- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exymiriem
tag
Nekem az 50D-ből csak a kijelző hiányzik. 920.000 képponton talán már lehet élességet ellenőrizni. Viszont nekem is 350D volt előtte, és szerintem annak a lapkája verhetetlen (legalábbis ekkora szenzoron).
Ha nem válaszolok azonnal, azért van, mert dolgozom. Kérlek légy türelmes, akár 24 óra is eltelhet, mire géphez jutok.
-
*Ropi*
félisten
válasz Szten Márs #1205 üzenetére
Kontrasztban más, én úgy vettem észre, hogy világosabb, de jó értelemben.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Hydra SR
addikt
válasz Szten Márs #1207 üzenetére
Szerintem a kijelzőről van szó
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
*Ropi*
félisten
Ezek csak pucér adatok, amiket a marketingosztály etet meg veled. A valóság jóval véresebb ennél, olvasd el, amiket az 50D topicban írtunk, és megérted, miért mondom. Zárójelben: a 40D 10MP-je ISO 1600-on nagyon zajos, 3200-on használhatatlan. Az 50D ugyanekkora APS-C méretű szenzorán 1,5x annyi pixel vajon milyen lesz? Eleve romlik a zajtényező, hát még ISO 6400-12800-on. Nem tudják átlépni a fizika korlátait, akármennyire szeretné is a marketinges csoport.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem, ezek alapján nem rossznak tűnik, annál több... inkább elkeserítőnek és kiábrándítónak. És sajnos kicsit sem túloztam
Aki még emberi gépet akar magának, annak gyorsan kell vázat vennie, mert ugyanúgy tönkre fogják sz@rni a gyártók a DSLR gépeket, mint ahogy a kompaktokat/bridge gépeket is tönkrenyomták a megapixel-hajhászással. -
Hydra SR
addikt
Ja igen, valami rémlik, hogy sok 400D alulexponál. Az enyémen sem mindig frankó minden. Állítólag a keresőn keresztül beszivároghat fény, ha nem nyomod eléggé oda a szemed, vagy szemüveges vagy és ez becsaphatja a fénymérőt de szerintem a keresője tök ugyanolyan, mint a 350D-nek szóval szvsz. ez csak duma.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
8 MP bőven elég lenne, még sok is. A fene a marketingesekbe, hogy nem tudtak ott megállni és inkább arról legyúrni a zajt, sokkal használhatóbb gépek lennének. Akkor még az sem zavarna, hogy felesleges feature-ök vannak benne. Bár az árukapcsolást mindig is utáltam, felesleges hülyeségeket oltári drágán.
-
pitman
őstag
Épp ezen gondolkodtam én is. Egy 50D egy 8mp-es érzékelővel, melyet a mai gyártástechnológiával gyártanak, bőven elég lenne. Főleg, ha ez a jobb dinamikában és zajmentesebb magas érzékenységű képekben mutatkozna meg. Itt már lenne értelme a 3200 feletti érzékenységi lépcsőknek is.
-
madgie
titán
Belső zajszűrést én is kikapcsolom, viszont Rawba lövök, és a Lightroom zajkezelése egész barátságos
Pár iso 1600-as koncertkép, és egy 3200-as próbakép
( amúgy 3200-at már én sem szívesen használok, de 1600 nagyjából elég a legsötétebb koncerten is, "hála" a 85/1.8 fényerejének )
-
*Ropi*
félisten
Ja, igen, nagyon jók ezek a koncertfotóid, már megcsodáltam őket régebben.
Viszont tényleg klasszisokkal jobb ez a 3200-as ISO, mint amit az enyém produkált.
Azt hiszem, nekiülök kísérletezgetni. Én is raw-ban dolgozom, de CR / PS, vagy C1 Pro.
[ Szerkesztve ]
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
veterán
válasz philoxenia #1231 üzenetére
E most nyóccáz? Nem azt mondtam, hogy nem találsz, hanem azt, hogy nem nagyon. 400->800 kevesebb zajt eredményez, mint 800-1200. vagy 1600. Legalábbis én eddig ezt vettem észre.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Fejo
őstag
válasz philoxenia #1233 üzenetére
Milyen gyakran hívatsz elő papírképet 10x15-ben?
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
madgie
titán
válasz philoxenia #1233 üzenetére
30*40-es iso 800-as képem van előhívatva, ami még Konica Minolta Dynax 7D-vel készült. Kábé annyira zajos, mint most az iso 1600 a 40D-n... és a falon van, senki nem panaszkodott a zajra, vagy részlettelenségre...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha szükségem van albumban a képre, akkor mindig, esetleg nyomtatás, de az közel sem olyan jó. Akartam már nagyobban, de a nagyobb képeket drágábban is hívják, meg az albumok is jóval drágábbak. A Z2-vel 2005-ben helytakarékosság miatt 1600x1200-ban fényképeztem a nyaraláson, abból hívattunk két képet 13x18-ban, nem látszott rajtuk felbontásból adódó hiba.Elvileg átszámítva akkor nagyjából egy 10 MP -s képnél még beleférhet a 30x45 nemcsak falra, hanem nézegetni is.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
válasz philoxenia #1236 üzenetére
Elvileg átszámítva akkor nagyjából egy 10 MP -s képnél még beleférhet a 30x45 nemcsak falra, hanem nézegetni is.
Simán! Én egy ideje csak a nagyon jól sikerüt képeimet hívatom elő, de azokat kizárólag 30x40-es méretben. Nézegetheted akár 1cm-ről is, hibátlanok! 10MP-ből simán lehet nagyobbat is hívni és nem csak falra.
Most szerzek hozzájuk megfelelő méretű fotóalbumot, nem egyszerű...
-
Fejo
őstag
válasz Szten Márs #1238 üzenetére
FIT-ben hívatom elő, így ha nem jön ki ponta 30x40-es képaránya, akkor valamelyik oldalon lesz egy fehér csík. Ha meg lesz az album, akkor a fehércsíkokat levágom és meg is van.
-
veterán
Ezt le kell írnom.
Matektanár bemegy fotósboltba.
-Ezt kérném előhívni.
-9*13?
-117. Miért?どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
ServerWorks
aktív tag
utángyártott akksikkal kapcsolatban tapasztalat, vélemény?
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz ServerWorks #1241 üzenetére
Én használok, talán kétfélét is, majd otthon megnézem. Nincs velük bajom, jól bírják.
Feel Good Inc.
-
veterán
realpower-t dícsérik. csak sok miliampereset vegyél. Ilyen 1600 felettit.
Keress rá BP-511-re gúgliban, van magyar oldal, asszem akksi.hu, ott vannak jó akkuk.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
madgie
titán
Phottix nevű utángyártottat használok (kettőt is). Az ebay-en ócsó és ugyanazt tudja, mint a gyári
-
ServerWorks
aktív tag
de halott a topik... mindenki elment fotozni?
-
*Ropi*
félisten
válasz ServerWorks #1247 üzenetére
Natessék, hogy legyen valami mozgás, a minap hogy jártam: este fotózás közben észrevettem, hogy nem találok fókuszt, csak a középső AF pont volt aktív. Némi vizsgálódás után kiderült. hogy a gépen lévő 580EX II AF segédfénye "elfelejtett" "mukodni", valahogyan kikapcsolódott a funkció a megfelelő C.Fn. menüben. De hogy mitől?! Van valami, ami ezt felülírja esetleg? Semmi ezzel kapcsolatos beállítást nem piszkáltam akkortájt.
-
*Ropi*
félisten
válasz ServerWorks #1249 üzenetére
Igen, én is onnan állítottam vissza, de ott sem lett elpiszkálva elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6