábeles UPC-n epg-m és sosem használtam. Újságot nem vettem már 8 éve kb. Port és hasonló oldalakat használok.
Egyetlen egy műsort nem tudok mondani, amit napközben fel kellet volna vennem, hogy megnézzem (és ne lehetett volna letölteni)
A másik, hogy legközelebb légyszíves egy hsz-be szerkeszd bele és ne 4 hsz-t írj.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz frovery #11184 üzenetére
1. Az EPG-s érv elég vicces. Nem kell újságot venni ahhoz, hogy lehessen tudni, mi lesz a tévében. Ennyit a fák kivágásáról... De hagyjuk, ez azért is van, mert nem egyezik az ízlésünk, akinek a sport a fontos, nincs alternatívája.
ps. Ilyen olcsó a UPC? Hehe, 10 évvel ezelőtt a duplája volt az ár... Vajon miért is?
2. "Nem, független vállalkozó lettem 5 éve és én válogathatom meg kinek, mennyiért szerelek. Diginek és T-nek nem.
Ez egyéni döntésem és megvan a magam oka"Értem a motivációdat... Mániákus elkötelezettség. Ismerek még ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz karldergroße #11188 üzenetére
"ps. Ilyen olcsó a UPC? Hehe, 10 évvel ezelőtt a duplája volt az ár... Vajon miért is?"
Hát igen. Bármelyik szolgáltatót választja az ember, kompromisszumokat kell kötni. De tény, hogy a versenyt a Digi hozta el a magyar piacra.
-
Piwi
veterán
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Ausztriában dolgozunk és élünk.Új tv vásárlás után párom végre szeretne magyar csatornákat nézni.
Apósomék alattunk laknak,nekik UPC tányér van kihozva,meg egy setup box hozzá. Mi most megyünk haza 1 hétre(ami 1 évben kb 2x van),gondoltuk hogy akkor "szerzünk" valamit a mi lakásunkba is.A upc szerződés apósék nevén van,így a plusz beltérit mi tuti nem fogjuk megrendelni helyettük.
Időközben eszembe jutott a Digi.
Ami ugye adott az alattunk lévő tányér,gondolom egy elosztóval fel tudom róla hozni koax kábellel a kódolt adásokat,illetve még van egy CI+ slot és természetesen rendelkezik DVB-T / DVB-C / DVB-S2-el is.
Milyen lehetőségeim lennének ezekkel a feltételekkel?Segítségeket előre is köszönöm
Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
jegenye77
addikt
Kicseréled a fejegységet olyanra amin két kimenet van. Az egyik kábel apósékhoz a másik hozzátok megy és kiviszel egy külön előfizetéssel egy upc t vagy digit.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
frovery
senior tag
-
frovery
senior tag
válasz karldergroße #11188 üzenetére
Már megbocsáss, honnan tudod? Falurádióból? Hogyan rögzíted mondjuk másnap reggelre a felvételt, ha mondjuk nincs otthon senki? Ugyanmár. Ez megint a saját elfogult véleményed.
De mint írtam az előzőekben is, olyannal nem lehet vitázni, akinek nem lényeg az epg és a többi kényelmi funkció. Majd ha a Digi is eljut erre a szintre, akkor egyenlkők lesznek az esélyek, addig SZÁMOMRA nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest