Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tiby_83

    tag

    Sziasztok!

    Van egy Asus R7 250X 1GB DDR5 típusú videókártyám, amin lecseréltem a gyári ventit, mert felment terhelés alatt a hőfok 75-77 fokra. Soknak ítéltem, ezért beújítottam egy Accelero mono plus-al. A gyári kb. 7 cm-es venti, ez 12 cm-es.

    A gondom elég fura. A hőfokok egyébként nagyon jók. Legnagyobb melegben sem ment fel 52 fok felé. Csak ajánlani tudom ezt a fajta hűtési módot.
    Na szóval, a jelenség:

    Alap eset, hogy alig pörög a vent, még a az ilyen diagnosztizáló programok sem tudják mérni a fordulatot. Néha bekapcsoláskor elkezd max-on pörögni a ventilátor 1500-as fordulattal. Ezt csak vagy újraindítással vagy a win-ben a catalyst-al tudom csendesebbre fogni. (catalyst-ben engedélyezem a kézi ventilátor szabályzást, majd leviszem 0-ra. Ekkor általában elcsendesül, visszaveszi a forulatot.) Van olyan eset is, amikor csak netezek vagy filmet nézek, egyszeriben csak megint max-on kezdi pörgetni a ventilátort.

    Mi lehet a baj szerintetek? A gyári venti 7 cm körüli, ez meg 12 cm. Van ezzel kapcsolatos összefüggés szerintetek? A gyári ventit egyébként jól szabályozza.

    ötletetek előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák