Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Bjørgersson #44406 üzenetére

    Azért felháborító, hogy az osztrákok megint mennyire nem készültek fel a magyar utak takarítására...

    Egyébként meg az AKSD-t felesleges emiatt basztatni. Takarítják ők a havat, feltéve ha a város kegyeskedik megrendelni és kifizetni. Pár éve egy egész télen ingyen takarítottak, mert a város végül nem fizette ki nekik. Azóta érthető módon ki sem jönnek a telepről amíg nincs ott a pénz a számlájukon.

    Mondjuk novemberben volt egy érdekes élményem: a Szoboszlói útról fordult ki az Erzsébet utcára egy közútkezelős teherautó, és sózta az utat. Igaz, hogy még csak eső sem volt akkor napokig.

    Országos főutak más téma, azt a területileg illetékes közútkezelőnek kell takarítani.

    Zola007: Az nem volt egy nagy eresztés tél. '86-ban egy éjszaka alatt esett 35-40cm hó, reggel meg a tetejére 2cm ónos eső. Akkor hetekig még havazgatott utána, és stabilan -15°C alatt vol a hőmérséklet. Éjszakánként lement -20°C alá is.

    A '98-99-es tél azért maradt meg bennem, mert akkor volt egyedül berakva egy egész utazás idejére a bélés a kabátomba. De mivel -20°C-ban beleizzadtam, inkább kivettem. De azon a télen olyan sokáig nem volt hideg emlékezetem szerint. És hó sem volt töredéknyi sem, mint '86-ban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák