- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Balathruin #82950 üzenetére
Big thx!
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
stratova
veterán
válasz Jakuskacsa #82949 üzenetére
Ha ez még aktuális, akkor 400-tól leszel fanatikus.
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #82952 üzenetére
Vagy, forrás.
Képlet:
kombinált hozzászólásszám = (1 * szakmai) + (0.25 * közösségi) + (0.1 * piac)
Például ha 200 szakmai, 500 közösségi és 700 piaci hozzászólásod van, akkor: 1*200 (200) + 0.25*500 (125) + 0.1*700 (70) = 395. EmberXY készített egy kalkulátort, amivel szintén kiszámolhatod.
A rangrendszer (egy rang eléréséhez mindkét feltételt egyaránt el kell érni):
| 0 - 49 | 0 | újonc |
| 50 - 99 | 15 | lelkes újonc |
| 100 - 199 | 30 | kvázi-tag |
| 200 - 399 | 60 | tag |
| 400 - 799 | 100 | fanatikus tag |
| 800 - 1749 | 180 | senior tag |
| 1750 - 3499 | 270 | őstag |
| 3500 - 5999 | 365 | PH! addikt |
| 6000 - 9999 | 450 | PH! kedvence |
| 10000 - 16999 | 600 | PH! nagyúr |
| 17000 - 24999 | 850 | PH! félisten |
| 25000 - | 1100 | Jómunkásember |[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz Jakuskacsa #82954 üzenetére
Szerintem nem kell túl nagy feneket keríteni a rangnak, egyetlen dolgot mér, a hozzászólások számát (s persze valamennyire a regisztráció óta eltelt időt). De onnantól, hogy milyen hozzászólások születnek egy-egy kicsit kattintásvadász cikk alatt "szakmaiként" - és itt teszem hozzá, hogy az enyéim közül sem mindegyik mindig mélyenszántó - ne bánd, hogy még "csak" tag vagy. Persze vannak hasznos topikok is hasznos tartalommal, szerencsére. Igaz most én is megnéztem, hogy mikor esedékes a szintlépés, de amíg nincs számomra érdekes téma/hír addig talán nem írok majd annyi szakmait.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz stratova #82956 üzenetére
csal kíváncsi voltam, nem bántom én, csak a "tag-ot" nagyon hamar elértem, aztán most egy ideje már itt vagyok, és nem értettem miért. Most már értem, mert csak itt lógok... és nem szakmaizom... csak ennyit akartam tudni, hogy mi az oka. Az az igazság, hogy sok topicba beleolvasok, de nem szólok hozzá, a 970/980 tipicba is már rég olvasgatok (tegyem hozzá sok "mi a faccc??" hozzászólás van ám ott is), de nem érztem kéztetést a múlt hétig, hogy bármit is irjak oda. Egyedül egy kis benchet szúrtam oda, abból is max annyi jött le nekik, hogy jó a háttérképem... ja... én is szeretem a háttérképemet... egy autóbuzi, olaszfannak mi más lenne a háttérképe???
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
Kikészít a főnököm anyja... annak még 4 év alatt nem volt hozzám egy kedves szava sem! Ha csinálok valamit azért szól be, ha nem akkor azért.
Mai sztory:
Felmegyek úgy 4 körül végre ebédelni. Látom ott sürgölődik, mondja, hogy nem találja az új kávéscsészéket, pedig múlthéten vették.
Én: én nem tudom, mert nem nagyon járok ide fel, csak ha melegítem a kajámat
Ő: Dehát vettünk tizet...
Én: én tényleg nemtudom...
Ő: áááá itt vannak, de csak 8 van, és 10 kéne belőle
Én: Lehet van lent a raktárba még egy pár, mert Imre (a szervízes kolléga) lent szokta hagyni
Ő: (vörösödő fej, szét akar robbani) Miért kell mindig a másikat piszkálni???? Te is lent szoktad hagyni gondolom, miért kell a másikra kenni???? (nem kávézok, még a szagát sem bírom, életemben 1x tudtak rávenni, hogy igyak)
Én: én nem kávézok...
Ő: akkor mást hagysz szét (erre elrohan)E tiszta hülye... Egyszer elérjük azt a szintet, hogy elküldöm melegebb éghajlatra, mert ez már a 100+ -odik eset... Ha nem vagyok szimpi, akkor rúgason ki, de miért kell az ember vérég szívni? A főnököm meg egyre több dolgot hagy rám. Lehet ez nem tetszik neki? Eddig ő rendelt, az évben már én rendelek... (azért ez elég nagy felelőség, úgy 1 milliárd a raktárkészletünk)...
Beszéljek vele, vagy mi a fenét csináljak?
-
mackosajt
addikt
válasz #Morcosmedve #82920 üzenetére
Na, ne essünk túlzásokba.
Bár a linkelt hozzászóló is erősen abba esett, de valahol a közepén találkozik már a jó hűtés ára.Pl. kérdés, kinek mi a jó?
Nekem nem annyira érzékeny a fülem, így bár hallom az Eisber Solo hangját, nem tud annyira zavarni, hogy szükségét érezzem a cserének.Ezzel és 1 db 360-as radival már komplett rendszert lehet építeni, csak kell 4 db 1/4-es csatlakozó, ami lehet akár levegős csati is, hozzá a csatlakozóra passzoló tömlő, 4 bilincs, esetleg fillérb@szóknak kötegelő vagy madzag, pár deci víz, meg pár csepp fagyálló.
A radira 2-6 db olcsó venti.Számoljunk:
Solo 13k
Radi 10-15k
4 db csati, 600 Ft/db
2 méter cső, 250-300 Ft/méter
bilincs.. filléres.
Víz+fagyálló: 1000-1500 Ft.
ventik: 1000-1500 Ft/db.Tehát 13+10+2,4+0,6+1,5+3=30,5
Ettől olcsóban már tényleg gány...
A solo hőfokban ott van valahol a supremacy környékén, csak ugye a kis DC-LT szivattyú miatt "hangos".
Nekem már kicsit többe van, de egy 15k-s Reseratorral indultam, meg egy "ingyen" supremacy-val.
volt már fűtési szivattyú meg autóklíma is a körben.
A 80-100k az kifejezetten a kreativitásban szegényeknek megfelelő alsó-közép kategóriás víz ára, szettben.
Aki kicsit tud kreatívkodni, az annyiból már NOVA 1080, vagy MORA radival rakja össze.
Szép napunk volt ma ... akit érdekel, esetleg priviben elmesélem a mai első pár órámat. Jót/jól fogok aludni ma.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
hszilard666
veterán
Mára az emberiségbe veett hitem leugrott a tajgetoszról!
Csütörtökön jön a Deadpool film kishazánkba, de nem akarom elbaCCni az élményt szinkronnal, szóval eredeti nyelven nézném felirattal. Történetesen SEHOL sem adják felirattal a filmet, csak szinkronnal, vagy full angolul Mi a sátánfaCComba került volna egy feliratot odatenni?! Fak tem![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz hszilard666 #82964 üzenetére
MoM Parkban szoktak lennei angol vagy angol es angol felirat esetleg anfol es magyar feliratos filmek. Minden kepregenyest ott neztem.
© asszongya'hogy
-
paleinho
senior tag
-
norbert1998
nagyúr
Már akinek van kivel elmenni... Én lekéstem és már elígérkezett az osztalytarsainak. Nem is megyek.
-
hszilard666
veterán
válasz #Morcosmedve #82965 üzenetére
Én is ott szoktam, de most ott is csak alap angol van. Kénytelen leszek azt nézni
(#82967) norbert1998:
Tudod én az ismerőseim nagy részét nem kedvelem, ezért mindent egyedül csinálok. Legalább van időm beszélgetni a hangokkal a fejemben!(#82966) paleinho:
Ez fakin jóó![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
caindwan
aktív tag
Ha követnénk a szerintem hamis eszmefuttatásod, akkor az indiaiak már lemészároltak volna mert tehenet tartunk Meg ne menjünk bele, komolyan, hogy ki miből gazdagodott meg..
@ A googleGlass nem épp VR. A Occulus Rift VR.
tököm tele a sulival és fáradt is vagyok.. Mondtam már, hogy a tököm tele..? Jó8!
-
HSM
félisten
válasz Jakuskacsa #82960 üzenetére
Szerintem nem biztos, hogy veled van baja.
-
Televan74
nagyúr
Annyiért adtam egy a 390 -et amennyiért vettem.Most jó lenne 130.000-135.000 venni egy GTX980 -t.
Vagy még a másik lehetősé a 380 4GB -os. Az elsővel játékok alatt némi teljesítményt nyerek,a másodikkal biztos hogy visszább kellene a játék beállításokból. Mondjuk talán az eladási veszteség talán Mind két kártyánál egyforma lesz ha jönnek az új generációs kártyák,de talán ezt nem lehet előre tudni.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
MiklosSaS
nagyúr
Anyos...apos....egy honapja ...tegnaptol meg sogornom....sogor...meg a ket hulye gyerek...
Komolyan nem birom...kezdek megorulni. Ma azt talaltak ki hogy felfujhatos matracal koltozzon be apos 5 napra a szobamba ami egyben az irodam is meg minden. Mivel a nappaliban alszik egy kisebb agyon es faj a hata. Mondom ha faj a hata akkor nagyon szivesen kiviszem a repterre...majd ha a sajat agyaban alszik akkor biztosan rendbe jon...erre en vagyok a szivtelen mocsok...
Anyos kulon szobaban alszik meg nem birja ha apos horkol, sogor/sogorno kulon szobaban, a ket hulye gyerek kulon szobaban, a lanyom szobajaba senkit nem engedek be...mi vagyis a felesegem, en es a gyerek a mi halonkban alszunk...maradt egy szoba ami az enyem...az en vilagom. Ott van minden, szamitogep, alkatreszek, nyomtato,,,forraszto cuccok, lapos...stb. Na oda biztos egyik sem fogja betenni a labat! Ha nem tetszik akkor nyugodtan menjenek a faXXba haza...ugyis a faxom mar kivan veluk... Idejonnek aztan elfelejtenek haza menni...
Eskuszom, egyszer elszakad a kotel (es engem eleg nehez kihozni a sodrombol)...es akkor kibaXok mindenkit a faXba! Eleg volt...meg 5 nap.....de ugy erzem nem fogom kibirni....
Jo ejt!
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MiklosSaS #82975 üzenetére
kitartás apám...
nincs mese kicsi a házatok
de nem poénkodom, kitartást kívánok...
sajnos az ilyen elhúzódó családi tere-fere az egyik legkeményebb kín amit át kell élni az ember fijánakjó reggelt
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hackeeeee
Jómunkásember
Reggelt.
Ma hozza a futár a cuccot. Remélem még délelőtt ideér, és lesz idő kábelezni, pakolgatni.
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz mindenkinek!
Valamit tenni kell mert ez igy már tarthatatlan szerintem. Ez volt az utolso amikor belemegyek az ilyen maratoni dologba.
Jó reggelt!
-
MiklosSaS
nagyúr
@Mark! Boldogat!
-
Whysperer
addikt
Jó reggelt!
Boldogoat neked.!
A kollégám köszöni szépen a configot. Nagyon tökéletesen megy minden neki.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #82978 üzenetére
Poénkodhatsz...most mar kicsivel nyugodtabb vagyok.
-
otto14
őstag
asd
-
Televan74
nagyúr
válasz #Morcosmedve #82979 üzenetére
Hát lehet igazad van.Rárepülök egy 60 körül egy 380 -as kártyára.
(#82985) Whysperer 95.000 adtam el, ennyiért vettem tavaly októberben.Azért szólhattál volna kicsit konkrétabban,hogy kell a kártya.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Whysperer
addikt
válasz Televan74 #82988 üzenetére
Konkrétan 3x írtam neked itt 3 más alakalommal 8) Topicban amikor elkezdted az,hogy ilyen vag yoylan krátyát akarsz. írtam,hogy Én megveszem a tiédet.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Televan74 #82991 üzenetére
95? úristen ezen mso tlevagyok akadva. 8)) Telejsen 8) Sokkot kaptam 8) 90-100 között vadászom azt aSapphire-t OMG
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
De rühellem ezt az esős időt.Fúj a hideg szél is.
És még éhes is vagyok. Tojás diéta harmadik napját csinálom már.Állandóan kajára,édességre gondolok.
Whysperer Igazán röstellem magam.Ilyenkor hogy utálom én magamat.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Habugi
addikt
válasz Televan74 #82991 üzenetére
Leírnám a véleményem erről az egész agyf@szról de legutóbb is összekülönböztünk KékÖrdöggel (kb a semmin.. ), szóval ezúttal kihagyom..
Max annyit, hogy egen, az embereket meg kell védeni saját maguktól már/még egy ilyen felületen is, megjegyzem én szívesebben hagynám Darwint dolgozni, nem mintha ezzel azt akarnám mondani hogy a bizalmatlanság legyen a "normális".
Btw.., tojás diéta?
Az mi fán terem? Tell me moaaaaar!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Whysperer
addikt
válasz Habugi #82998 üzenetére
Habugi.. lefújták 8) . Indiklás : nem jó mert csak 4,2 Ghz-n megy a 6700k. Pedig vagy 30 mondantban levezettem nekik lépésről lépésre mi mennyi milyen stb.
"........................ Megnéztük más és más konfiguráción amelyek jelen esetben.:
Xeon 2,3 Ghz-es
i7 5820k 6 mag /12 szál 3,6 Ghz
i7 4790 3,6 Ghz
i7 4790k 4 Ghz
i5 6600k 4,7Ghz (overclocked)
i5 6700k 4,7Ghz (overclocked)Elöször belsős test volt amin csupán 3 belsős gép vett részt. a Xeon, a i7 5820k és a saját gépünk 4790k egy .....on. Tapasztalat az volt,hogy azok a processzorok, melyek több szálon fejtik ki erejüket látványosan alul maradtak a 4790k 4 Ghz-es sebessége alatt. Ekkor kezdtünk el gyanakodni,hogy hiába skálázza szét a task manager szerint a CPU minden száljára a ...... a munkafolymatot, akkor is a magasabb órajel dominált. (..................... a továbbiakban).
Eztuán kértünk egy semleges karaktert aminek tesztelése, mivel cégen belül nem létezik Overlock pc system így 2 ismerősöm segítségének bevonása szükségeltetett. Ezért fogtuk az adott karaktert. Norbi felkészítette egy semleges testre, majd lefutattuk 4 gépen.
4 gép és eredményet ugyan azon munkafolyamaton:
i7 4790 3,6 Ghz - 5:10 perc
i7 4790k 4 Ghz - 4:36 perc
i5 6600k 4,7Ghz (overclocked) - 3:28 perc
i5 6700k 4,7Ghz (overclocked) - 3:30 percMint a videón is látható a i5 6600k és az i7 6700k azonos orajelen K szériának köszönhetően 4,7 overclock segítségével azonos teljesítménnyel szolgált amely szemmel is feltűnően tükrözi,hogy jelen munkafolyamat esetében a minél magasabb órajel látványos teljesítmény növekedést produkál. Ami 30% körül mozog. Ezt egy Teljes projektre lebontva mondjuk 400 órányi munka helyett 280 óra jelnet körülbelül. Így több szempontból is pozitív haszon származhat hasonló PC setupot munkába helyezésének köszönhetően. Amelyek munkafolyamatok felgyorsulás, leadási idő magasabb %-ú tarthatósága, felszabaduló munka idú más projektre való ráfordíthatósága és esetlegesen munkaminőség növelhetősége, farm server terhelés csökkenése mivel így a mi részlegünknek szükséglenné válna az bármilyen használata szimulációs számolások esetében.
Ezek után a válasz. Nem veszük meg mert drága és a 6700k csupán 200 Mhz-el gyorsabb mivel az csak 4,2 Ghz-n megy. nem tudok mit mondani 8)"
Úgy fest a döntőhozó és köztem létezik pár hozzá nem értő
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz MiklosSaS #82996 üzenetére
Óóóó IGEN.
@Televan - Nem vagy egyedül (az időjárást illetően), egyébként a diéta mellé naponta 2L fásványvízet ajánlok Amúgy meg kitartás a csoki valójában ellened van
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik