Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • popey37

    addikt

    válasz qqzs #2481 üzenetére

    a mostani ára 100, ha el akarod adni, a reális ára valahol 60k környékén van. az hogy mennyiért vetted, az a magánügyed. :C

    az előző hozzászolásomban marhaságot irtam, betanitáskot nem a kézivezérlővel kell beállitani középre a csilagot, hanem a manuálisan, tehát fel kell oldani mindkét tengely csavarját és kézzel kell odamozgatni a csillagra.. persza ha kész, a csavarokat meg kell huzni, ezt minden csillagra tanitásnál igy kell csinálni.

    a betanítás lényege, hogy nem valamelyik 3 csillagra kell tanitani, hanem feldobja a csillag nevét, pl. Vega, Rigel, vagy bármelyik másik. erre nagyjából rááll és utána neked kell ponosítani, hogy középen legyen, ezt mind a 3 csillaggal el kell végezni.

    én ugy szoktam, hoy elinditom a stellárium nevű proramot, abban kiválasztom a leendő csillagot és a kézivezérlőn megkeresem, kijelölöm. igy az általam kiválasztott csillagra fog ugy ahogy ráállni. utána pontositok, majd jön a következő még kétszer.
    ezek után lesz pontos a goto. a vizszintezést meg mielött bekapcsolod meg kell csinálni. a 3 lág teleszkopos, lehet állitani, ha nincs rajta venni kell egy labellát, pár forint, és rá kell ragasztani valahova ahol sima a felület és egyenes.

    [ Szerkesztve ]

    Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

Új hozzászólás Aktív témák