- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
KTibxx
aktív tag
á értem Beállítottam a legalacsonyabbat.Hogyan állítom be,hogy ez legyen a gép bekapcsolásakor az alapérték?Illetve intenzív használat során (pl játék) , hogyan vált át nagyobb teljesítményre? (erre nem jöttem rá...)
Azt látom,hogy profilokat tudok létrehozni az Everest értékei szerint.Miként kapcsolja be azt ami kell a terheléstől függően?Létrehozom őket és a beállított értékeknek megfelelő autómatikusan kiválasztja?[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz KTibxx #25751 üzenetére
A performance - device settings menüpontban a clock speeds résznél kiválasztod a custom beállítást. A csúszkás részen beállítod a frekvenciákat, aztán megnyomod a Save to profile gombot. Adsz neki valami nevet.
Ezután átmész a performance - profile policies menüpontba. Fenn bejelölöd a Load this profile-t mint végrehajtandó dolgot. Alatta a The system first starts windows-t kijelölöd és a nyíllal átteszed a mellette lévő kis keretes részbe. Ott már szerepel a Profile felirat amire rá tudsz kattintani és ki tudod jelölni az imént létrehozott profilt. Aztán az Accept gombra kell bökni.
Ezt kell eljátszani a Game is loaded és a Game is stopped eseményekre is a kívánt profilokkal.
Ami eredetileg szerepel benne profil (alul a listában), azt szerintem töröld ki. Nekem ha ott hagytam bezavart.
szerk: jah, és a játék .exe fájlját is be kell majd tallóznod[ Szerkesztve ]
-
seresjani
csendes tag
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy Amilo La 1703-ba cseréltem CPU-t TK55 64 X2 AMD Procira,de nagyon melegszik!Biost frissítettem Everest méri 75C ,hogy lehetne jobban hűteni ,a sima 2 mm vörösrézlemeznél jobban 7x14 cm elfér ,de nem az igazi ,mert nem tudja a hőt hova leadni!Nagyon köszönöm ,ha Valaki segítene!Coolerja jó!Eredati CPU-ja Sempron melegebb és mégis jó!Megvegyem a MK-38-as Turiont?Azzal menne?Köszi üdv
www.tec.hu
-
veterán
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535-öm van, nem működnek az USB portok, egyik sem. Sajnos azt nincs lehetőségem megnézni, hogy feszültség van-e benne, eddig több pendrive-ot, billentyűzetet, egeret próbáltam, win7-et használok, meg van fent ubuntu is, az alatt sem jó. Pár hete még semmi baja nem volt. Mi lehet a baj? Lehet, hogy csak kihúzódott egy szalagkábel vagy ilyesmi? Megnézem majd, csak nem szedem szét nyakra-főre. Gondoltam talán típushiba, és tudtok valamilyen tapasztalattal szolgálni. Ja még valami. hibásan vettem, nem kapott tápot a gép, töltött akksiról ment, megcsináltattam, és az USB ugyanígy nem volt jó ezért visszavittem, azt másnapra még ingyen megcsinálták, nem kérdeztem mi baja volt. Nincs most kedvem 12 rongyot perkálni, amit elkérnek, csak ha szétszedik meg összerakják is.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
nightmare13
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam azon, hogy a mostani notimat leváltom egy brazos alapúra, viszont lehet, én vagyok béna, de nem nagyon találni még e-350-nel szerelteket!
Esetleg ti tudnátok ajánlani párat?
(Amit eladnék, az meg egy UL80vt az ASUS-tól, tudom, hogy nem erősebb a brazos, de akkor is tetszetős!)Előre is köszi!
Üdv:
BálintWoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
Anniie
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Laptopomon filmet néztem, majd elaludtam de bekapcsolva maradt. Reggel mikor akarom bekapcsolni ez fogad a képernyőn.
For Atheros PCIE Ethernet Controller v2.0.1.9(12/15/09)
Check the cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device - insert boot disk and press any key.Mi lehet a probléma? Állítolag tesomnak sikerült egyszer elindítania h be is lépett a rendszerbe mikor nem voltam itthon. Csak nagyonagyon lassu volt azt mondta. Mi lehet a baj?
-
Z86
őstag
válasz Anniie #25758 üzenetére
A BIOS-ban nézd meg a bootolási beállításokat, akkor jó, ha a HDD vagyis a merevlemez van beállítva elsőnek, ha nem így van módosítsd. Keresd meg a boot from LAN opciót is (ha van) és állítsd disable-re (letiltás).
A PXE egy olyan technológia ami azt teszi lehetővé, hogy hálózatról töltsd be a rendszert. Valószínűleg az kapcsolt be, de ott nyilván nincs semmi amiről bootolhatna. -
Anniie
csendes tag
Mondjuk lehet a HDDnek lett annyi mert nem is érzékeli ugye HDD/SSD: none -t ír. Még pont van rá gari május 5.ig...
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz Anniie #25763 üzenetére
Ha nem látja a vinyót, akkor vagy lecsúszott a csatija, vagy alaplapja nyiffant ki a gépednek. Az is lehet, hogy a vinyó elektronikája. Így messziről nehéz találgatni. Viszont ha garis még, akkor semmiképp se házi megoldásban gondolkodj. Vegyétek ki az akksit, be egy usb-s keretbe, adatot lementeni, vagy egy asztali gépbe, és tedd vissza, és utána mehet szervizbe. Persze, ha nincs a vinyófedél leragasztva a garimatricával...
-
raay
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ti milyen laptopot vásárolnátok, mik a vásárlási szokásaitok. Szerintetek miért jó a Machintosh, főként a MacBook? Miért szeretitek, vagy épp miért nem?
Válaszaitokkal egy egyetemi hallgató szakdolgozatához járulnátok hozzá! Kitöltése maximum 15 percet vesz igénybe az alábbi linkre kattintva:https://spreadsheets0.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEZZWXNqX1E1M1RrMXlCcmhIUFUyd2c6MQ
A kitöltés önkéntes és névtelen, a válaszok csak a szakdolgozat elemzéséhez lesznek felhasználva, és csak az összesített eredmények kerülnek publikálásra.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
psg5
veterán
Üdv!
Fujitsu Siemens V5535 öst notitba erősebb vga-t lehet rakatni, vagy nem igazán fejleszthető hardveresen ez a laptop?
F.K.T.
-
plus44
veterán
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretném a régi Fujitsu Siemens Amilo La1703 típusú notebook-omban cserélni az alaplapi VGA-t egy külső, nagyobb teljesítményűre úgy, hogy az alaplapit letiltom és egy külső vga-t csatlakoztatok hozzá. Lehetséges-e ez és ha igen, milyen módon/módokon.
Dávid
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Bass
addikt
Sziasztok
Van egy Toshiba L300-1c8 laptopom(ki hogy nevezi) és ki szeretném kapcsolni a tapipadot de még nem jöttem rá hol lehet,az egér beállításánál nem találom az opciót."The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
Letöltöttem,majd megpróbálom először biosban letiltani ha ki tudom kapcsolni a gépet.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Tommmmka
senior tag
Az lenne a kérdésem, h. az normális e ha egy lenovo y560a core i5 450m-el 4gb ram, hd5730-al úgy, h. csak a WoW fut cpu: 90 fokos VGA: 85 fokos legyen?
(cpu 60%-on terhelt, sík felületen)
párszor le is kapcsolt, gondolom túlmelegedés miatt, ez garanciális probléma?
-
janeska65
csendes tag
Abban szeretném a segítséget kérni vásároltunk egy ASUS K52N notebook a lányomnak minden beállítás sikerült ,egyetlen egyre nem jöttem még rá,hogy lehetne beállítani a beépített webkamera fejjel lefelé adja a képet ?! Hogy lehet ezt megoldani ,hogy megfordítani a képet a Webkameránál ?
-
GIJoe
addikt
Üdv! Az lenne a kérdésem hogy el szeretném, adni a notimat, és hogy kérek a sorozat számát, én odaadom szívesen, érhet valami hátrány ha kiadom a kezemből az SN-t?
Vagy az gáz ha kiírom? -
GIJoe
addikt
válasz Tommmmka #25778 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de lesd meg hogy a legújabb driverek vannak e fenn...
+ drivercheckker pl., aztán 1 újrapasztázás... szerintem a szervizbe nem fognak vele hosszú órákat bajlódni hogy kijöjjön a hiba, már jártam szakszervízbe ahol nem futtatták a memtesztet akár 6-7 óráig hogy kijöjjön a gond, ha van -
Blackraven
csendes tag
Sziasztok! Mennyi különbség van az intel core i5 2410m és a core i5 480m között? Annyit tudok hogy elöbbi már sandy bridge-s, viszont 300mhvel lassabb. A két gép között 3000 ft különbség lenne, a vga és ram megegyezik. Melyik a gyorsabb és mennyivel?
-
GIJoe
addikt
válasz Blackraven #25783 üzenetére
A CPU benckmark lista szerint az idősebb picit lassabb, egyik 33. másik pedig 39. a sorrendben.
-
NEMO1968
őstag
válasz janeska65 #25780 üzenetére
Szia!
Most lehet hogy hülyeséget írok,de úgy tudom sehogy.(nem mélyedtem bele az ASUS gépekbe)
Viszont az biztos,hogy valamelyik széria egyes példányaiba állítólag fordítva szerelték bele a kamerát.
Lehet hogy pont egy ilyenbe szaladtál bele
Ha garis még,vidd vissza,és kérdezd meg,ilyenkor mi van.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
ricsi99
addikt
Üdv
Sikerült elflesselnem egy upgrade ra hozott noti biosát, frissités után 3-at sipol hogy mincs vga, tud valaki ilyesmit javitani? Ha igen priviben irjatok pls egy elérhetöséget....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
<maxim>
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy MSI CX700-as notebookkal problémázom, ugyanis nem hajlandó DVD/CD-t írni (több programmal próbáltam).
Létezik ehhez valami olyan driver, ami megoldja a problémát?
Ami linkeket eddig találtam az vagy halott, vagy más gyártók (Samsung, Dell) ugyanilyen íróihoz (TSS Corp. TSS-L633C) való, amit az MSI-vel nem működik.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Z86
őstag
Ez egy teljesen reális kérés az érdeklődő részéről, nekem is ez volt az első mikor gépet vettem. Szerintem privátban küld el, ha valóban komoly az érdeklődő. Vagy ha a Sonynak van garancia ellenőrző oldala, arról csinálj egy képet, a SN-t takard ki, és azt tedd be a hirdetésedbe.
[ Szerkesztve ]
-
deltaes
csendes tag
Szerintetek lehet probléma Samsung Galaxy Tabbal ha hetente kétszer átviszem a repülőtéri mágneskapun?
-
Hali!
Van itt egy albacopm 8615-ös csoda, ha minden igaz VIA Chrome9 HC IGP WDDM chip-el. Ezt nem tudom biztosra, nem találtam semmi overview-t erről a sz...dombról... Az lenne a kérdésem, h bele lehet rakni T3200-t vagy T5250-et? Kezeli a 667MHz FSB-t? Most egy celeron M 430 van benne.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
vamosip
tag
Sziasztok!
Adott egy 2,5 éves HP 530-as laptop, ami minden előjel nélkül egyik pillanatról a másikra megállt, kép a kijelzőn maradt, nem reagált semmire csak a kikapcs gomb 4mp-re.
Azóta be bekapcsol, felvillan a wifi, capslock, dvd-t megnyekteti, megy a CPU centi maxon, de se kép, se hibahang, se BIOS, semmi.
A vinyó jó, sikerült lementeni. Mi lehet? Alaplap?
Mennyit érhet egy ilyen, ha hibás az alaplap? Burkolat szép, kijelző hibátlan, Celeron 1,6, 2 GB RAM, DVD-RW, vinyó nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
szata.68
senior tag
Helló
Akksitöltővel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A laptopom "asztali gépként" használom,tehát akksi ki,és hálózatról megy.
Nem árt az a töltőnek,hogy egész nap be van dugva? (akkor is ha nem megy a gép,vagy rá sincs kötve)Üdv.
-
Iván7
tag
Hali
Hp nx8220 as laptopnak nagyon sötétt a kijelzője. Mi lehet a baja, a fénycsövek mehetek tönkre vagy inkább az inverter lehete rossz? Úgy tudom inverterrről kap tápot a fénycső. -
flash7
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satelite A305-S6845 típusú laptopom. Az aksit sikerült két év alatt tönkre tennem, azzal hogy folyamatosan benne volt a gépben miközben a szinte mindig adapterről ment. És most már nagyon kellene vennem egy új aksit.
Ezt néztem ki: [link]
Szerintetek meg szabad venni? Igaz rajta van a Toshiba felirat, de ismerjük a kicsi kínai barátainkat. Egy aksi cserével viszont nem szeretném kinyírni a laptopot pl az aksi zárlata miatt. (de az eredeti itthon piszok drága, és még az utángyártottak is 25e HUF körül mozognak)
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
flash7
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest