- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocska89
tag
válasz gliga69 #7850 üzenetére
Erre én is gondoltam de nem ez a gond.
Akksiról 11,16V ha nyomom a bekapcsológombot akkor 11,15V
hoax
Cserélném én ha lenne. Átnézem a donor lapjai egyiken sincs. Egyik ismerősömnek van rossz chili lapja majd elkérem hátha. Az az Érdekes töltőről indulva hibátlanul megy a gép.
-
gliga69
tag
válasz Kocska89 #7853 üzenetére
Nincs scope, nincs ic, nincs megoldás
Ha van scope akkor egyik csati egyik gate másik csati másik gate & szépen látszik mi történik...
Valszeg tényleg azzal lesz baj... Mármint az icvel vagy a duplafettel
Esetleg szedd le a dupla fetet & nézd meg úgy bekapcsol-e. Ugyanis ha az nincs fent, az ic nem tudja szembe nyitni õket. (az ic-t ne szedd le!!!) Ezek nélkûl a fetek nélkül is be kell kapcsoljon, mert a fõtáp a diódán keresztül megy[ Szerkesztve ]
-
gliga69
tag
Illetve a duplafeted N-N vagy N-P bõl van összerakva.
Avagy az ic qfn vagy tssop[ Szerkesztve ]
-
f27
senior tag
válasz gliga69 #7844 üzenetére
Mast nemtudok mondani.
Sokszor letudom szedni ugy is hogy a ragasztot leszedem es a chip is tul eli,de elsodleges dolog nalam mindig az alaplap mentese ilyenkor.Nekem van egy ersa pakam,tettem ra egy 450w hegyet az nem hul vissza konnyen.
Onszivot ratolom es siklik is mint forrokes a vajba -
Zsolt50
csendes tag
Sziasztok!
Finetech Fineplacer Core-t használ valaki?
-
beeper129
csendes tag
Egy 216-0674026-ra lenne szükségem, tud valaki segíteni?
-
dpu1
csendes tag
Üdv. Tud valaki DELL Inspiron Mini 10 "BIOS Password reset-re" megoldást?
-
nagyúr
válasz mobileman #7866 üzenetére
Ne fikázd! Az egy 100 Megás IWATSU. Overdrive-ban szerintem lazán viszi a fél GHz-et is, különösebb torzulás nélkül. A VC-t legfeljebb 200-ig tudom felküldeni, de akkor már eléggé "szőrösödik"...
Jó az a régi vas!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Gigabyga
aktív tag
Urak! Urak Ti fél istenek
Adott egy Lenovo Z380 vízkár érte...
Gép teljesen jól működik minden teszten átmegy,1 baja van,hogy a billentyűzet nem úgy működik ahogy kellene...
Pár gomb nem működik illetve í;y;x sor helyett is a;s;d van
Beázás nyomát az alaplapon nem látom.
Mennyire lehet komoly hibája??
Én billentyűzetre gyanakodok,mert amikor bent van a billentyűzet akkor folyamatosan + -ot nyomja -
madrol
csendes tag
Sziasztok! A hét végére tervezzük egy BGA állomás vásárlását, egészen pontosan innen:
LINKErről valakinek valami vélemény? Néhány jó tanács?
Mi az, amit erősen ajánlott a gép vásárlással együtt megvenni?
A válaszokat köszönöm előre is.
Üdv: MaDRoL -
-
nagyúr
Nem ezeket a droidokat keresik!Igazság szerint mindamellett, hogy kiforrott gép, maga a szerkezet már idejétmúlt.
Én max. 80-100 Forintot adnék érte. Reflowzgatni tökéletes, de chip levételére-felrakására csakis meleglevegős állomás a megfelelő.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hermit
tag
Hi,
van itt valaki Vas megyebol?
-
madrol
csendes tag
Itt már tényleg szimpatikusak az árak, de a support kérdéses. Ez amit linkeltem azért szimpatikus, mert meg is mutatják hogy kell használni, alapvető hibakeresési dolgokat (1 nap ), stb. Ezt más cég illetve az általatok ajánlott weboldal is tudja biztosítani? Tegyük fel másodmagammal elmegyünk hozzá, és működés közben láthatjuk, kipróbálhatjuk a gépet vásárlás előtt. + ha még meglengedek egy "deák" igazolványt, még meg is mutatja a javítás trükkjeit, hibakeresési alap feladatokat stb.?
-
Gigabyga
aktív tag
Ez akkor számít sokat,ha dolgoztál már elektronikával kapcsolatban más területen és van alap amire lehet építeni...ha Pék szakmád van és elektronikával úgy találkoztál,hogy kicseréltél egy RAM-ot a gépedben akkor édes kevés egy "deák" jegy.
Ismerősöm felment ért a gépekhez valamennyire, annyi jutott el a tudatáig,hogy a gépet hiba esetén tesztelni kell xD NEM! azt feltételezem,hogy ennyire tudod Te is feldolgozni a látottakat. 2-4 "deák" jegy szükséges az eredményes haladáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hiába a tanfolyam, a megfelelő technikát inkább tapasztalati úton és sok gyakorlással lehet elsajátítani.
Maga a chip-ek golyózása és cseréje nem nagy tudomány.
A méréstechnikát meg nem lehet pár délután alatt elsajátítani. Oda kell elég jó elektortechnikai szakismeret és sok kutatómunkát is igényel. De ezek is elsajátíthatóak ha van rá beállítottságod.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
mobileman
senior tag
A deák lengetéssel nem leszel okosabb, pont erre épít a solymári, hogy nem keveset legombolnak oktatás céljából, mikor tudják, hogy negyed nap alatt nem lehet megtanulni..Ezt hívják parasztvakításnak,..
Ha visszaolvasol a fórumban, látni fogod, hogy mi a helyzet..
Emlékszem, van egy cimbi, az is számítástechnikában jártas, belevágott ebbe a dologba, fél év után befejezte, mert tévedett, hogy van affinitása a dologhoz, egyszerűen nem ment neki sehogy se..BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
genai
csendes tag
Én egy ilyen masinával dolgozom és kezdőként vágtam bele. Rettenetesen nehéz volt megtanulni kezelni, hogy ne hajligassa a lapokat. Nekem fél évembe tellett, mire nagyjábol belejöttem és mertem másoknak is munkát vállalni vele. Addig nincsen gond, amíg nem kell visszahűteni. Ezek a ventillátorok nem tudják rendesen lehűteni a lapokat, főleg a nagyobbakat. Az esetek 80-90%-ban az alaplap egyes részein 10 fok különbség is van. Ha elentek megnézni a gépet ott ki is tudjátok ugye próbálni, jól nézzétek meg a lapot művelet előtt és után, ha nem változtattak ezen a hibán, akkor hajlított lap lesz belőle. Igaz még másik géppel nem dolgoztam, de az olvasottak alapján ennek az árán vett forró levegősökkel sokkal nagyobb sikereket lehet elérni.
-
Gigabyga
aktív tag
RWS-9900 is hajtogat bizonyos lapot akár mit csináltam vele 1x felment MID állásban 100°C-ra máskor 130-140-re is..Ha az ember hozzászokik,lehet használni chipezésre is.Jó magam is ezzel rakosgattam az IC-ket eddig.. bár jártam úgy, hogy barnára sült a vatta 730-as IC ..mert míg ahol a hőmérő volt ott 215°C mutatott jobbik esetben az egyik fele a chipnek melegebb volt rosszabb esetben még szilárd volt alatta a golyó.
-
Gigabyga
aktív tag
!!!S.o.S!!!
216-0674026-os AMD IC-je van valakinek?? 1-2db új ic-re igényt tartanék,aki megválna tőle.
Semelyik beszállító nem tudott küldeni ünnepek előtt. -
-
madrol
csendes tag
Na akkor röviden összeszedem mit is szeretnénk csinálni:
Notebook VGA, chipset csere, reball. elsőkörben. aztán folyamatosan fejlődni
Ezt véleményeznétek? Jó-e erre a célra amit mi szerenténk? -
hoax
senior tag
Amit te kinéztél, az nem minden feladatra felel meg! Ha egy vastagabb alaplap vagy egy nagyobb IC kerül a kezeid közé, akkor nem lesz elég a kraft ami abban a gépben van. Amit Benji linkelt, az egy jobban felszerelt vas, amit én linkeltem az egy elfogadható minőségű univerzális gép infra és levegős felső fűtéssel.
Don't panic!
-
Kocska89
tag
válasz kikihun #7871 üzenetére
Ó hát én legszívesebben ideraknám az asztalra a hőléggel mikroszkóppal együtt. Csak hát műhely híján nem lehet minden kéznél sajnos.
Rosszan vettem anno eléggé odavolt. Már csak annyi hibája, bekapcsoláskor maxra kell tekerni a fókuszt. Ahogy bemelegszik vissza lehet venni. Ez mitől lehet? Ha valakinek van ötlete ne tartsa magába
-
nagyúr
A HR6500-as már kifutó cucc, nem igazán ajánlanám én sem, inkább mobiltelefon javítására, vagy kisebb PCB-kre való.
A HR460 zsírprofi cucc, minden kívánalmat kielégít, gyorsan és precízen dolgozik, a végletekig paraméterezhető.
Az IR360-asok jó gépek, de a PID vezérlő már kezd kimenni a divatból és az utoljára szállított gépek minőségével sem voltunk teljesen megelégedve, cserélni kellett rajtuk több alkatrészt is
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
Nincs valakinek asus x52jt lapihoz kapcs.rajza.
A hibajelenség, tökéletes megy a gép, csak mikor elindul a windows az ati driver bekapcsolásánál letiltja a háttérvilágítást.
Külső képernyőn ok, belsőn is ok,csak nincs háttér vill.
Új driver,új bios van rajta.
Első körben a gpura tippelnék, de csak megnézném a háttér engedélyezési lábakat, csak nincs rajzom.www.notebookgarage.hu, www.nbga.hu , https://www.facebook.com/NotebookGarageNyiregyhaza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest