Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A szolgáltatásért nem dívik fizetni csak a hardverért? Vagy pedig az értő olvasás nem megy?
Ahogy linkelted, netbook nélkül 4000, netbookkal 7900 a legolcsóbb csomag. Akkor mennyit fizetsz a netbookért?
Ha túl látnál a marketingen, talán feltűnne hogy nincs benne semmi félrevezetés. 2GB adatmennyiséget kifizetsz, a többit pedig nem számlázzák ki. Szerinted hány ember futott abba bele, hogy kapta a több tízezres számlát? Ha kevés a 2GB, válassz nagyobb csomagot, ha pedig letölteni szeretnél, akkor vezetékes szolgáltatót. T-mobilenál is ugyanez van, legnagyobb "találmány" a mobilnetben ez a lassítás (anyagilag).
És igen, használtam, még 14.4 k-s modemem is volt.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
PLacc
senior tag
Kezdem kapizsgálni, hogy mire gondolsz... Bár elég kicsavart logika. Persze tudom, én vagyok a hülye.
Egyébként akkor inkább itt [link] pl megvenném 107k-ért, és választanék hozzá vmi olcsóbb csomagot, mondjuk olyat, amivel nem kötném le magam 2évre.A lassítás teljesen rendben van, csak az a kérdés, hogy mennyire. Mert a 64kbit használhatatlan, az index főoldala kb 2perc alatt jönne le. Ha meg nagyobb csomagot választasz, az már aránytalanul drága.
Krisi: a Te megoldásod viszont teljesen rendben van anyagilag.
-
MODERÁTOR
Nah végre Bár nemtom abba mi a kicsavart logika, hogy az internet szolgáltatásért is fizetni kell
Ez itt 107ért csak 3 cellás akkuval van, valamint nincs benne a HSDPA modem sem. 150 a bolti ára annak amit a vodánál kapsz. itt van középen valahol (és akkor nem szürke import, hanem 2 év dell garival)
amúgy én is ilyet tervezek venni, csak modem nélkül, bár még kivárok, annyira nem sürgős
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nekem kék kell A 6 cellás akkunál legalább meg lehet fogni U123 Wind is tetszik, az létezik 9 cellás akkuval is, bár kis hazánkban még nem láttam sehol sem.
Krisi ötlete tényleg kivitelezhető, csak lehet nem kéne sztárolni, mert pikk-pakk változik az ÁSZF annyit, hogy itt a kötbér nem 37500, hanem 70000 lesz
-
PLacc
senior tag
Nah, beszéltem a vizes bolttal. Persze kiderült, hogy náluk is csak 1év gar van a 1011-re, ellenben a honlapon 3évet írnak. [link]
-
krisi047
aktív tag
Nincs ötletetek arra, hogy miként lehetne a billentyűzet legfelső során az F1-F12 az elsődleges? Mert ezeket gyakrabban használja az ember, mint mondjuk a fényerőállítást.
-
PLacc
senior tag
válasz Balázs1621 #68 üzenetére
Tényleg. Akkor érdemes volt beszélni velük.
Már csak 3 elírás van a konfigban.Más:
Tegnap volnap egy voda boltban és komolyan elkezdtem agyalni a mini10-en a felmondós konstrukcióban.[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
Egy külföldi fórumon megtalálták milyen órajelgenerátor van a DELL-ekben, így kicsit húzni is lehet még a teljesítményükön ( SETFSB progival)
.
[ Szerkesztve ]
-
PierNight
aktív tag
sziasztok én is felfigyeltem a vodás reklámra (alapból szerettem volna netbookot)
de vodásan nem fogom megvenni havi 8 ropiért aztán keresgéltem és találtam nagyon olcsón dellt mini 10et. itt vannak
nahmost ez nekem valamiért gyanús ez tényleg csak ennyi és ilyen tudással?
csak mert mindenhol jóval drágábban árúlják a notit. Pont ma döntöttem el, hogy asust veszek 1000feletti számozással. de ilyen áron inkább ezt. ( természetesen ha meglesz végre a pénzem rá.... ) -
PierNight
aktív tag
nem az, hogy nehezen csak a gépem kell eladni hozzá és megvan
mert most a lakásba került 1 jó gép apámhoz, én meg más városba fogok járkálni nap mint nap így mindenképp logikusabb számomra lecserélni az asztali pc-m
csak azért furcsáltam az árát mert pár napja 90-100 ezerért láttam ezt. -
ertz
aktív tag
Dell Inspiron Mini 10 - ez tényleg a 10, vagy a 10v?
Mert 10-nek igen olcsó!A szerintük 10v-s gépet pedig 10ezerrel drágábban adják: Dell Inpiron Mini 10V
Én már ezt nem értem!?
[ Szerkesztve ]
-
ertz
aktív tag
Na kifutottam a szerkesztési időből az utánajárogatás közben.
A Dell hivatalos weboldala szerint N270-es proci csak a 10V-ben van, a 10-ben vagy Z520, vagy Z530.
Akkor ez a bolt mindkét név alatt a 10v-t árulja? De a 10-eséhez oda van írva a hdmi csatlakozás. Végképp összezavarodtam. -
ertz
aktív tag
válasz wassermann #83 üzenetére
Ja, igen, az iponnál így van, de amit én linkeltem fentebb oldalt, azon meg pont máshogy.
-
PierNight
aktív tag
válasz wassermann #83 üzenetére
nekem tökéletesen jó lesz a legolcsóbb
úgyis majd ráteszem a win7et (eddig csak xp-m meg ubuntnum volt ) -
PLacc
senior tag
válasz PierNight #82 üzenetére
Leírás: [link]
A magyar oldalak szinte egytől egyig hibás írják a konfigokat. Egyedül az iponnál és az sgnotebooknál láttam tisztességes leírást.
Az Inspiron 1011 USA neve a "mini 10v" (value), az Inspiron 1010 meg az USA-ban a "mini 10". A két gép között elég sok a különbség (lsd a fenti linken).
A 1011 egyféle procival van (Atom N270) és nincs benne HDMI (egyikben sem), GMA950 van benne.
A 1010 kétféle procival van (Z5xx) és van benne HDMI, GMA500-as VGA van benne. -
Gergő_
őstag
én se értettem sokáig, míg a kollega ki nem bogozta előttem a szálakat...fentebb láthatod
szóval mindkettő a 10v azaz 1011
sima 10-es(1010) jobb: hd kijelző, hdmi csati, z series Atom proci-->gma500 és legtöbbször 6 cellás akksi
a 10v pedig a value: sima 1024x600 netbook kijelző, 3 cella, gma950 és standard N270-es Atom proci.
a termékek ára szerintem kifejezetten jól van meghatározva
75ért meg lehet venni egy alap, de minőségi 10 colos netbookot, ami eddig nem volt(ráadásul különböző színekben)
110k-ért pedig egy jóval komolyabb felszereltségű de még mindig netbook kategóriájú kis gépet -
PierNight
aktív tag
köszi mind kettőtöknek.
természetesen szívesebben venném a sima 10-et de jóval kedvezőbb áron van a 10v.
és szerintem az is nagyon jó. sőt a netbookok között a dell netbookjai a legszebbek szerintem (ebben az árkategóriában) majd újra átnyálazom a kérdést ha már a kezemben lesz rá a pénz (mert az asus még mindig ott van....) -
PLacc
senior tag
Így van.
Annyit tennék még hozzá,hogy a sima 10-hez is van 1024x600-as LCD (de itthon én is csak a HD-t láttam).
Valamint az itthon kapható 10v-k LCD-je mind 1024x576-os! USA-ban már 1024x600-osakkal mennek. Gondolom azért ilyen olcsók itthon, ez a raktár kisöprés. Gyanítom, hogy az1024x600-asok már kicsit drágábbak lesznek. -
krisi047
aktív tag
A mydellmini.com szerint sokkal jobban megéri a 10v, mert valamivel erősebb a vas, pláne a VGA, gond nélkül megy a Win7 és a Mac OSX és bővíthető a memória, ugyan nagy nehezen, de igen.
Amit be kell áldozni viszont:
- Multitouch-os egérpad
- HDMI helyett csak VGA kimenet
- elvileg a GMA 500 jobban lejátssza a 720p videókat, nálam a GMA 950-nel is oké, persze bitráta függő
- a HD kijelző; bár ez ízlés dolga is, mert szerintem például túl kicsi a 10 colhoz a HD ready; helyette 1024x576, tehát valós 16:9, nem pedig 1024x600, ahogy sok helyen elírják; továbbá utalnak arra is, hogy a 10v nem LED-es, ezt megmondom őszintén nem tudom
- Z530-as Atom; egy kicsivel kevesebbet fogyaszt, a többlet energiát szerintem bőven megeszi a kijelző, és teljesítményben hajszállal a N270 alatt marad
- a kijelző a 10-nél egy síkot képez a kerettel, úgy néz ki, mint egy szép nagy tükör, míg a 10v-nél a kijelző süllyesztett, szerintem utóbbi hasznosabb és kevésbé tükröződik
- állítólag a 10-nek fémötvözettel erősített háza van, míg a 10v full műanyag, nos én mindkettőt fogdostam, nem hiszem, hogy van ilyen különbség, mindkettő prímán össze van rakvaSzóval összegezve, szerintem ezen "hátrányok" közül, néhány akár előnyére is válhat.
Játékmániásoknak egy lista, mi hogy fut: [link]
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
aktív tag
-
wassermann
addikt
A bátrabbak belevághatnak a 2GB-os memóriabővítésbe, a Youtube-os videóra mutató linket a NETBOOK-os topikban találtam:
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
!!! A memória csak a 10v -ben (olcsóbb) cserélhető, mert a 10-esbe bele van forrasztva !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest