- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz SeniorTilla #40849 üzenetére
Nem ment semmi se 75 fok fölé aida szerint még stressz teszt alatt se
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
HP laptopon az indítás után nem sokkal kis színes körök jelennek meg és innentől a kijelzőn is maradnak. (lásd a mellékelt képet)
Külső monitorra való csatlakozás után a monitoron rendesen megjelenik a kép, de a laptop kijelzőjén ugyanazok a körök vannak.
Bekapcsológomb megnyitása után a laptop alvó állapotba kerül, ismételt gomb nyomásra mikor felébred, már jó a kép a laptopon is! Nem minden bekapcsoláskor csinálja... Ha egyszer már bekapcsolt normálisan, akkor nem jön elő használat közben.
A kijelző hajtogatásra nem érzékeny, így úgy gondoltam a kijelző átvezetőkábel rendben van.
Kijelzőcserén túl vagyok és ugyanaz a jelenség.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Hát, kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert én csöppet WTF fejet vágtam. Rátaláltam egy oldalra, ahol látszólag egész korrekt noti review-okat csinálnak (bár lehet ismertétek), hasonlóan minta notebookcheck.
Átfutottam egy HP Probook 440 G7 és egy 450 G7 tesztjét.
A 450 esetében a tesztben arra panaszkodnak (a Temperatures and comfort résznél), hogy terhelésnél a noti durván visszaveszi a proci teljesítményét, hogy a megfelelő hőfokot tartsa. Ellenben a 440 esetében erre nem esik panasz.Mi a véleményetek? Mármint, hogy egy noti 15"-os változatánál ilyen legyen, a 14-esnél meg nem, ugyan azzal a speckóval?
-
veterán
-
Ronyman
aktív tag
válasz SeniorTilla #40853 üzenetére
Laptop pontos típusa:
HP 15-ba101ng (Z3B28EA)
[link]Dell XPS Biosban nem látok semmi olyat, amitől gond lehetne. Hektikusan csinálja a gép, minden 2-3 indítás után, azt hiszem a windows logo megjelenik egy villanásra és utána jön ez a kép, de mondom közben külső kijelzőn jó. Ha újraindítom. akkor jó. Menet közben nem csinálja csak bekapcsolásnál. 1 alkalommal sikerült olyat produkálni, hogy villogott a kijelző is.
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #40856 üzenetére
Ebben van valami.
De ettől függetlenűl rávilágíthatnak tervezési problémákra. Csak ugye a kérdés az, hogy az általam felvetett probléma valós, avagy nem?
Nem tudom, hogy a gyártó esetleg BIOS szinten tehet-e különbséget energiakezelésben ugyan azon család, ugyan azon modelljei között, amik azonos specifikációkkal rendelkeznek, csak más méretű házban.
Ha józan paraszti ésszel közelítem meg, akkor pont a 450-nek kellene kevésbé melegedni a nagyobb kaszni miatt, mint a 440, ahol jobban össze vannak zsúfolva a hardverek és értelemszerűen a kisebb teret jobban és hamarabb kimelegítik.Valamelyiket meg kellene vásárolnom, a 450 kényelmesebb lenne a nagyobb kijelző végett, de megmondom őszintén ez most elbizonytalanított és befészkelte magát az agyamba, hogy akkor inkább maradok 14"-on (már csak azért is mert állítólag azokban LG panel van, ráadásul. De valószínűleg ez már inkább öngyőzködés a részemről ).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A nagyobbnak mindig jobb a hűtése. Mikor fog neked folyamatosan 100%-on járni a proci stressz teszten kívül? Őszintén?! ezért baromság az a teszt
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo legion gép. Elég gyakran van vele olyan gondom, hogy BT eltűnik. 1-2 hónapig megy hibátlanul, aztán gondol egyet és elszáll. Ez azért gond mert elég sokBT-s eszközt használok hozzá. Először azt hittem Win frissítés kavar be neki de nem. Esetleg valaki találkozott már ilyen hibával?
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][LG CX3 OLED]
-
mouzrr
őstag
Sziasztok,
egy dell laptopnal van egy olyan gondom, hogy a processzor sebesseget lekorlatozza a rendszer 0.39 ghz-re.
Az akksija mar nagyon gyenge, fel orat bir kb, a toltes is lassu. Ha tele az akksi es tolton van a laptop, nincs lekorlatozva a sebesseg (de igy is megesik), viszont ha csak tolton van akksi nelkul, vagy akksirol megy, ugy mindig korlatozva van.Mivel lehet ezt megoldani? Lehet a tolto is gyengelkedik es akksi nelkul azert lassu ugyan ugy vele a gep?Nem erzekel elegendo feszultseget vagy mi lehet ez?
Homerseklettel nincs gond, 50 60 fok kozott van a proci homerseklete.
Utanajarva olvastam olyat is, hogy szet kell szedni es valamit kihuzni aztan bedugni ,mert lehet meghulyult egy szenzor es azt hiszi magas homerseklet van valahol a notebookban.
Egy dell inspiron 5559 azt hiszem a gep, i5 6200u val. Frissen telepitett, jogtiszta windows 10.
-
Ga3rieL
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került 1 olyan gép, amiről semmit nem tudok, mert nem bírom bekapcsolni. Ugyanis, azt csinálja,hogy felpörög minden, táp és proci ventil, kezdene be indulni ahogy kéne, de mégsem, mert kb. 2 mp és leáll vissza az egész. és a végén 1drb ilyen pityegéssel. Pedig ki is fújtam, mindent lehúztam a lapról, hogy hátha, és ami nélkül meglehet próbálni elindítani, úgy meg is csináltam, de semmi. mindennél ugyanaz, és ezek szerint nem zárlatos semmi. és más hdd-t is próbáltam rá tolni,és ssd-t, és annál is ezt csinálja.Ramokat is próbáltam, mind a kettőt a másik nélkül, úgy sem jó. Mi lehet a baj? Valakinek valami ötlet? Vagy a tép lehetséges, hogy nembír? KÖszi addig is a segítő válaszokat.
-
veterán
Hirtelen bejött a nagy meleg
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Ga3rieL
senior tag
szia, igen, asztali pc
-
veterán
Mondom én, hogy meleg van, de most már biztos, hogy front is:
azonnali_notebookos_kerdesek_oraja
Az asztali PC egy fixen telepített notebook?[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #40868 üzenetére
Jaja nem gondoltam elsőre, hogy pc.
-
mouzrr
őstag
válasz Pyttawrx #40875 üzenetére
Köszönöm Nektek a választ. Rendeltem egy töltőt már, meg is jött, de annak sajna túl vastag a csatlakozója.
Visszaviszem majd a boltba és veszek egy kisebb csatisat, kipróbálom azzal milyen.
Ha esetleg ez nem oldaná meg a problémát, mire lehet még gyanakodni? Érdemes lehet szétszedni és mindent kihúzni/visszadugni, hátha az orvosolja ha valami érzékelő-probléma áll fenn?
-
mouzrr
őstag
Nem igazán találok vékony csatlakozós töltőt.. csak a 7.4mm X 5.0mm fajtából látok mindenhol. Tudtok esetleg boltot ahol kapható a kisebb csatival felszerelt?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz Ronyman #40857 üzenetére
Félreértettél. Bios alatt vizsgálva rendszer nélkül. Vagyis pl. merevlemez nélkül mi történne ? Az, hogy külső kijelzőn van kép az nem segít 100% -ban. Attól simán lehet videókártya hiba (vram), esetleg illesztő probléma. Érdemes volna kipóbálni csökkentett üzemmódban, hogy driver nélkül mit lehet tapasztalni. Nekem úgy tűnik, hogy amikkor betöltődik az illesztőprogram (windows logo), akkor hibázik, és nem tudja végrehajtani a megfelelő utasításokat.
Üdv, Dell XPS
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Egy Lenovo G780-as laptopom van, olyan dolog történt egyik nap, hogy az egeret kihúzva kijött az egyik USB port közepéből egy kis műanyag lap. Ezt vissza lett téve, persze megint kijött, de középen el is tört. Szóval az USB port belsejében a csatlakozók megvannak, sőt, működik is a port, csak fordítva is rá lehet dugni az eszközöket.
Megkérdeztem egy szervizt, azt a választ kaptam, nem éri meg javítani (Csatlakozót kicserélni) ennyi idős (7 éves) laptopnál.
Kérdés. Használható ez a port a gépen? Látszólag működik, de attól félek nehogy valami zárlatot okozzak fordítva rádugott eszközzel.
Esetleg valami javítási lehetőség a port cseréje nélkül?
Köszi! -
HARDVERAPRÓD
válasz Zoli bácsi #40879 üzenetére
Szia.
Igen okozhat galibát. Általában egy ilyen port csere, ha nem dupla usb csati van, akkor kb 6-8e csatival együtt. Nyilván ez csak egy kb ár. Azt meg h megéri-e vagy nem azt te döntöd el. Én ha nincs csere leragasztom, hogy ne is használják -
Blackhole13
senior tag
Üdv,
HP 1040 g2 notimnak a tápcsatlakozó aljzata elkezdett kontaktos lenni, bizonyos állásban töltött, néha meg nem, vége felé inkább már nem. Aliról rendeltem cserealkatrészt ( [link] ), papÍron a laptopban lévővel megegyező, de nem érzékeli a tápcsatit. Létezik, hogy ilyen tünetekkel más legyen a ludas? A tápkábelt kipróbáltam, nincs vele probléma. -
Grave_444
nagyúr
válasz Blackhole13 #40881 üzenetére
Szóval rosszabb, mint volt? A régi csati még ugyanúgy működik?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Blackhole13 #40881 üzenetére
Szerintem ez nem belevaló. A töltőt másik géppel tesztelted?
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Most én kérek segítséget: hp8460p win10 pro-val. Nincs hotkey driver hozzá, ill. kijelző lekapcsolás után nem akar visszatérni, csak elaltatás és ébresztés után. Mi lehet a probléma?
-
Blackhole13
senior tag
válasz Grave_444 #40882 üzenetére
Az a helyzet, a vege fele mar a regit sem tudtam mukodesre birni. Nyilvan a probalgatas sem segitett neki. Nem tudom biztosan azt mondani, hogy rosszabb lett.
Pyttwarx a gepben levo alkatreszen ugyanez a cimke van, a foglalatba tokeletesen illeszkedik, 45W, nem tudom meg minek kellene stimmelnie.
Igen, masik geppel jo a tolto.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Blackhole13 #40885 üzenetére
749612-001 Ez a sps számú termék?
-
veterán
-
Fecogame
veterán
Kaphatóak már itthon Ryzen 4000-es szériával szerelt ultrabook-ok?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
HARDVERAPRÓD
válasz Blackhole13 #40887 üzenetére
Folio 1040 g2?
-
Kbali
nagyúr
válasz SeniorTilla #40888 üzenetére
Még meg kell néznem, az van, amit a win felrakott. Tegnap este még levadásztam win7 drivereket, mert úgy látom, hivatalosan ezen már nem támogatott a win10
-
pintyesz
senior tag
Üdv mindenki!
Bocs ha már volt
Adott egy HP Probook 4540S amit 2 napja fogta magát és eltünt a wifi és a kikapcsoláskor restartol.
Azóta új windows(jogtiszta) van rajta és ugyen ezt produkálja.
A wifi adaptert nem is látja.
Intel management engine interface csere régebbire sem hozott megoldást.
Minden segítő hozzászólást szívesen fogadokFormat C:...YES or CONTINUE? :))
-
HARDVERAPRÓD
válasz Blackhole13 #40892 üzenetére
Swissparts-nál lehet rendelni, nincs raktaron, 7e kb plusz szallitas. Gyari uj. Bár lehet előtte meg kellene nézni, nem-e más a ludas. Most így látatlanban.
-
Napoleon12
csendes tag
Sziasztok. Létezik olyan notebook ami kint a szabadban nyáron a napfényben is jól látható? Programozni szeretnék rajta néha és elegem van hogy hónapok óta bent ülök.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS Plus 9320 UHD 4K+ Touch i7-1260P 12mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple Macbook Pro Retina 15" i7/16GB/1TB 2014 Mid
- 2 db hibás hiánytalan laptop (i3-as és Core2) 4ezer ft
- HP 8470W I7-3740QM/16gb/512gb/M2000 Gyári töltő/Jó akkumulátor
- Érkezés altatt . ASUS ROG Strix G16 G614JU-N3092 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest