Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz maflame #7416 üzenetére

    Sok játéknak kevés már 2-3MB cache, 2GB rendszer RAM meg tuti hibaforrás (csak a CoP 2.5GB-ot zabál RAM-ból). Pl. ahány játékra panaszkodtak, hogy így + úgy szaggat, nálam egy sem vacakolt 6MB-os E8400-zal és 4GB RAM-mal, a problémás gépekben meg X2 v. E2-E4-E5-E6 procik voltak 2 v. 4GB RAM-mal. Szintén szaggatást okozhat, ha lapozófájlt használsz, mert ott ugye vinyóról cache-eli az adatokat a gép.
    Mindez persze nem zárja ki, hogy a meghajtó legyen a hibaforrás, mert pl. amikor garban volt a HD4870-em, egy HD4670-nel játszottam, és míg a legtöbb játéknál kimérhető volt a hasonló szintű sebességcsökkenés, anno Far Cry 2 totál átment diavetítésbe, még levett grafikával is. Az is előfordul, hogy totál ugyanazon a konfigon egy felbontásban hasít a játék, egy másikban meg, akár kisebben is, szaggat, mert arra elfelejtették optimalizálni a meghajtót.
    Én Dirt2-t mindet felmaxolva tolom W7-en 8XAA mellett, és no lag. Benchmark-ban 1-2 helyen 25FPS alá pottyant a maxi terhelés miatt, de képmegállás, mint Dirt 1-ben és Grid-ben XP alatt, nem volt.
    Autózni meg úgyis belső nézetből kell, a többi csalás. ;)

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák