- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Tegnap ujratelepítettem Sony laptopom. Windows 10 Home 64bit került fel. Gyári, nem mókolt, legális szoftver. Ez előbb összeomlott a rendszer, kék hátérrel ez az üzenet fogadott : leállítási kód : IRQL NOT LESS OREQUAL
valakinek van ötlete ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Tim82
félisten
Nézd meg, hogy BIOS-ba belépve (azt hiszem, bekapcsolás után pár másodperccel megnyomva az F1 gombot), majd utána 1-2-3 alkalommal megnyomva az Fn + F7 gombkombinációt, nem vált-e a megfelelő külső megjelenítőre.
Nekem a közelmúltban LCD kábel hibás X230i-nél ez a módszer működött.
Amúgy ha a BIOS-ban sikerül már képet csiholni, onnantól ott át tudod állítani, hogy innentől a külső kijelzőt használja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
válasz CartmanLand0 #39502 üzenetére
Kérlek kérdezd meg itt: Windows 10
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Egy kedves Barátom Lenovo IdeaPad 320 80XR notija került az imént hozzám azzal a hibával, hogy nem kapcsol be.
A fedelet felnyitva annyit tapasztalni, hogy a bekapcsoló gomb folyamatosan világít és bárhogy nyomom, akár röviden, akár hosszan, nem történik semmi.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Nagyon jó lenne valahogy működésre bírni szegény masinát, de legrosszabb esetben is legalább a vinyó tartalmát megmenteni, vizsgaidőszak előtt állnak, szegénykémnél halomban állnak a mappákban a tananyagok és a félkész beadandók.Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Sikerült a BIOS-ba bejutnom. Sajnos a szalagkábel eltávolítás nem oldotta meg a problémát, ellenben az Fn+F7 igen, Ubuntu fel is ment, de sajnos kiterjesztett képernyőt használ, így a VGA kimenet a másodlagos... na de majd még nekiugrok egy Windows-al is. Köszi a tanácsot.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #39508 üzenetére
Átmegyek a hiba topikba, rosszabbul néz ki a dolog, mint reméltem, elnézést a "zavarásért"
-
Tim82
félisten
Valószínűleg nem voltam egyértelmű: a BIOS-ban a Config menü Display menüpontjában át tudod váltani, hogy boot-kor (és azután) melyik kijelzőt vagy képkimenetet használja.
Valami ilyesmit keresel (ez nem L420, hanem az egy generációval újabb L530 BIOS, de a Lenovo-féle BIOS szimulátorban csak a következő generáció gépeivel vannak szimulált BIOS-ok - ettől függetlenül az L420-nál is ugyanitt kell lennie), neked az "Analog (VGA)" az opció. Egy próbát megérne, hogy ezután talán már kiterjesztett képernyőnek fogja kezelni az Ubuntu a VGA kimenetet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
cof
veterán
Ilyen van igen, át is állítottam VGA-ra (LCD volt), de hatása nincs. Bekapcsolásnál, ugyanúgy szórakoznom kell az FN+F7-el sok-sok F1 után, a Thinkpad logo sem látszódik bekapcsolásnál, az a baj pont, hogy kiterjesztett mint ha másodlagos képernyő lenne a VGA, és így ugyan van kép Ubuntu alatt is, de csak az üres háttér. Telepítésnél, egy Enter után tudtam rendesen konfigurálni, format stb.
BIOS meg nincs is újabb, mert nem rég tettem fel egy 2540M CPU bővítés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ataxia
tag
Sziasztok
Jelenleg egy Fujitsu a544-et használok.
Ezen szeretnék horizon gon meccset nezni Hdmi-n keresztül egy fhd tv-re csatlakoztatva, de zavaró fps dropot tapasztalok, ami szerintem a videokartya (hd4600) miatt van, ami ilyen felbontású kijelzőnél már alkalmatlan a jelek szerint .Nem szívesen váltanék, mert teljesítményevel meg vagyok elégedve, főleg az ssd upgrade után, de ha ezt nem tudom orvosolni , akkor elgondolkoznék a váltáson.
Max 100huf környékén akár használtból mire lenne érdemes váltanom?
Csak hd streaming,netezés lenne a cél.
-
Tim82
félisten
Értettem elsőre is a problémát, csak nálam maradt ki egy "nem" szó a "kiterjesztett képernyőnek" előtt.
Dokkolót esetleg még érdemes lenne valahonnan szerezni vagy legalábbis kölcsönkérni telepítés erejéig.
Mi egyébként a konkrét baja a noti saját kijelzőjének?
-
cof
veterán
Leesett a gép és a kijelzőnek nem esett jól. De már kiszereltem nemrég mert úgy volt, hogy lesz csere, aztán mégsem jött össze. Nem költenék rá szívesen már, a CPU-t is 1 héttel a baleset előtt kapta. Gondoltam ránézek és lesz tartalék gép, mert eladni nem nagyon lehet, hogy megérje. De egy kicsit csalódtam most a Lenovo-ban, hogy egy ilyen szituációt nem képes gördülékenyen lekezelni.
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Először is kellemes karácsonyt, boldog új évet mindenkinek.
Adott egy Dell Inspiron N5110-es laptop. Kapott egy új SSD-t, és Win10-et az eddigi Win7 helyett. Az a gond, hogy bootnál megáll úgy 20-30 mp-re. De teljesen. Egy fekete képernyő és semmi más. Utána rendesen betölt és minden rendben. Azt vettem észre, hogy azután csinálja, hogy megkapja az AMD videókártya drivert. Próbáltam frissíteni, nem lett jó. Próbáltam letiltani, akkor meg az alaplapi se megy rendesen.
Valakinek van valami ötlete?
Köszi: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
Tim82
félisten
Azért kérdeztem, mert van egy felesleges, T420-ból származó kijelzőm, de utánaolvasva a kompatibilitásnak, másik oldalon van a csatlakozó a panel hátulján, így meg nem lesz jó sajnos az L420-ba (mert amúgy csatlakozótípusra, méretre, felbontásra - 1366*768 - jó lenne).
-
cof
veterán
Köszi, na igen ez mindenhol ki van találva, hogy még véletlenül se passzoljon. Nézegetem én is a piacot, egyszer majd talán beszalad, bár bontóknál van, de 10-20 ezer Ft között, sajnos talán a legdrágább alkatrész ment tönkre benne.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy univerzális notebook töltőt.
Neten ilyeneket találtam:
CONNECT IT CI-133 Notebook Hálózati Adapter 90W
Hama notebook univerzális töltő 15-19V 90W /12192/Esetleg tudtok valami jó vételt, ami több típust támogat és ennyibe kerül vagy ennyi típussal használható, de olcsóbb?
Köszi!
═════════════════════════════════════════
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Az Acer Aspire A515-51G laposom 4GB ramját szeretném bővíteni további 4 GB-tal.
A kérdés, hogy mitől függ, hogy a berakott modullal az alaplapi modul dual channel módban fog tudni dolgozni? Egyáltalán lehetséges ez?Előre is köszönöm!
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy Dell laptop, melóban dokkolóval 2 monitorral használom, jelenleg hazahoztam. Amennyiben vásárolok egy hdmi splitter elosztót, tudom használni itthon is két monitorral?
-
aviator
tag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook AH544-hez szeretnék venni kijelző hátlapot, keretet és két zsanért. Kerestem pár helyen, laptop bontók honlapjain ebay-en stb. Ha tudtok kérlek adjatok néhány tippet, hogy hol tudnám ezt legegyszerűbben beszerezni.
Köszönöm előre is.
-
Gabesz87
veterán
Ismerősömnek van egy Legion laptopja, es egyik pillanatról a másikra behalt. Dolgozott, és egyszer csak kiírta hogy a rendszer kritikus hibát észlelt ezért leáll, szomorú smiley. Ez a win10 kék halál ha jól sejtem. És azóta nem indul a Windows. Billentyűzet háttér világítás bekapcsol, de a ventik sem indulnak, és se kép se hang, sötét a képernyő. Én alaplap vagy SSD hibára gyanakszom, de van valami ötletetek, mit lehetne gyorsan esetleg megpróbálni?
-
törölt tag
Ismertek valakit aki Asus notebook BIOS rejtett menüket tudna unlockolni?
Van egy GL553VW laptopom és vagy sikerül megoldani, hogy BIOS-ból letiltsam a CPU Turbo-t vagy földhözvágom az egészet. -
ovics
aktív tag
sziasztok,
erre esetleg tud valaki valamit? -
veterán
Sziasztok!
West kollega foglalkozik meg billentyuzet matricazassal? Ha igen valaki tudna linkelni az elerhetoseget?koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
MaxxDamage
félisten
válasz adamssss #39534 üzenetére
Szia!
Alap, hogy még csinálja
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
a mostani laptopok között van érdemi különbség, hogy mennyire / milyen sebességgel / mennyire stabilan tudja fogni a 2.4 Ghz netet?
Sajnos a most vásárolt idepad 330-am folyamatosan ledob a netről, az ősrégi lenovo z570 meg szépen stabilan teszi a dolgát. Emiatt felmerült bennem, hogy jobban meg kellett volna néznem milyen wifi adapter van benne...
köszi -
barnabas1337
friss újonc
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy egy ASUS FX502VM-FY400T (magyarországon ritka ez a típus) I7-7700 GTX1060 16gb ram 2019 elején lejárt garanciájú kifogástalan állapotú 1 éves Gamer Laptop mennyit érhet? Egy Gamer PC re váltanék (Újonnan 430e forint magyarországon, de már nem lehet kapni)
-
MaxxDamage
félisten
válasz barnabas1337 #39538 üzenetére
Szia!
Összefoglaló/ [link] (ahova fordulj)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Jött hozzám egy HP EliteBook 8540w, ami gyakran kikapcsolt. Aida a procira 45 fokot ír, de az egyes magok 100 fokig is elmennek terhelésen, ilyenkor lelövi magát.
Kipucoltam, újrapasztáztam, kicsit javult, de még mindig elmegy 100 fokig, és kikapcsol ugyanúgy.A kérdésem, hogy ezeknél normális ez a magas hőmérséklet?
2 tippem van, az egyik a hőcső, marmint hogy elment belőle a gáz, a másik a proci, ami egyszercsak hűthetetlen lett.
Alapjáraton rendben vannak a fokok, viszont egy böngészőt megnyitok, és már fel is ugrik.Szerintetek?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy az apple vezetékes billetnyűzetem probléma nélkül működik Dell PC-vel, viszont amikor rácsatlakoztatom a laptopra vagy működik vagy nem. Win10 mindkét gépen.
Most néztem meg, hogy pc-n csak usb 2.0-an működik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Haliho,
Tegnap ota van egy Lenovo Yoga S730 laptopom es lenne egy kerdesem amire sehol sem talalom a valaszt.
Minden frissitest megcsinaltam rajta amit kert de a BIOS frissitest mindig feldobja. Van egy Lenovo app, Lenovo Vantage amiben tudom frissiteni a Lenovo-s reszet a laptopnak es itt ki is irja, hogy tegnap frissitve lett a BIOS de akar hanyszor ramegyek, hogy frissitse es telepitse megcsinalja de utana ismet feldobja ugyanazt.
Egyeb otlet miert van ez?
Vagy esetleg be kene lepnem a BIOS-ba es ott csinalni valamit?Koszi a helpet.
-
barnabas1337
friss újonc
Notebook leárazás le van zárva nem tudok oda írni
-
Papooo
senior tag
válasz #30610944 #39542 üzenetére
A Lenovo Vantage is tud fután viselkedni.
Van nálam egy Lenovo L430, amiben 4 akksit próbáltam, és a Vantage szerint nincs akku a gépben. Persze minden próbánál akksiról ment. Az Aida pedig korrekten felismerte mind a négyet.
A Vantage nem talált frissítést a géphez, de a Lenovo ldaláról 5 drivert frissítettem Autodetecttel.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Asus ROG szeretnék új win10-et telepiteni usb-ről. Hogyan tudom boot menüben átállitani a bootolást usb-re? Nem találok ilyen opciót... asztalin nem volt gond.
köszönöm.
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Van egy Medion E7222 laptopom újratelepítettem és a problémám az lenne hogy kiírja zárolva és utána sötét kép de gép megy!
Hogy tudom visszakapcsolni ne keljen ki be kapcsolgatnom a gépet!? -
kerlac
őstag
hát, a gugli segitett, de ennél sokkal komplikálétabb volt, csak fél napom ment rá eddig...
és persze megint elakadtam, mert a BIOS bootot át kellene állitani valami uefi módra, amit viszont sehol nem találok, nem is értem... elindul a telepites majd az SSD particiot nem engedi kiválasztani, mert nem uefi....
-
Attila2011
aktív tag
Egy Fujitsu lifebook e754 kijelzőjén olyan hiba jött elő, hogy egy szín hiányzik (a zöld) egy fenti nagyon keskeny sávot kivéve. Továbbá ilyenkor úgy néz ki, mintha beégett volna korábbi kép is.
A probléma időszakosan jön elő, de egyre gyakrabban.Van ötlet, hogy mi lehet a gond vele?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS Plus 9320 UHD 4K+ Touch i7-1260P 12mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple Macbook Pro Retina 15" i7/16GB/1TB 2014 Mid
- 2 db hibás hiánytalan laptop (i3-as és Core2) 4ezer ft
- HP 8470W I7-3740QM/16gb/512gb/M2000 Gyári töltő/Jó akkumulátor
- Érkezés altatt . ASUS ROG Strix G16 G614JU-N3092 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest