- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Madweek
tag
Sziasztok!
Van egy Gainward 6200 TC(turbo cache) videókártyám.Van 128 Mb saját memóriája, ami bőven elég lenne neki, de 512 Mb-ra állítja magát (magyarul elszív a rendszermemóból 384 MB-t). Az alaplap MSI K9N.Hol lehet beállítani mennyi ramot használjon a rendszermemóból?Bios-ban nem találtam ilyen opciót, de lehet, hogy én vagyok láma.Aki tud légyszi segítsen!THX! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz (Bundás) #1103 üzenetére
Az AGP appertúra más, az nem helyettesíti a saját memóriát.
Madweek: A TurboCache-t valahol az nVidia driverben tudod állítani. (legalábbis gondolom ott, ''sajnos'' ilyen VGA-val nem volt dolgom)
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
(Bundás)
addikt
válasz VaniliásRönk #1104 üzenetére
Miazhogy helyettesíti? Appertúra nem az, mikor 512-re rakja BIOS-ban és 512-VGAmemóriát zabál a rendszermemóirából?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz (Bundás) #1105 üzenetére
Az AGP appertúra a rendszermemóriának pusztán egy olyan (rendezett, egységes) darabja, amihez a VGA-nak gyors hozzáférése van, itt tárolják a programok a textúrákat amik nem férnek el a VGA memóriájában (ilyen szinte mindig van), és egy maximumot adsz meg, (ha a programozók nem végeztek gány munkát) nem foglal el többet a szükségesnél.
A TurboCache-t (ATi-nál HyperMemory) PCI-E-nél alkalmazzák, ez gyk. kisajátítja a hozzárendelt RAM-ot, azt csak a VGA használhatja bármilyen célra, mint a sajátját, mint egy int. VGA. Bár elvileg ennek is dinamikusnak kéne lennie, ha jól tudom.
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
antal27
tag
Sziasztok van egy ilyen videó kártyám ''GeCube ATi Radeon 9550XT Platinium Edition''érdekelne hogy tud e valaki valamit a tunuggal kapcsolatban.Jelenleg 400/500mhz-en megy.előre is köszönöm a segítséget.
Aki hisz a parajelenségekben az emelje fel a kezem.
-
antal27
tag
Elöszöris köszi a választ.Az a bajom hogy 430/600mhz a max aminél még nem fagy ki,pedig ddr2-es mem van benne.Nem tudod mi lehet a fagyás oka.asrock am2nf3vista alaplap,1db kiggmax 512/533,2db 256/533 mem, am2 sempron 2800+,vga ismert.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz antal27 #1110 üzenetére
A hűtés a baja, nálam 420 volt a vége gyárival, VF700-zal 480, viszont egy ilyen VGA-ra tök felesleges ilyen hűtőt venni, inkább cseréld kb. ugyanannyi ráfordítással 9800Pro/XT-re.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
antal27
tag
válasz VaniliásRönk #1111 üzenetére
Oké.Azért köszi.
-
apcuk
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus EN7600GS-em van, rajta egy DVI, egy VGA kimenet, és egy DVI-ből VGA átalakító. Szeretném a gépet összekötni a TV-vel úgy, hogy az átalakítóval és egy 15 pines VGA kábellel összeskötöm a TV PC bemenetét a karival, és a másikat pedig a monitorhoz kötöm (az is 15 pines DSub).
A kérdésem, hogy meg lehet-e csinálni, hogy a monitoron 1024*768, a TV-n 1360*768 van (nyilván egyszerre)?
Egyelőre csak egy megjelenítőt mutat a driver, gondolom be kell kötni, hogy állítgathassam a másikat is.
[Szerkesztve] -
conair
tag
-
CounterBoci
senior tag
hi
vista alatt 7.6-os catalystban hol a búbánatban lehet kikapcsolni a vpu recovery-t?
control centerben egyszerűen nincs ilyen opció -
apcuk
csendes tag
Egy normál VGA kábellel (mindkét oldalán 9 tüske, előbb rosszul írtam a 15-öt). És igazából mindegy, hogy melyik kábelt (monitor/tv) rakom az átalakítóra, mert az átalakítóval 2 VGA kimenetem lesz.
A lényeg, hogy különböző felbontásokat be lehet-e egyszerre állítani, mert a tv szélesvásznú (1366*768) a monitor meg 1024*768. Tehát hogy a tvnek ne csak a középső részén legyen kép, pl filmnézésnél jól jönne (bár akkor meg nem kell monitor).
[Szerkesztve] -
conair
tag
Be lehet állítani a tv-outnál a különböző tvk felbontását, de nem gondolnám, hogy vga kimenetnél ezt el tudod különíteni. Azt meg hogy a d-subot hogy szúrnád rá a tv-re majd elárulod... Te tudhaszt valamit... A normál vga kábel 15-pines... Nem 9. Miért nem a tv-outot használod, ott bármit elérhetsz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Az ember annyit ér, mint az adott szava.
-
apcuk
csendes tag
Bocs, igen, először írtam jól, mégiscsak 15 pines, nem 9. A tvnek meg írtam, hogy van PC bemenete, az is 15 pines. Ok, majd megpróbálom többféleképpen.
Szerk.: Ja még annyit, hogy az Asus honlapján 2048x1536 van a max felbontáshoz írva, és az ősrégi kártyámmal is tudtam 1360x768-as szélesvásznat csinálni, viszont most az 1280 a legszélesebb felbontás, remélem, ha rákötöm, kidob majd nagyobbakat is (1360).
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
antal27
tag
Sziasztok mégvalami eszembe jutott.A 4 pipeline szalagot milyen progival tudom feloldani hogy legalább 8 pipeline szalag legyen ''fusson'',a kártyám elvileg támogatja csak le van butítva.Lehet hogy nem írtam pontosan de aki ért hozzá tudja miről van szó.
-
spyduck
nagyúr
válasz antal27 #1119 üzenetére
amúgy én x800pro-t x800xt-vé változtattam és aktiváltam rajta + 4 pippelinest!
így kell:
Szal akkor leírom mi lehet az egyik lehetséges eljárás...hátha valakinek hasonló problámája van mint nekem..
Tehát, ha csak flashrom-al operáltok az nem hoz változást, átírja ugyan a biost de nem nyúl a pipe-okhoz... Ezért venni kell egy gigabyte flash utility nevezetű programot, illetve egy gigabyte biost (ha valakinek szüksége van rá az keressen meg, nekem már megvan)
Utána csinálni kell 2 bootolható floppy-t, egyiken a gigflash a máskon egy flashrom progival
célszerű ezeket egy könyvtárban elhelyezni, legyen ez most BIOS, ide másoljuk a felrakni kívánt bios-okat is.
Aztán jöhet a bootolás a gigabyte lemezzel rajta a gigabyte biossal, ha ez megvan akkor a következőt kell látni:
A:\
Utána:
A:\cd bios -----> A:\Bios\ -----> A:\Bios\gvf11 -P -F x800xt.f1
Ha lefutott és semmi hiba, utána lemezt csere és jöhet a referencia vagy a tetszőleges bios, amit előtte rabittal meg lehet szerkeszteni..
Szóval:
A:\cd bios -----> A:\Bios\ -------> flashrom -P -F 0 'tetszőleges bios neve' -r
Ha ez is lefutott, utána restart és örülhetünk a +4 pipe-nak... -
antal27
tag
válasz VaniliásRönk #1120 üzenetére
Akkor lehet elnéztem de meg mernék esküdni hogy azt olvastam.bocs és kössz
-
bubuka71
aktív tag
A 7300 gt jobb a 8500 gt-nél ?
-
Juzzie71
tag
Köszönöm a válaszod, de a kártyát már megvettem és nem szeretnék kidobni 23 ezer Ft-t az ablakon. Ezért kicserélném másra. Példának okáért egy Gigabyte GeForce 8600GT-re. Inkább ráfizetek, csak legyen a számítógépembe grafikuskártya...
Az Inno3D 7300-as kölcsönbe volt/van, hogy lássak valamit a monitoromon...
Akkor az új kérdés, hogy a fentebb megnevezett Gigabyte kártya már nem is annyira rossz, mint a Gainward 8500-asa?
Jelenleg melyik márka a legmegbízhatóbb? Nem szeretnék flam hegyeket, de azért érdekelne. Például az Inno3D-ről már nem mondanak olyan jókat, mint régen.
Üdv. -
AMD Power
titán
7600GT után mi a következő lépcső? Mi a következő amit érdemes venni?
-
AMD Power
titán
válasz Csiborbogár #1127 üzenetére
8600GT esetleg?
-
AMD Power
titán
válasz Csiborbogár #1129 üzenetére
GE mivel tud többet?
-
CounterBoci
senior tag
hi
vista alatt 7.6-os catalystban hol a búbánatban lehet kikapcsolni a vpu recovery-t?
control centerben egyszerűen nincs ilyen opció -
fasyrt
őstag
mi a neve annak a golyós vga tesztelő proginak?
Vagy van valami egyéb ötletetek nVidia karesz tesztelésére 3Dmarkon kívül? -
Vandit.
addikt
Szerintetek megéri két 7300 GT-t SLI-be kötni.Of course ddr3-asok és 256 memória.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
RealTimeHDR..[link] Vagy AtiTool ArtifactScan, az is veszettül megizzasztja.
Vandit
Csakis a poén kedvéért. Bizonyos helyzetekben a teljesítményük eléri akár egy 7900GTjét is, de ezen esetek száma kevés..nem mindig működik az SLI, vagy ha működik is, közel sem tökéletesen, 100% hatásfokkal. Az árukból vehetsz egy 7900GSt vagy egy 1950Prot, jobban jársz.
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
És ezek után?[link]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vandit. #1137 üzenetére
Még ezek után sem..olvass a sorok közt Ha az adott játék támogatja az SLIt, megy a dolog, ha nem, van egy kártya feleslegesen/kihasználatlanul a gépben. Továbbá a két kártya melegedése/zaja is nagyobb mint 1é. 2db 73GT ára 26k körül van, ennyiért vannaka piacon 1900GTk X2vel szerelve, amik biztosan mennek úgy mint a két 73GT húzva, de emellett tudnak HDR+AA/AF módban is üzemelni és a 256bites memvezérlő miatt nem döglenek bele az AA/AF bekapcsolásába sem..én totál ellenzem az SLI/CF megvételét tartós használatra Volt anno 6800GS SLIm, poén volt, de buktam rajta tisztességeset mikor eladtam, mert több volt a nyűg mint a gondmentes használat.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Vandit.
addikt
Értem köszi.
Csak kíváncsi voltam,ugyanis nekem 1általán nincs szükségem rá,mert elég jó karim van most,de poén kedvéért egyszer kipróbálom.A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz VaniliásRönk #1141 üzenetére
Dehogy erőlködök, legfeljebb kicsit értetlenül állok a tény előtt hogy számtekben jártas emberek miért csinálnak néha hülyeségeket. Ha a kíváncsiság vezérli, rendben van, próbálja ki nyugodtan, lesz pár szép DMarkeredménye és elbütykölget vele egy darabig. De ha tévesen azt a következtetést vonja le más tesztek DMarpontjai és SLItámogató játékokban felmutatott eredményei alapján, hogy az SLI egy teljesen klassz dolog, akkor már fel kell ébreszteni..
-
Batka40
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Vettem egy 22'' Yakumo WJT TFT. A felbontása 1680*1050. De ezt a videókártyám nem támogatja. Driverfrissétés megvolt és ugy 1440*900 jutott a dolog. A videokártyám Azus Ati Radeon 1650 Pro 250MB.
Bár nem tudom, hogy hogyan ,de van 1680*1050 felbontásom is. De a kép igy is tök szar.
Sokkal nagyobb mint a monitor kijelzője. Nem értem a dolgot.
Mit lehetne csinálni vele, azon kivül, hogy kidobom?
Elöre is köszi a választ.. -
mcs10
tag
hali!
inno3g geforce fx5200
mért van az hogy elindítom a cod2-őt és olyan képet ad hogy villog? nics rendes kép,csak villogás
a régebbi gf440esemmel meg prímán megy!
megoldás? directx probléma lehet vagy mi? driver az megfelelő hozzá...mcs10
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest