-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Értem a párhuzamot az ellenpéldákkal. Rendben.
Bár a telefon a júzer tulajdona, de a rajta futó szoftver az mennyiben képezi a júzer tulajdonát? Úgy tudom a számítástechnika hajnala óta senki nem birtokol szoftvert, csak licencet hozzá.
Ferrari is zaklatja az embereket, mikor bütykölik az autóikat.
Nem foglalnék álláspontot abban a kérdésben, de látható, hogy nem elég pénzt adni vmiért, hogy azt csinálj vele amit akarsz.
Vannak keretek. Ezeket a kereteket a gyártó írja elő.
Ez köztudott velejárója a terméknek, amit el is fogadtatnak mindenkivel, csak a 99% leokézza olvasás nélkül.
Ez nem a gyártó joga, hogy keretet szabjon a termékre felhasználását illetően?A használati licenc sem sérthet jogszabályt, ráadásul egy iTerméknél az oprendszer és a hardver egymástól elválaszthatlan.
A Ferrari nem esik a DMA hatálya alá. -
arnyekxxx
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Teslát csak Tesla töltőről lehet tölteni a Teslától vett árammal? Ez lenne a jó párhuzam. Egyébként a Supercharger hálózat már nyitott minden villanyautó előtt.
A kokakóla hűtő a kokakóla tulajdona, azt tesz bele amit akar. Az iTermék a juzer tulajdona, de csak azt "tehet bele" amit az Apple enged.Értem a párhuzamot az ellenpéldákkal. Rendben.
Bár a telefon a júzer tulajdona, de a rajta futó szoftver az mennyiben képezi a júzer tulajdonát? Úgy tudom a számítástechnika hajnala óta senki nem birtokol szoftvert, csak licencet hozzá.
Ferrari is zaklatja az embereket, mikor bütykölik az autóikat.
Nem foglalnék álláspontot abban a kérdésben, de látható, hogy nem elég pénzt adni vmiért, hogy azt csinálj vele amit akarsz.
Vannak keretek. Ezeket a kereteket a gyártó írja elő.
Ez köztudott velejárója a terméknek, amit el is fogadtatnak mindenkivel, csak a 99% leokézza olvasás nélkül.
Ez nem a gyártó joga, hogy keretet szabjon a termékre felhasználását illetően? -
Aweriot
aktív tag
Teslát csak Tesla töltőről lehet tölteni a Teslától vett árammal? Ez lenne a jó párhuzam. Egyébként a Supercharger hálózat már nyitott minden villanyautó előtt.
A kokakóla hűtő a kokakóla tulajdona, azt tesz bele amit akar. Az iTermék a juzer tulajdona, de csak azt "tehet bele" amit az Apple enged.Van a júzernek alternatívája mást vásárolni? Lehet előre tudni, hogy az Apple termékek milyen korlátozásokkal működnek?
Akkor mégis mitől is kell megvédeni a fogyasztót?
Leginkább a túlmozgásos EU bürokratáktól kéne.
-
arnyekxxx
veterán
Az. Van elképzelésem a dologról, de nincsen konkrét tudomásom tényekről.
Felteszem egyik szereplő sem ártatlan és mindenkinek a jó édes anyukáját. Az a biztos.
De ettől függetlenül még mindig nem értem az alapelvet az Apple ökoszisztéma kényszerű megnyitásáról. Tesla töltőknél se állnak sorba a konkurencia autói.
De a Pepsi és Coca hűtős példa is elég jól szemlélteti az alap problémámat ezzel az intézkedéssel.
A kokakóla hűtő a kokakóla tulajdona, azt tesz bele amit akar. Az iTermék a juzer tulajdona, de csak azt "tehet bele" amit az Apple enged. -
Teasüti
nagyúr
Az. Van elképzelésem a dologról, de nincsen konkrét tudomásom tényekről.
Felteszem egyik szereplő sem ártatlan és mindenkinek a jó édes anyukáját. Az a biztos.
De ettől függetlenül még mindig nem értem az alapelvet az Apple ökoszisztéma kényszerű megnyitásáról. Tesla töltőknél se állnak sorba a konkurencia autói.
De a Pepsi és Coca hűtős példa is elég jól szemlélteti az alap problémámat ezzel az intézkedéssel.
-
arnyekxxx
veterán
Senkinek sem kötelező iHulladékot vásárolnia, ha nem tetszik neki a platform zártsága.

Ahogy én látom ezek a beavatkozások ezek a szabad piac elve ellen irányuló intézkedések. Nem látok itt olyan érvet, ami másra engedne következtetni.
Persze írom ezt úgy, hogy fogalmam sincs ezek a mamutcégek milyen befolyást gyakorolnak a piacra.fogalmam sincs ezek a mamutcégek milyen befolyást gyakorolnak a piacra.
irónia?
-
arnyekxxx
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Elvileg a monopolitásra törekvő cégek megfosztják a vásárlókat az olcsóbb és jobb termékektől. Megvan a lobbi erejük a kedvezőbb gazdasági és jogi lépés előnyök kiharcolásához.
Senkinek sem kötelező iHulladékot vásárolnia, ha nem tetszik neki a platform zártsága.

Ahogy én látom ezek a beavatkozások ezek a szabad piac elve ellen irányuló intézkedések. Nem látok itt olyan érvet, ami másra engedne következtetni.
Persze írom ezt úgy, hogy fogalmam sincs ezek a mamutcégek milyen befolyást gyakorolnak a piacra. -
joey04
titán
-
gulupeti
őstag
Nyilván nem, de a bolt tulajdonosa dönti el mit tesz ki a polcra végső soron vagy mennyiért. Max nem mennek oda vásárolni. Mi beleszólása van abba bárkinek, hogy mennyi sarc van az App Store-ban megjelenő applikációkon? Nem tetszik a fejlesztőknek, akkor nem fejlesztenek rá.
Illetve miért kell megnyitni a rendszert külső eszközök felé? Nem értem ezt az egészet.
Ez egy zárt rendszer, zárt platform a maga előnyeivel és hátrányaival. Miért kötelező bármilyen eszközt támogatniuk, ami nem érdeke az anyacégnek vagy közvetlen konkurenciája? Miért kell beengedni egy zárt rendszerbe a kínai fejhallgatót?
Nekem mondjuk nem fáj, sose volt Apple cuccom. De az üzlet szándékos rombolását nem értem.Mert sokan csak használják az Apple telefonjukat, azt sem tudják, hogy a Safari az Apple sajátja, asztali gépen pedig a Google böngészőjét/keresőjét használják (és mondjuk telón is azt használná), de egy programot sem tudnak feltelepíteni, így viszont ha van egy felugró ablak, ami rákérdez, hogy melyiket szeretné, akkor kiválaszthatja azt, amelyik számára kedves. Én nem látok ezzel semmi problémát, sőt, az EU ilyen törekvései szerintem üdvözlendők, mint ahogy azért is járna az Applenek a büntetés, hogy külsős szoftverfejlesztők programjai után lehúzzák a felhasználókat 30%-kal, 0 hozzáadott érték nélkül, ez meg kb. vérlázító. Nem véletlenül pereskedtek emiatt az Epiccel vagy a Spotifyjal is.
-
andrisbandi
őstag
Nyilván nem, de a bolt tulajdonosa dönti el mit tesz ki a polcra végső soron vagy mennyiért. Max nem mennek oda vásárolni. Mi beleszólása van abba bárkinek, hogy mennyi sarc van az App Store-ban megjelenő applikációkon? Nem tetszik a fejlesztőknek, akkor nem fejlesztenek rá.
Illetve miért kell megnyitni a rendszert külső eszközök felé? Nem értem ezt az egészet.
Ez egy zárt rendszer, zárt platform a maga előnyeivel és hátrányaival. Miért kötelező bármilyen eszközt támogatniuk, ami nem érdeke az anyacégnek vagy közvetlen konkurenciája? Miért kell beengedni egy zárt rendszerbe a kínai fejhallgatót?
Nekem mondjuk nem fáj, sose volt Apple cuccom. De az üzlet szándékos rombolását nem értem.Elvileg a monopolitásra törekvő cégek megfosztják a vásárlókat az olcsóbb és jobb termékektől. Megvan a lobbi erejük a kedvezőbb gazdasági és jogi lépés előnyök kiharcolásához.
-
arnyekxxx
veterán
Nekem mondjuk nem fáj, sose volt Apple cuccom. De az üzlet szándékos rombolását nem értem.pl mert ezt írják elő a jogszabályok.
Attól hogy megnyitják,
nekedaz iTulajnak még nem lesz kötelező használni semmi külsős cuccot, csak épp aki akar annak meg lesz a lehetősége rá. -
Teasüti
nagyúr
Nekem mondjuk nem fáj, sose volt Apple cuccom. De az üzlet szándékos rombolását nem értem. -
Raysen623
veterán
-
kokopo
aktív tag
Nemtudom hogy jol ertem-e, de a Coca Cola hutoiben sincs Pepsi Cola termek, es forditva
-
arnyekxxx
veterán
Apple kreált magának boltot saját termékekkel, saját célra.
aszondod az appleappsztórban kizárólag apple fejlesztésű appok érhetőek el?
-
joey04
titán
minden büntinek örül, ez a logika.
nem baj, majd árat emelnek, aztán fizetik a userek, és mivel ha az apple emel, akkor a többiek is, így a nem apple user is fizeti majd a büntit.
-
andrisbandi
őstag
link Milyen következményei lesznek a be nem tartásnak?
Pénzbírságok a vállalat teljes világméretű éves forgalmának akár 10%-át, vagy ismételt jogsértések esetén akár 20%-átA bírság nagyságrendjéből arra következtetek, gyakorlatilag el akarják űzni a versenyt nem tűrő órás cégeket.
-
Teasüti
nagyúr
-
Aweriot
aktív tag
-
Narxis
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Miért kell a saját termékcsaládomnak támogatást biztosítania bárki más terméke számára?
Legyen az akár hardver-, akár szoftverfejlesztő. -
Narxis
nagyúr
Kérdésem a következő: tudok ezután használni Apple pencilt droidos tableten? Ott is vannak alternatív alkalmazásboltok? Tudok droidon Safari-t használni vagy Apple Music-ot hallgatni? Vagy mindenkin számon kérik, vagy marad minden a régiben. Én speciel rühellem, amikor a Safari megkérdezi nem akarom e Chrome-on folytatni a böngészést. Undorító a gógli ilyen szintű erőltetése. Ha arra vágyom, akkor átmegyek arra a platformra. Ezt a szabadságomat mikor kapom meg?
A Safari-t az Apple-ön kérd számon mert ők nem csinálták meg. Apple Music van és ott van a Play Store-on és igen Google-t ugyanezért vette már elő az EU, legalább ebben konzekvensek.
-
Raysen623
veterán
Kérdésem a következő: tudok ezután használni Apple pencilt droidos tableten? Ott is vannak alternatív alkalmazásboltok? Tudok droidon Safari-t használni vagy Apple Music-ot hallgatni? Vagy mindenkin számon kérik, vagy marad minden a régiben. Én speciel rühellem, amikor a Safari megkérdezi nem akarom e Chrome-on folytatni a böngészést. Undorító a gógli ilyen szintű erőltetése. Ha arra vágyom, akkor átmegyek arra a platformra. Ezt a szabadságomat mikor kapom meg?
-
kilua
őstag
-
törölt tag
A választási eredményt figyelembe véve kurvajó időzítés..
-
joghurt
addikt
Majd 5 év múlva valami jogi fellebbviteli eljárásban úgy döntenek, hogy az EU-s jogászok vétettek valami apró hibát, így tárgytalan az egész bírság. A szokásos eljárás.
(Most komolyan: Tud valaki olyan, a maga idejében sajtót felrobbantó "gigabírságos" ügyet hozni, ami nem így végződött, az Inteltől a Microsofton át a Google/Meta/Apple világáig?)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- BESZÁMÍTÁS! HP Pavilion Power FHD GAMER notebook - i5 7300HQ 32GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX1050 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest