- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakagyi
csendes tag
CANON 50d TESZT FOTÓK !!
szerintem jobb 3200 iso mint a 40d nek uj zajszűrést használ de ..jobb...
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz hakagyi #1254 üzenetére
Azt is észrevetted, hogy fullon világosba készültek ISO 3200-on a képek? egyik 1/800 a másik meg 1/250-es záridővel? Szerinted ez mennyire életszerű? Alexpónál amikor meg tényleg kéne a magas ISO, és nincs fény, ott meg szépen lesel mint az üreginyúl, hogy miért olyan amilyen.
(nem kell egy sor smiley ahhoz, hogy levegyük mire gondolsz)
[ Módosította: Pompi ]
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
*Ropi*
félisten
Ödddé mk II bekaphattya... Ezt skubizzátok! 40D firmware hack készül!!!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Pesze.
> Automatikus ISO-állítás a teljes (50-3200) tartományban),
> AF finomhangolás az obikhoz,
> Hátsó nagy tárcsa elállítódására figyelmeztetés kikapcsolt (sleep) állapotban,
> Automata módok programozhatósága, mint C4, C5... C9,
> RAW rögzítés lehetősége automata beállításokkal is,
> Direkt nyomtatás gombnak új funkció: vagy "alternatív mód" a plusz menük elérésénél, vagy tükörfelcsapás, vagy videofelvétel-mód (még eldől),
> Felhasználó által konfigolható expósorozat (hányat, mekkora lépésközökkel),
> Kontrasztalapú AF Live View közben,
> 1Ds Mark III-ból átvett automatikus ISO + zársebesség állítás + safety shift (csak Tv és Av módban működik).Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Végülis a programozó nyitott mindenfajta jó ötletre, várja az építő jellegű hozzászólásokat. Amit meg lehet, átvesz máshonnan (pl. kontrasztérzékelős AF a 400D firmware-ből lesz "átlopva" a megfelelő változtatásokkal. Nagyon ütős gép lesz ez, ha elkészül a firmware.
Egy dolgot sajnálok, hogy a szenzor gyárilag csak ISO 100-1600-at tud, ezért a 6400-nál magasabb már nem oldható meg.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz philoxenia #1263 üzenetére
Valamelyik este (alkonyatkor) focit fotóztam 3200-on, egy-két kép ment csak a levesbe. Ha van elég fény, akkor a 3200 nagyon is használható, csak fényszegény környezetben jön elő a háttérzaj. Persze minden relatív, 640x480-ra kicsinyítve semmi sem feltűnő.
-
Dtomi
őstag
válasz philoxenia #1265 üzenetére
Milyen videóról beszélsz??
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
*Ropi*
félisten
Gondolom, valami 0 Luxos kameráról, ami gyertyafénynél is használható képeket készít. Mi is csináltuk rendezvényen, hogy ha valami miatt nem lett jó egy fontos pillanat képe (fotó), akkor a HD kamerák anyagából vettünk "mintát". Webre, meg 10x15 nyomathoz elég.
-
Damage
senior tag
SEGÍTSETEK légyszíves!
Van két EOS fényképezőgépem. 350D és 40D. Win Vista (32bit)-t használok. Csodásan felismeri mind a két kamerát. Az EOS Utility-t használom letöltésre és Remote shooting-ra is. Hónapokig nem volt vele gond, de egyszercsak a 40D-t nem ismerte fel az EOS Utility. A 350D-vel tudom használni, de a 40D-vel nem. Az eszközkezelőben látom a 40D-t, ha hozzákötöm a géphez, de amikor bejön az EOS utility ablak, akkor az első 3 ikon szürke (nem használható), csak a "monitor folder"-re lehet kattintani. Nem kell kártyaolvasó, a remote shooting miatt kellene a 40D-hez az EOS utility. USB WIA driver-től kezdve mindenen át letöltöttem a legújabb progit a Canon honlapjáról, de csak a 350D-t ismeri fel a progi. Valami ötlet? Már próbáltam rákeresni mindenhol, azt hiszem mindent megpróbáltam.....beleőrülök, annyira idegesít!''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Palpatin
csendes tag
Sziasztok!
2007 karácsonyán kaptam a családtól egy szettet, hogy a fotózást komolyabb szinten folytathassam tovább.Az élet úgy hozta nem volt azóta időm elmélyülni a tükörleflexes világ rejtelmeibe.Úgy tűnik ez egy ideig így is marad.
Ezért eladnám a teljes cuccot. Persze tudom, hogy sokat bukom rajta, de ahogy telik az idő egyre többet. Majd egyszer újra neki futok.
Tehát eladó:
Canon EOS 40D váz, Canon 50/F2.5 EF Macro, Canon EF 70-200 F/4L IS USM objektívek, profi fotós hátizsák. Minden kb, 10 hónapos és kb. 100 expo próbálgatás.Irányár:410e ft egyben, akkor hátizsák ajándék
-
Az-X
őstag
Kacsintgatok egy ilyen 40D váz felé. Teljes rendszerváltás lenne (Nikonról) ezért kellene hozzá valami objektív.
Egyenlőre vennék valami nagyobb átfogásút, aztán később e mellé 2-3 fixet.
2 objektívet néztem ki eddig:
Canon 28-135 mm f/3.5-5.6 EF IS USM
Canon 17-85 mm f/4-5.6 EF-S IS USM
Kíváncsi lennék véleményekre, esetleg mit lenne érdemes még ebben az árkategóriában (60-80e):)
-
Cassidey
senior tag
1.2 (nulla erteke a kepnek, meg mindig csak a probalgatas fazisban vagyok, nezzetek el)
[link]szerintem nem extrem. oke, jo nagy a dof, de nekem bejon. flickr-en is talalsz csomo portret 1.2-n es szerintem nem az ugrik be senkinek h de fura effekt vagy hatas
Tuzi: azzal is siman lehet portret, de akkor az a praktika lep eletbe, h messzire menni es jol razoomolni.. tenyleg erdemesebb egy fix erre a celre, de ha nincs penz epp akkor nincs.
-
Dtomi
őstag
Portréra létezik egy low cost megoldás:
50 f1,8 85 f1,8 és 135 f2,8 soft focus. ezzel a szettel akárminek neki lehet állni, még 1 komolyabb magazinnak kompromisszummentesen A4-be és az egész nem kerül 200e-ft ba....
50 f1,4 85f1,8 135 f2L pedig duplázza az árat, de ezek már egy 1Ds mark III-at is kiszolgálnak!!!
-
Az-X
őstag
Nos köszöntelek benneteket mint 40D klubtag
Ugyan kipróbálni még nem tudom, mert nincs hozzá CF kártyám De már le van foglalva egy 8Gigás, holnap megyek is érte:)
-
*Ropi*
félisten
válasz Cassidey #1281 üzenetére
Azért egy normális (klasszikus értelemben vett) portrétól elvárható, hogy nagyjából minden része éles legyen. Az, hogy mi ilyen perverzek vagyunk, és orrba-szájba játszunk a DOF-fal, nem jelenti azt, hogy az az általánosan követendő szabály...
-
Cassidey
senior tag
Na igy tobb proba utan.. egyaltalan nem vagyok elajulva a zajugyben a 40D-tol. Lehet en misztifikaltam tul, cmos meg canon meg ize.. Kivancsi leszek az 5DmkII-re is ezugyben.
-
-
Viszlát
addikt
Nem nagyon értek a technikához, de ha egy pixel minden képen piros, akkor az azt jelenti, hogy az érzékelő hibás, igaz?
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Az-X
őstag
Ismeri valaki ezt az objektívet?
Canon 100-300 f/5,6 L
Felajánlottak egy ilyet, hogy számítsam be valamibe. Szerintetek mennyit ér meg?:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs