Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz margithid #6089 üzenetére

    Nem.

    Ha a cex.io-n veszel XRP-t, az a cex.io walletjében marad, csak a saját adatbázisukban átírják, hogy az összes általuk birtokolt XPR-ból mennyi a tiéd. Ez olyan, mint a bankszámla, "fizikailag" a banknál van a pénzed, aki a saját rendszerében nyilvántartja, hogy mennyi a tiéd.

    Ha biztonságban akarod tudni a megvásárolt XRP-t, akkor ki kell utalnod a cex.io-ról egy saját walletbe. Azaz, ha félsz attól, hogy csődbe megy a bank, akkor kiveszed a pénzt, hogy nálad legyen.

    A kiutaláshoz szükség van a saját walleted címére (ez a public key). Ez az egyik számsor, amit a walleted vagy a paper generator megad. Olyan, mint a bankszámlaszám vagy a paypal cím - ezt kell tudnod ahhoz, hogy pénzt küldj az adott walletbe.

    Ha elköltenéd az immár saját walletben lévő XRP-t, akkor ehhez kell majd a private key. Ugyanúgy, mint ahogy tudnod kell a netbankos jelszót vagy a PIN kódod akkor, amikor a bankszámládról utalni akarsz. Paper wallet esetén ez macerásabb, mert ott először be kell importálnod a private key-ed egy pc-s wallet-be, majd úgy tudod elküldeni (erre azért van szükség, mert kézzel lehetetlen kiszámolni tranzakció hash-ét).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák