Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz mghltm #113744 üzenetére

    Ez az a ház ahol a ramért voltam?

    -10cm grafit, vagy 15cm sima alatt lassan nem éri meg szigeteltetni ha anyagköltség/munkadíjarányt nézünk.
    -Olyan vállalkozót keress aki rendelkezik saját állványzattal, mert ekkor csak az állványozásért fizetsz, amúgy az állvány bérlése is rád van hárítva. A magassága, elrendezése miatt szerencsére az az épület nem igényel állvány tervezést.
    -Szinte mindegy honnan szerzed be az anyagot, a legjobb ha a vállalkozóra bízod, mert szokott lenni kedvezményük, ennek egy részét szokták érvényesíteni az árban (alku tárgya)
    -Van az olcsó szigetelőanyag, akármilyen ragasztóval, hálóval. Na ezeknél bármi van mutogatnak egymásra. Van kicsit drágábban adott gyártó rendszerében szigetelés, ragasztó, háló, stb. ezekre van elérhető rendszergarancia sok évre.
    -Ne felejtsd el, hogy plusz költség lesz az elektromos-, és gázos dolgok előkészítésével. A gázcsövet nem szigetelheted le, tehát ott vagy hőhidas lesz a szigetelés, vagy ki kell emelni. (gázterv kell) A kinti lámpák, és kapcsolók megint leszerelést, kimelést visszaszerelést igényelnek. (Pl Kopos MDZ, Kopos KDZ)
    -Ha nyílászárót nem cserélsz, akkor érdemes kint megkeresni az ajtók/ablakok feletti áthidalókat, és ha van elég plusz felfekvés akkor visszavésni alatta a téglából, hogy minél vastagabb szigetelés tudjon befordulni a minél kissebb hőhídhoz.
    -Magaspince, garázs mennyezetet külön szigeteltesd.
    -Elvben az lenne a legjobb, ha körbe lehetne ásni a házat, és a hőszigetelést az alap aljától lehetne indítani xps, vagy hasonló lappal.

    Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
    Szerk.: Lebegő terasz, erkély minden porcikáját szigetelni kell, mert behúzza a hideget a házba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák