- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace owner
addikt
válasz DeFranco #58949 üzenetére
Nyílván ez egy tapasztalat, CV-ben majd elmegy egynek, ha meg nem jön be vagy nem tetszik, visszatermelem amit beleöltem és ott hagyom.. De ismerősünknek pl nagyon bejött.
Egyébként nekem is szimpatikus hogy havi x összeget befizetsz, jön a kamat plusz állami és a végén kiveszed, volt nekünk is csak le lett szarva aztán. Szerintem hasznos dolog egy ilyen egy családban pl. ahol nem kell máshova az a havi 10k..arra figyelj, hogy miután abbahagyod, is van élet, ne járasd le magad, azoktól az ismerőseidtől tartsd távolt a projektet, akikkel a jövőben is akarsz kapcsolatban maradni.
Ezzel konkrétan mire célzol? Hitelbe nyílván nem fogom belerángatni egy ismerősömet sem akivel jó viszonyt ápolok, meg barátnőm apjára sem fogok rásózni egy 10millás hitelt amit fizethet 17 évig.. Viszont egy ilyen lakáskassza szerintem hasznos dolog és ugye ki is lehet belőle lépni.
Továbbá itt fejleszthetem a kommunikációs készségemet is ami nagyon hasznos lesz a jövőmben.
Saint: Ezt nekem kéne mondani, te rosszabb helyzetben vagy most *random kv joke*[ Szerkesztve ]
Galaxy Fold 4
-
bandus
veterán
válasz Ace owner #58951 üzenetére
ha tetszik a koncepció, akkor próbáld ki, max ott hagyod és ennyi. tapasztalatnak megteszi. én minden ilyen jellegű munkától távol tartom magam, mondjuk az én területemen nem is jellemző szerencsére
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
7
addikt
Masodik bekezdes:
Konkretan arra celoz, hogy szinte barmelyik ismerosodet elkezded ilyesmivel nogatni, veges idon belul megszakit veled minden kapcsolatot (en inkabb csak megmondom, hogy *nem*, es ne keressenek ilyen temaban tobbet). Az emberek nem szeretik a keretlen reklamokat. Meg kevesbe szeretik azokat a keretlen reklamokat, amiket az arcukba tolnak. A legkevesbe pedig azt szeretik, amikor nem is tudjak lelkiismeretfurdalas nelkul azt mondani, hogy "bocs, nem erdekel, hagyjal beken", mert maskulonben joban vannak veled. Sot, van olyan, aki azert, mert nem mer elkuldeni a francba, bele is maszik egy ilyen ajanlatba.
Ritka kenyelmetlen helyzet, es ezt az ugynok sokszor eszre sem veszi, csak az tunik fel neki, hogy szep lassan elhidegulnek tole az ismerosei. Nem egy baratsagot lattam ilyesmi miatt megroggyanni, akar szethullani is.
Ha jot akarsz a szemelyes kapcsolataidnak, akkor -- ha bele is allsz egy ilyen munkaba -- teljesen ismeretleneknel kezdesz el kopogtatni.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Hehe, pont a Sofitelben lehetett valami rendezvényük múltkor, kint állt egy fullra felmatricázott A-s Merci. Meg gurult be 2 lepukkant Mondeo
Én a többiek mellett vagyok, hogy eléggé sz*pó munka. Viszont annyiból jól indulsz, hogy nem egy OVB-EFS vagy valami hasonló gyöngyszemnél kezdesz. A Fundamenta jó, sokan ismerik is és ezért sok az ügynök is.
De nem is ismétlem a többieket, sok szerencsét, kitartást!
-
Mercutio_
félisten
Mennyi az a pénz, amit majd vissza kell termelned, hogy nullán legyél?
Esetleg add hozzá azt is amennyit Tim82-éknél keresnél, ugyanezen idő alatt.Ja és ezt azért normálisabb helyekre pályázva inkább ne írd bele a CV-be, mert a Zepter és társai maximum, ahol ezt értékelik.
MÁS: Ezek a cipők csak bennem keltenek nosztalgikus emlékeket? (Büdös kölök 2 héttel jöhetett volna később, akkor most hozhatott volna 2 fajtát)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Mercutio_ #58963 üzenetére
Szerintem az érdemel büntetést, aki így keveri a topiktagokat. Én tudom jól, Saint_ is, csak nálad maradt az a forró krumpli.
Fizetni nekem fizetheted a bírságot.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz macilaci78 #58969 üzenetére
Lehet, de Mercutio_ úgy másfél-két hete találkozott velem utoljára.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
DeFranco
nagyúr
én már csak egy kávét kérnék...
-
Melack
veterán
válasz macilaci78 #58976 üzenetére
És vigyünk egymásnak kis ajit nyilacskával meg szivecskékkel?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Mercutio_
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Mercutio_ #58978 üzenetére
De az ugye megvan, hogy én *nem* IT Helpdesk területen dolgozom?
-
macilaci78
nagyúr
válasz Melack #58977 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy én illedelmesen visszautasítok minden nemű ajándékot a hímnemű vagy ránézésre nem meghatározható nemű fórumtársaktól.
Tim82: az ugye megvan, hogy ettől függetlenül kereshettek embert IT területre?
Tudjátok, milyen csajok vannak? A facér, a nagyon facér és aki él-hal a facér.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Tim82
félisten
válasz macilaci78 #58981 üzenetére
Persze, elég nagy multi vagyunk ehhez, ettől függetlenül valahol még te is érzed a képzettársítás erőltetettségét, ugye?
-
Tim82
félisten
válasz macilaci78 #58984 üzenetére
A legjobbakkal is előfordul. Hát még veled...
-
GabN73
addikt
válasz macilaci78 #58981 üzenetére
Még a sört is?
---
"Az elmúlt években a Szerencsejáték Zrt. sorra döntötte a bevételi és egyéb rekordokat. 2014-ben sem volt ez másként: több mint 303,8 milliárd forint árbevételt regisztrált."
Mindig is tudtam, hogy egy fogadóirodát kéne nyitni ... Csak kár hogy itthon nem lehet
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Eigen, de itt arról volt szó, hogy hogy Ace kinek az IT HD-jára menjen inkább, az pedig mindkettőtöknek van.
GabN73:És abból szórják is a pénzt rendesen + támogatják a cimbiket
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
válasz Mercutio_ #58988 üzenetére
Leginkább menjen a ti IT Helpdesk-etekre dolgozni, azzal fog a legjobban járni. Gondolom, nektek is van.
Egyébként még mindig kíváncsi vagyok, hogyan is kerültem én a képbe, azon kívül, hogy betippeltél, merthogy nem szóltam addig ehhez a szálhoz, az hóttziher.
A másik meg, hogy ismerve a HR-ünk szuper visszajelzési készségeit, nem szívatnám azzal Ace-t, hogy beajánlom valami nálunk lévő melóra - már ha egyáltalán van most valami, amihez nem X év specifikus tapasztalatot és tudást kérnek -, szegény Saint_-et meg Melack-ot már megszívattam ezzel korábban, akaratomon kívül.
-
Magnum_
nagyúr
Ne porogj ezen, en ertekelten az erofeszitesed (Melacket is), en tenyleg megszoktam, hogy az altudomanyon alapulo, szakmaiatlan es jobbara alkalmatlan, egyebkent a munkaltatok szamara hatranyos HR intezmenye csak igergetni tud az ostobabbnal ostobabb kerdesei utan magatol is, hogy mikor szolnak vissza.
Az ex munkahelyemen eppen egy volt kollega van ugyanabban a cipoben, mint en voltam, szinten a hr alkalmatlansagan fog elcsuszni a dolog...
I humbly and respectfully decline™
-
Tim82
félisten
válasz Magnum_ #58991 üzenetére
Alapvetően rajtad és Melack-on kívül még egy harmadik embert is próbáltam beajánlani szuper céges ajánlórendszerünkön keresztül meghirdetett pozícióra, ugyanígy járt, mint ti.
Engem bosszant, hogy annyira nem képesek, hogy szólni akár nekem, akár a jelentkezőnek, hogy bocs, mégse. De azért jó, hogy kitalálták ezt a céges ajánlórendszert. Én levontam a következtetést, nem érdemes erőt és energiát pazarolni értelmetlenül ilyesmire.
-
-
Mercutio_
félisten
Van,de az én pozim azért kicsit távolabb van az IT HD-től mint a tiétek.
Egyébként én nem thread-(ek)et olvasok, hanem egy hsz-folyamot, ahol azért simán megeshet, hogy pár hsz közelségben vagy te és Melack
-
Tim82
félisten
válasz Mercutio_ #58994 üzenetére
Van,de az én pozim azért kicsit távolabb van az IT HD-től mint a tiétek.
Még mindig komolyan érdekelne az, hogy az honnan jött, hogy valamennyire is közel van a pozícióm az IT Helpdesk-hez? (Egyáltalán nincsen közel, még az is lehet, hogy a tied van közelebb.)
Ezt egyszer már megkérdeztem, kicsit máshogy persze.
Amúgy hint, azóta is ez áll...
Egyébként én nem thread-(ek)et olvasok, hanem egy hsz-folyamot, ahol azért simán megeshet, hogy pár hsz közelségben vagy te és Melack
Igen, öreg hiba vaktában lövöldözni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz DeFranco #58996 üzenetére
És most visszaolvastam a 2013. novemberi thread-et a bélbolyhaidról.
A nap nosztalgia-idézete:
ha a bélbolyhok tizedelődnek megint, meg szárad-repedezik a bélfal, azt nem nagyon kellene megtámogatni pálinkával.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Viszonylag nem régi tapasztalat, hogy egy specifikus IT területre keresnek hozzátok embert, meg is van hirdetve. Ismerek egy srácot, aki direktbe és fejvadászon keresztül is próbált a jelentkezni, de még csak visszajelzést sem kapott, pedig a CV alapján egy interjúig el kellett volna jutnia minimum...sőt akár tovább is függően az interjú kimenetelétől... Szóval valami tényleg nagyon nincs rendben nálatok a HR-el.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Overwatch 2
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazon Fire TV stick/box
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest