-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
válasz kmisi99 #9761 üzenetére
Vicces...bár a 2:56 nál elhangzott mondatra kiváncsi vagyok ki mit válaszol itt a topikban...
Volt egy másik ilyen paródia is itt a topikban vagy 1-2 éve de azt sehol nem találom....sajna nem tudom ki az eredeti előadó (elég ismert szám) de de refrén az hogy "...pinging with no reply...".....A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
őstag
-
Methionyl
senior tag
válasz kmisi99 #9972 üzenetére
én vizsgán inkább a " ? | / " jeleket kerestem, mert tökre elfelejtettem, hogy angol billentyűzet kiosztás és csak fogtam a fejem
apropó moticávió: most nagyon megy, megérteni a frame relay-t egy álom volt, kedvem is van rendesen, napi 3 óra minimum (ebbe lab is van) tanulás megvan, de több is
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz kmisi99 #10001 üzenetére
Terjunk erre vissza amikor mar evek ota csinalod . Eloszor mindenki lelkes. 14-16 orat nyomtam naponta. Aztan regen kihivas volt mondjuk OSPF tobb areaval. Ma meg mar a Nexust telepiteni tobb VDC-vel is "rutinmunka". Szerintem az IT-ban a legtobb szakember kiegett. Persze lehet mast is csinalni, mashova is menni. Es ha egyszer megteheted, miert ne tenned?
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz kmisi99 #10001 üzenetére
Nem csak a halozatoknal, hanem a legtobb IT teruleten dolgozonal jellemzo ez szerintem.
En szemely szerint arra vezetem vissza, hogy azert az IT-s jo esetben kivancsi es erdeklodo termeszet.
Azert kerultel erre a palyara, mert erdekelnek a szamitogepek.
Aztan specializalodtal a halozatokra, mert az erdekel a legjobban es elkezdtel itt uj dolgokat megtanulni, kinyilt elotted egy vilag, es rajottel milyen szeles lehetosegek vannak, mennyi mindent lehet itt tanulni.A munkadban minden uj feladatot amit eddig nem vegezhettel, mostmar boldogan csinalsz halozatoskent, hiszen mar ertesz hozza, es ahogy Fecoo is irta, mennyira jo vegre multiarea ospf-et konfiguralni, remeg a kezed egy-egy parancs leutese elott, izgulsz, hogy tuti nem rontottal-e valamit.
Aztan egyszercsak rutinna valnak a feladatok es nem olyan izgalmasak mar.
Azert hogy az ebbol jovo unalmat eluzd, elkezdesz uj dolgokat tanulni, es remenykedsz, hogy tudod hasznalni a melohelyen, de sajnos eleg nagy reszet nem fogod tudni hasznalni.
Aztan kozben persze ami erdetileg bevonzott az IT vilagaba az sem szunik meg, es tovabbra is erdeklodsz egy csomo minden irant.
Szeretnel programozni megtanulni egy uj nyelvben, mert tok jo dolgokat lehet csinalni benne.
Szeretnel virtualizacioba belemelyedni, mert annyira osszefonodik a halozatokkal es egyebkent is mennyi lehetoseg van benne.
Ohh, woow de erdekes nyelv ez a spanyol, meg kellene tanulni beszelni.
Hmm, SDN, erdekes vilag, kezdjunk el vele kiserletezni.
Oooh, linux igen ez is erdekel nah hol is az a linux alapok video?
hmm hadoop, aztamindenit, ezt mi mindenre lehet hasznalni. Erre is szanni kellene idot.De nincs ra idod, mert a mindennapi feladatokat csinalod, amik tavaly meg erdekesek voltak, de iden mar rutinbol tolod oket, es csak mosolyogsz amikor a junior tok lelkesen pislog mogotted, hogy de jo feladat
Persze, azert nem ennyire sotet a vilag, mert igyis vannak neha erdekes feladatok, amiket lelkesen vegzel, es igyis nekilathatsz egy hobbiprojektnek amit a szabadidoben csinalsz.
Sot jo esetben igy is elvezni tudod a szabadidodet a csaladdal/baratokkal egyutt.Csak valahogy a munkabol hianyzik valami, az ujdonsag, az izgalom, a sok lehetoseg, amiert az egeszbe belevagtal.
Szerk.: Valahol a 3-4 kozott vagyok en is szerintem
U.i.: Az meg szinten elegge megoli a lelkesedest, amikor te kiajanlod az ugyfelnek az eszkozoket, meg a jofajta halozati tervet, ami redundans design, best-practice only, majd o ramondja, hogy oh ez draga, ezzel sok munka van, nem kell ez, miert nem jo a Dlink eszkoz, vagy akkor legalabb 1 cisco legyen ott a ketto helyett. Huh, ennyi minden kell a BGP-hez, hat akkor inkabb ne legyen. Ah vegulis nem kell masodik berelt vonal akkor ha csak igy lehet... Es a szep designodbol egyszercsak egy szornyszulott lesz implementalva, amit neked kell karbantartanod
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz kmisi99 #10025 üzenetére
Megkérdezzem neked? ( :
Egyébként nem egzakt 48 órával előtte hanem legkésőbb 48 órával előtte ha jól emlékszem (hogy legyen 2 nap az előkészületekre, mert amúgy nem úgy megy ez.. van egy terem ahol lehet vizsgázni de nyilván az egyszerre vizsgázók száma limitált, asszem' 3 vagy 4 gép van a teremben) szóval inkább előre bookolj mint ilyen szorosan. De egyébként ezt az ITSH-s VUE admin csinálja, nem te.. Te csak szólsz hogy mennél valamikor, ők szólnak hogy jó vagy épp tele vannak és más időt kell választanod. -
józsi9995
tag
válasz kmisi99 #10034 üzenetére
Attól függetlenül, hogy kedden és pénteken lehet elméletileg vizsgázni, még nem biztos, hogy ténylegesen lehet. Én egy héttel előtte akartam foglalni helyet, de aztán a VUE-n kiderült, hogy már nincs rá lehetőség. Gondolom ez a helyzet fokozottan igaz, minél korábban akarsz foglalni, mert nem csak Cisco vizsga van ott és nem túl nagy a terem.
-
Methionyl
senior tag
válasz kmisi99 #10038 üzenetére
Szerintem még sok is lesz. Nekem 2 órám volt rá ICND1-re és mikor végeztem, feláltam, látom még 1 óra 10 bőven volt még
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz kmisi99 #10039 üzenetére
Amit ott ir az tapasztalataim szerint nem ugyanaz amit a vizsgan latsz. Nekem olyan nem volt meg, hogy a tenyleges vizsgam es a VUE-s ido ugyanannyi legyen. Valoszinuleg a VUE-s idobe beleszamoljak a regisztraciot, vagy nem tudom. A Cisco ID az elso vizsga utan keszul el.
-
Methionyl
senior tag
-
józsi9995
tag
válasz kmisi99 #10039 üzenetére
Szerintem még az a 15-20 perc is bele van számolva, amit a vizsga elején a kötelezők elolvasával töltesz:milyen a vizsga, milyen tipusú feladatok vannak, tudomásul vettél-e ezt-azt, stb.
A cisco honlapján van fenn egy próba, melyen lehet a feladattipusokat gyakorolni.
Jah a +30 perc jól jöhet, én nem használtam ki ICND1-n viszont a 2-n az alapidő kevés lett volna -
Methionyl
senior tag
válasz kmisi99 #10107 üzenetére
Gratulálok, csak így tovább
(#10109) Cyber_Bird: küldenek biza, nekem is megjött. Bár pár hetes beszélgetés kellet hozzá a Supportal mert épp akkor volt az a mizéria + nem volt jól a nevem.
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz kmisi99 #10130 üzenetére
Már privibe megírtam
elvileg nem kell tenned semmit ha az emailba említett cím és név helyes. nem kell külön "fullfilment" (vagymi). Ha nem küldik vagy nem tudják küldeni, akkor szólnak úgyis.
Illetve név változtatásnál a Supporthoz fordulj, nekem is ők csinálták meg.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
vadger
tag
válasz kmisi99 #10301 üzenetére
Azért említi ezeket a kis sávszél vonalakat, mert ezek nem sima otthoni internet előfizetések, hanem iszonyú drága bérelt vonalak, ami azért jó a cégeknek, mert az a vonal csak az övé, elvileg senkivel sem kell megosztania a sávszélességét, illetve biztonságosabb is, mivel csak az övé a vonal.
Idehaza inkább a 2 Mbit/s (és ennek többszörösei, 4, 8, 16, stb) vonalak voltak az elterjedtek. Ezek a vonalak azért is drágák, mert általában szimmetrikusak (2 Mbit/s fel és le egyidőben), illetve az SLA is teljesen más, otthoni interneted elromlik talán 72 óra a hivatalos elhárítási idő, egy ilyen elromlik lehet 4 órán belül kötelesek elhárítani pl.
Illetve való igaz, ebből a szempontból nem a legaktuálisabb a könyv, de jó ha tudsz ilyeneket is, pl vidéken sok helyen még ilyen 2 megás kapcsolatok mennek réz érpáron...
Manapság talán az MPLS kapcsolat a menő cégeknél. Egyszerűbb, mint kihúzni minden telephelyről minden telephelyre egy bérelt vonalat.CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
törölt tag
válasz kmisi99 #10313 üzenetére
Routerekből tényleg nem érdemes bevásárolni, főleg ilyen régiekből. GNS3-ban el lehet játszani akár CCNP szinten is, CCNA-ra pedig még a Packet Tracer is bőven elég. A switch az már más kérdés, mivel nehéz virtualizálni (különféle ASIC-ek miatt), de pl. 2950-et vagy 3550-et abból sem feltétlenül vennék már.
-
RogerP
csendes tag
-
józsi9995
tag
válasz kmisi99 #10786 üzenetére
van olyan aki megérti az indiai angolt elsőre??? majd a 3. hónap után...tiszta angol meg nincs, van úgy, hogy az amerikai nem érti a britt angolt és vice versa.
hallgass külföldi tv csatornákat, pl a CNN-nek vannak nemzetiségi riporterei szép számmal.
vagy ami még jobb talán, hogy mivel sok az indiai expert hálózatos kolléga és ők szép számmal tolnak fel a youtube-ra cisco videókat, így két legyet üthetsz egy csapásra... -
olloczky
senior tag
válasz kmisi99 #10786 üzenetére
Tényleg sok jót hallok a kreatív nyelvtanulásról, én magam nem próbáltam, de biztos jó.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
qwertly
addikt
válasz kmisi99 #10805 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ,Én is próbáltam okosba megoldani de nem ment akkor szóltam a sulix suportnak kaptak 2 gépet játszanak vele de nem boldogultak.Mivel átálltak a 64-bit és le vannak tiltva a repok amelyek a i386 függőségek vannak.Jobbat nem tudtak javasolni mit amit fent írtam.Mert a régebbihez volt rpm csomag igaz 32-bites volt.
Említettem a WINE opciót az is kivan gyomlálva a sulix-bol úgy-hogy az nem játszik,nagyon nagyon vésztartaléknak marad a virualbox-win-paket tracker megoldás de ez nagyon gány módszer.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest