- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Adott egy Acer noti, amiben gariban csereltek egy dvd meghajtót! Az újratelepítés után (win7) furcsállom, hogy a kijelző lehajtásakor beállított alvó állapot nem működik! Elmegy aludni, ahogy megnyomok valami gombot alvásból nem a win jön vissza hanem ujraindul és biostól tölt újra! Ujboltelepites nem segitett, szervizelés előtt pedig működött!
Valami ötlet?? -
Koczka
tag
Hali
Van egy laptopom amiről le kéne mentenem az összes adatot kb 40Gb és nem tudom hogy kezdjek neki?
A vinyóját nem akarom kiszerelni.
Asztali géppel mondjuk usb-n összekötöm? -
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Ma szert tettem egy Acer 5750G laptopra.
A kérdésem, hogy az akksijával mit kell csinálni elöször? Van olyan mint régen, hogy feltölteni lemeríteni párszor?Ha valaki nem ért hozzá kérem ne írjon!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Hogy tudom megnézni, hogy milyen sata-szabványt támogat a notebook-om (sata I, sata II)? Egy Lenovo N500-ról lenne szó...
Köszi!
-
DAVESSJ8
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy Notebook-ot amin gyárilag volt Win. 7 home, de DVD-t nem kaptam hozzá.
Olyasmit olvastam, hogy valahol van egy elrejtett partíció, ahonnét lehet újrainstalálni a Windowsot, vagy ki kell égetni előtte. (Nem emlékszem már pontosan.)Olyan kérdéseim lennének, hogy: Hol találom meg? Ki kell-e égetni egyáltalán?
És a CD-kulcs az az lenne ami a noti aljára van ragasztva?Köszöntem
-
zöldpötty
csendes tag
sziasztok
van egy kb. 5 hónapos acer aspire 5820TG laptopom (I5 480 M 2,66ghz proci, 4gb ram, AMD 6550kártya)
az utóbbi napokban észrevettem hogy a procim 100% kezd el üzemelni ha elindítok bármilyen játékot, még egy COD1-nél vagy a régi Unreal-nal isamikor el akarom indítani a játékot, semmi sem történik, csak felmegy a proci 60-70%-ra, a második dupla katt után kezdi tölteni, el is indul a játék, de ekkor már 90% fölé megy a teljesítmény, és ha a játékból kilépek akkor sem megy már vissza 60% alá
a feladatkezelő szerint a run dll 32 fogja le ennek a legnagyobb részéta kérdés tehát hogy mi lehet a probléma, és a megoldása
illetve, kaptam hozzá vindóz hetet, ami egy rejtett partíción van, így telepítőlemezt nem adtak, még arra lennék kíváncsi hogyan tudom újrarakni az oprendszert
előre is köszönöm a segítséget
-
válasz zöldpötty #26565 üzenetére
valószínűleg van egy acer-es program, amelyet ha kiírsz dvd-kre, akkor majd azzal vissza tudod állítani az egészet.
valószínűleg benyeltél vmilyen férget, vagy vírust, esetleg nézd meg, nincs-e több víruskergető a gépen (ilyenkor hajlamosak egymást nézni)A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
attila206
tag
Sziasztok!
Lenne egy igen csak érdekes kérdésem, amivel még nem találkoztam. Van egy acer 5830tg típusú laptopom gt 540m-es vga-val és már a 2. autós játéknál is észrevettem, hogy a játékmenet 1 másodperces váltásokkal hol gyorsul, hol lassul, mintha ugrálna egy kicsit folyamatosan a gyorsabb és a lassabb játékmenet közt. Nagyon zavaró és szinte játszhatatlanná válik így a gép. A frapot felraktam és kb 30-40fps-t mutatott, tehát nem azzal van a gond. Valakinek lenne ötletem, hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni?
Update: VGA drivert nem tudok frissíteni, mert csak az aceres honlapról leszedett illesztőprogramot eszi meg
[ Szerkesztve ]
-
Karee11
tag
Sziasztok, van egy FS Amilo M3438G laptopom 7600Go videókártyával. Pár napja felraktam az AIDA64-et és kiderült, hogy 75°C-on megy a GPU alapjáraton. Ha elkezdek játszani is vele akkor 90 fölé is megy, eddig a max 94°C volt. Szerintetek ez normális?
A hűtést kitisztítottam, új paszta a cpu-ra, gap-pad (hővezető lapocskák) a gpu-ra és a saját memoriára.
Esetleg tudnátok tippeket adni, hogy a cpu-ra illetve gpu-ra paszta, vagy ez a hővezető lapocska kell? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Karee11
tag
válasz attila206 #26567 üzenetére
Nincs bekapcsolva a háttérben valami hőmérséklet monitorozó program? Lehet, hogy másodpercenként nézi a hőmérsékletet és addig beszaggat a játék. Drivernek pedig ajánlom az Omega drivert.
-
mjordanke2
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudom a windowsba beállítani h a vga out-ra kötött crt-t ne csak 60hz-en engedje menni? Lenovo y560p-ről van szó az esetemben, de gondolom más laptopnál is azonos a megoldás.
-
Sandrew
őstag
Itt a gép...
Felraktam egy 64Bites Win 7 Ultimate-t. Asztali gépemen is ez van erröl a lemezröl.Feltelepedik és amikor kiírja az "üdvözöljök" szöveget fogja ás leállítás jön be és újraindul. De csak addig megy, hogy bekapcsol Acer logo és Újraindul Acer logo és megint. 2x telepítettem eddig újra de ugyan ez
Bios-ban be van állítva, hogy HDD-röl bootoljon. Mi a baja?
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy miként tudnék usb 3.0 portot varázsolni a notimra?
egy HP 2510p modellről lene szó, és én arra gondoltam, hogy a rajta lévő PC Card slot esetleg jó lehetne erre.
Ez van a hvatalos specifikációban: PC Card slot - One Type I/II PC Card slot
Találtam ilyen bővitőkártyát : Link, csak nem tudom, hogy jó-e bele.
Amit nem értek, hogy most mi a külnbség a Pc Card és az Express Card között?
Ez jó a gépben, van nem fog működni, vagy túl lassú lenne?Mit javasoltok, mi lenne a jó megoldás?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
-
Gercsa
senior tag
ok. köszönöm a segítséget
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
zolforg
tag
Sziasztok,
Dell inspiron 6400 laptopban cseréltem kijelzőt (sajna berepedt)
a régi samsung volt. Sikerült viszonylag olcsón vennem egyet
de ez már LG Philips. Felbontás stimmel 1280X800
15,4" tehát elvileg jó bele. Mindezek ellenére a képet 4:3-ban
rakja ki a bal oldalra, és nem tudom beállítani, hogy jó legyen
16:9-re. Tv-re rákötve hibátlan.
Inverter és szalagkábelt is kéne cserélni? -
sowi
őstag
sziasztok, feltettem a delles topikban is de hatha ezt tobben olvassak, szal egy gyors kerdesem lenne, mert ugy latszik en vagyok a bena...n7110es noti, gyari lunix, a tulaj szeretne win7et felrakni ra, de a telepito folyton kiirja, hogy "Egy cd/dvd szukseges eszkozillesztoje hianyzik, blablabla" mar letoltottem az n7110eshez mindenfele sata, intel drivert a delltol, de az istennek nem akarja megtalalni a vinyot telepitesnel...valami otlet, hogy mit csinalok rosszul?
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
attila206
tag
válasz Karee11 #26571 üzenetére
A hivatalos oldalról feltettem az összes drivert, segédprogramot, hőmérséklet érzékelős dolga nem is volt fent neten. Everestel néztem a hőmérsékleteket, minden optimális max 50fokon ment. Valami más ötleted lenne? Ez az omega driver amúgy mit is jelent pontosan? Valamilyen hack? Amúgy most nézem, hogy nvidából nincs is olyan, amit a win7-t támogatná.
[ Szerkesztve ]
-
achon
aktív tag
sziasztok,
Találkozott már valaki olyannal, hogy Windows 7 telepítés rendben lezajlik, majd egy végtelen újraindulási ciklusba kezd a gép?
DELL N7110 i3Ezekben a típusokban milyen gyártó wifije van? Nem találom google segítségével sem a pontos specifikációt.
A legszebb múzsa a határidô.
-
attila206
tag
-
Sandrew
őstag
Acer 5750G laposom van. Minden jó. Viszont azt, hogy tudom beállítani, hogy a GT540 csak játékok alatt menjen? Ha csak netezek filmezek stb akkor az Intel Gpu?
Mert az nv vezérlőpultba hiába állítom be, hogy az integrált legyen az alapértelmezett a GT540 akkor sem veszi vissza az órajeleket
-
achon
aktív tag
válasz bagyusz #26592 üzenetére
alapból AHCI módban van,
most próbáltam Ubuntut felrakni, és az megy is csak a 10.10-ben lévő kernel nem támogatja a Intel® Centrino® Wireless 1030 wifi modult, és a HD3000 videókártyát.
Fórumon utána olvasva csak a 11.04-ben lévő által támogatottA legszebb múzsa a határidô.
-
addikt
válasz Sandrew #26591 üzenetére
Pedig alapértelmezetten az Intelnek kell mennie, az Nvidia csak akkor megy, ha beállítod az adott alkalmazásra a vezérlőpultjában. Biztos, hogy nem veszi vissza az órajelét? Hol csekkoltad? Nehezen tudom elképzelni, hogy 2D-ben is fullon van a kari Még az Intel is pihen nálam 2D-ben...
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest